• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2023

07:45

Je*ite se svi koji podržavate Hamas! Svet potresle reči NBA legende

Shutterstock/Profimedia

NBA

Je*ite se svi koji podržavate Hamas! Svet potresle reči NBA legende

Podeli vest

Nekadašnji centar velikog broja NBA timova i šestostruki ol-star igrač Amare Stodemajer oštro je osudio terorističku organizaciju Hamas zbog napada na Izrael.

Izrael je u nedelju, 8. oktobra zvanično proglasio rat, prvi put od Oktobarskog rata 1973. godine, nakon napada terorističke organizacije Hamas. U napadima koji su počeli u subotu ujutru, do sada je ubijeno najmanje 700 Izraelaca i 400 Palestinaca, dok je više od 2.100 osoba povređeno.

Legendarni NBA centar napao je sve koji ćute i podržavaju Hamas koji ubija žene, decu, starije ljude.

"Nije u redu ubijati žene i stare ljude, a onda decu koristiti kao živi štit. Za sve koji sada ne progovore - je*ite se". Ja sam na strani čovečanstva. Nisam na strani crnaca, nisam na strani belaca, ja sam na strani Abrahama Izaka i Jakova. Moramo da naučimo da volimo. Probudio sam se i video vest iz Izraela da je Hamas oteo decu, stavljao ih u kaveze, ubijao žene, ubijao starce. To je kukavičluk", napisao je Stodemajer.

Foto: profimedia

 

 

Napao je i organizaciju "Black Lives Matter" (Crni životi su važni), koja navodno podržava Palestince.

"Svi "Black Lives Matter" koji nisu ništa rekli - jebite se. Nikad nije u redu otimati decu i stavljati ih u kaveze, nikada nije bilo u redu ubati žene i starce. Nije važno na kojoj si strani, to je nešto što niko ne podržava. Sakrijete se i stavite decu ispred kao živi štit... Svi vi političari koji uvek imate da kažete nešto drugačije - je*ite se. Svi vi "Black Lives Matter" koji uvek imate nešto da kažete, a sada ćutite - je*ite se. Izrael je jedino mesto na svetu gde mogu da učim  Toru i jedem košer hranu. Moja majka i ja nikoga od vas ne poštujemo", poručio je legendarni igrač.

Amare Stodemajer je odgojen kao hrišćanin, ali je njegova majka Jevrejka, pre pet godina je počeo proces preobraćanja i dobio je jevrejsko državljanstvo. Sedam sezona igrao je za Finiks, pet sezona za Nikse, potom za Dalas i Majami, u NBA ligi je proveo 14 godina. Nakon toga igrao je u Izraelu za Hapoel Jerusalem i Makabi Tel Aviv. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija