• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

24.02.2024

12:00

Šarenac se zbog gafa izvinjavao "grobarima": Ovo nema veze sa "večitima"!

Insider/Novak Đurović

Košarka

Šarenac se zbog gafa izvinjavao "grobarima": Ovo nema veze sa "večitima"!

Podeli vest

Jedan od najpoznatijih sportskih komentatora specijalizovanih za košarku, Slobodan Šarenac sa RTS-a, napravio je nenameran gaf tokom prenosa utakmice Srbija - Finska, zbog čega se izvinio svim navijačima Partizana.

Šarenac je u toku prenosa u jednom momentu rekao kako je Partizan 1992. godine osvojio "FIBA Kup evropskih šampiona". To je naziv najjačeg evropskog takmičenja bio od 1958. do 1991. godine, a od tada se zvao "FIBA Evroliga".

Nakon toga, takmičenje je menjalo ime još dvaput, da bi se danas zvalo samo "Evroliga". Grešku Šarenca tokom meča Srbija - Finska, primetili su navijači Partizana, pa su na društvenim mrežama udarili na čuvenog komentatora.

Foto: Starsportphoto

Slobodan Šarenac

 

On se ovog jutra oglasio i obećao navijačima crno-belih da će se u narednom TV prenosu ispraviti.

"Prigovori što sam pogrešio i rekao da je KK Partizan 1992. godine osvojio Kup evropskih šampiona, a ne Evroligu, svi usvojeni. Moja greška!!! Nenamerno. Ispravka ide u sledećem prenosu koji budem radio. Nisam ni znao da se oko toga vodi rasprava ovih dana. I opet, to nema nikakve veze sa Partizanom ili Crvenom zvezdom, već je u pitanju moja greška", poručio je Šarenac na društvenoj mreži "Iks".

Potom je sa navijačima na društvenim mrežama nastavio konverzaciju sa navijačima, pa je jednom poručio da nema potrebe "za teorijama zavere", a jedan mu je zamerio i na tome kako akcentuje prezime Dejana Davidovca.

Šarenac je dugogodišnji sportski komentator i nije tajna da ga i mnogi košarkaši itekako cene. Uostalom, podsetite se samo nekih njegovih čuvenih komentara na račun naše košarkaške reprezentacije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Šapić: Da Beograd konačno počne da živi normalnim životom!
Izbori 2024

Šapić: Da Beograd konačno počne da živi normalnim životom!

Kandidat liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da duboko veruje da će nakon ovih izbora Beograd krenuti da živi normalnim životom i da će u naredne četiri godine doživeti svoje najveće kvalitativne i infrastrukturne promene u poslednjih nekoliko decenija.

02.06.2024

20:01

Vesti

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!
Društvo

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!

MUP prosledilo je upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

02.06.2024

13:29

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija