• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.12.2023

23:43

Američki cirkus! Dva najplaćenija trenera u NBA ligi zakucana za dno tabele...

EPAIMAGES

NBA

Američki cirkus! Dva najplaćenija trenera u NBA ligi zakucana za dno tabele...

Podeli vest

Monti Vilijams i njegov Detroit poslednji na Istoku, Greg Popovič na klupi Sparsa najgori na Zapadu.

Odavno već NBA liga ne privlači pažnju kakvu u Americi očekuju. Iz godine u godinu gledanost najjače košarkaškog takmičenja na svetu pada, posebno finalnih utakmica o čemu govori podatak da je finale između Los Anđeles Lejkersa i Majamija pre tri godine gledalo sa 7.400.000 gledalaca širom planete. 

Statistika je tokom poslednje dve godine nešto bolja, ali daleko od očekivane. Brojni analitičari pokušavaju da pronađu razlog za to i došli su do zaključka da veliki udeo u padu popularnosti NBA lige ima i hiperprodukcija, odnosno, manji fokus na košarkaška dešavanja, te veća na ono što prati utakmice ili klubove

Novac je, kao uostalom i u drugim sportovima, postao glavni sinonim za uspeh, dok su rezultati pali u drugi plan. To potvrđuje podatak za koji je dovoljno pogledati aktuelnu tabelu NBA lige... 

Naime, poslednjeplasirana ekipa Istoka je Detroit, dok su na Zapadu za dno tabele zakucani San Antonio Sparsi. Treneri Monti Vilijams i Greg Popovič privlače ogromnu medijsku pažnju zbog svoje bogate isotorije, ali u ovom momentu ne beleže dobre rezultate. Bez obzira na to, oni su dva najplaćenija trenera u NBA ligi! 

Greg Popovič u San Antonio Sparsima zarađuje oko 16.000.000 dolara godišnje, dok Monti Vilijams inkasira oko 13.000.000 dolara u taboru Detroit Pistonsa. Zanimljivo, treći na listi je Stiv Ker koji već godinama radi odličan posao sa Golden Stejt Voriorsima, ali zarađuje "samo" 9.500.000 dolara. 

Foto: EPAIMAGES

Četvrti na listi je Erik Spolstra, strateg Majamija sa platom od 8.500.000 dolara, prati ga Rik Karlajl iz Indijane 7.250.000 dolara, a tek šesti je aktuelni šampion NBA lige - Majkl Meloun o čijoj plati dopstupnih podataka još uvek nema budući da se pregovara o produžetku saradnje i daleko unosnijem ugovoru.

San Antonio Sparsi poslednjeplasirana ekipa su na Zapadu sa samo četiri pobede na 25 utakmica. Letos je u klub stigao Viktor Vembanjama, francuski reprezentativac dočekan je uz ogromna očekivanja, ali makar za sada nije uspeo da na parketu pruži ono što se od njega očekuje. 

Sa drge strane, na Istoku fenjer pripada Detroitu koji ređa još slabije rezultate. Sastav Monti Vilijamsa na 27 utakmica upisao je samo dve pobede! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija