• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

19.04.2024

11:50

Marina Maljković: Teško je spremiti ekipu za OI, ali meni to nije problem

KSS/Nebojša Paraušić

Košarka

Marina Maljković: Teško je spremiti ekipu za OI, ali meni to nije problem

Podeli vest

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da očekuje kvalitetne utakmice na Olimpijskim igrama u Parizu, ali je dodala da će njen tim ići korak po korak.

Biće ovo  treći uzastopni nastup košarkašica Srbije na Olimpijskim igrama. Naše devojke su u Rio de Žaneiru 2016. osvojile bronzanu medalju, a na prethodnim OI u Tokiju zauzele su četvrto mesto, a Marina Maljković ističe da je košarkašicama mnogo značilo što su kvalfikacije bilo dosta pre održavanje Olimpijskih igara, što ranije nije bio slučaj.

- Ono što mene raduje imaćemo nešto manje od dva meseca ozbiljnog rada. To posebno dobija na značaju posle "ludačkih" kvalifikacija za OI. Sviđa mi se ideja da kvalifikacije budu tokom sezone i da sve stane da ljudi prate reprezentaciju. Mnogo će značiti grupi košarkašica, koju ja treniram da krenemo sa pripremama za OU. Bukvalno smo željni toga - rekla je Maljković u podkastu Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Foto: Starsportphoto

Marina Maljković

 

Srbija će igrati u grupi sa Španijom, Kinom i Portorikom.

- Svi znaju da su OI najveće takmičenje, tamo učestvuju najbolji od najboljih. Ja sada imam istu situaciju kao uoči takmičenja u Rio de Žaneiru. Imam jednu novu generaciju koja ide prvi put na OI, a toliko je mlada sa toliko malo iskustva ili potpunog neiskustva. Izazov je da košarkašice pripremiš za tako nešto veliko. One sada igraju to što igraju, a sutra bi trebalo da budu na brodu koji ide po Seni. Mnogo je teško odraditi taj deo, spremiti sportiste za OI. Tako je bilo i u Riju, ali to meni nije bio problem. Ovo su mi treće Igre po redu - navela je selektorka Srbije.

Ona nije želela da daje prognoze uoči Olimpijskih igara u Parizu.

- Za sada ne znam, mnogo više ću znati u julu kada iza sebe budemo imali bar mesec dana ozbiljnog rada. Imamo sjajan plan i program, ali idemo korak po korak. Imaćemo jake utakmice na OI. Reprezentativna košarka je visokom nivou... Imamo sve bolju Kinu, Japan... Tu su Belgija, Španija, domaćin Francuska. Očekujem kvalitetnu košarku na ženskom turniru u Parizu. Ženska košarka biće kvalitetnija u odnosu na prethodne godine. Pitanje je kako ćemo mi se tu snaći. Najvažniji je da naše košarkašice budu psihološki spremne za to takmičenje - rekla je Marina Maljković.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija