• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

06:57

Denver može i bez Jokića! Nagetsi bez pola tima srušili Kliperse!

Tanjug/AP

NBA

Denver može i bez Jokića! Nagetsi bez pola tima srušili Kliperse!

Podeli vest

Košarkaši Denvera su bez Nikole Jokića u ekipi pobedili LA Kliperse sa 113:104.

Srpski as je osetio bolove u leđima nakon utakmice sa San Antonijom, pa je preskočio duel sa Klipersima. Takođe, Denver je bio i bez Džamala Mareja i Arona Gordona. Strahovali su navijači Denvera pred duel sa Klipersima, ali su Jokićevi saigrači uspeli da nadoknade izostanak važnih igrača.

Nagetse su do trijumfa predvodio Redži Džekson sa 35 poena i 13 asistencija, Deandre Džordan je ubacio 21, uz 13 skokova i pet asistencija, Holidej je dodao 12, koliko je imao i Koldvel.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

 

 

 

 

Vodili su Klipersi od starta meča, ali im ekipa iz Kolorada nije dozvolila da naprave neku osetniju prednost, barem ne tokom prve četvrtine. U drugom periodu su Klipersi ubacili u brzinu, napravili seriju 7:0 i pobegli na "+11" - 42:31. Uspeli su Nagetsi ipak da se vrate i preokrenu rezultat do poluvremena na 58:56. Ekipa Majkla Melona je opet posustala u finišu treće deonice, pa su poslednju četvrtinu dočekali minusom od 11 poena  - 88:77. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 



Ali, nisu Jokićevi saigrači odustajali, razgoropadili su se tokom poslednje deonice koju su dobili sa 36:16. Istopili su prednost Klipersa serijom 12:0 i pet minuta pre kraja meča preokrenuli rezultat, a onda poveli sa 99:94. Usledila je neizvesna završnica, domaćin je prišao na dva poena (102:100), ali sačuvali su Nagetsi prednost do kraja meč i upisali trijumf bez najboljeg igrača u timu - Nikole Jokića. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

 

Filadelfija je demolirala Lejkerse 138:94, a Lebron Džejms je ušao u istoriju NBA lige, mada će želeti ovaj meč što pre da zaboravi. Postao je igrač sa najviše odigranih minuta u istoriji NBA lige.  Nadmašio je Karima Abdula Džabara. 

Džoel Embid nije imao milosti prema "Kralju". Prvi as Filadelfije je ubacio 30 poena uz 11 skokova i 11 asistencija, dok je Tajriz Maksi  meč završio sa 31 poenom. Kod Lejkersa najviše poena postigao je Kralj Lebron – 18, Dejvis je dodao 17, a Rasel 12 poena. Filadelfija je sedmi put zaredom pobedila Lejkrese.

- Oni su mi omiljeni tim. Kada igram protiv njih želim da pobedim. Ionako to radim svako veče protiv neke druge ekipe - rekao je Embid posle meča i dodao da je sve o košarci naučio od Kobija Brajanta.

Detroit je ubedljivo savladao Vašington 126:107. Briljirao je Kajl Kuzma, kojem je malo nedostajalo do tripl-dabla: ubacio je 32 poena, kojima je dodao 12 skokova i osam asistencija. Odličan je bio i Deni Avdija, koji je pobedi Vašingtona doprineo sa 16 poena. Portland, jedan od najlošijih timova Zapada, uspeo je da savlada Indijanu sa 114:110.  Grant je vodio pobednički tim sa 34 poena.

 

NBA LIGA

Utorak

Detroit - Vašington 107:126

Indijana - Portland 110:114

Filadelfija - LA Lejkers 138:94

Juta - Nju Orleans 114:112

LA Klipers - Denver 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija