• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2024

01:28

Saša Đorđević se na poseban način oprostio od Milojevića (FOTO)

ATA Images

Košarka

Saša Đorđević se na poseban način oprostio od Milojevića (FOTO)

Podeli vest

Čuveni as bio je saigrač sa Dejanom u reprezentaciji Jugoslavije.

Iznenadna smrt sjajnog košarkaša i trenera duboko je potresla sve ljubitelje sporta, njegove kolege, igrače, prijatelje... Niko ne može da veruje da je takva ljudska gromada izgubila bitku za život, nakon srčanog udara koji je imao u noći između utorka i srede.

Deki je bio sa svojim klubom Golden Stejtom u Solt Lejk Sitiju, gde je trebalo da odigraju utakmicu protiv Jute. Tokom večere u jednom restoranu njemu je pozlilo, odmah je prebačen u bolnicu i hitno operisan, ali nije uspeo da se izvuče.

Preminuo je u 47. godini, ostavio u suzama i neverici sve koji su ga poznavali, ali i one koji su mu se divili zbog onoga što je radio na terenu i van njega.

Foto: ATA Images

Dejan Milojević

Tugu nije mogao da sakrije ni legendarni Aleksandar Đorđević (56). Popularni Sale Nacionale je sa Milojem delio svlačionicu u državnom timu, odlično su se poznavali i zato nije ni čudo što bivši selektor Srbije, a sada Kine ne može da dođe sebi od šoka.

On se na poseban način oprostio od nekada sjajnog centra.

"Neka ti je večna slava, dobri čoveče. Počivaj u miru. Najiskrenije saučešće porodici", napisao je Đorđević, uz jednu posebnu fotografiju.

 

 

Pored Saleta, mnogobrojni asovi iz te, ali i svih ostalih generacija opraštaju se od Milojevića. Počev od Duleta Vujoševića, Svetislava Pešića, Predraga Danilovića, Željka Rebrače, Gorana Grbovića, Žarka Paspalja, Saše Obradovića, Marka Jarića, Igora Rakočevića, Igora Kokoškova, Darka Rajakovića, Bogdana Bogdanovića, Novice Veličkovića, Vasilija Micića, Bobija Marjanovića i mnogih drugih...

Foto: Starsportphoto

Igor Rakočević, Saša Đorđević i Dejan Milojević

Takođe, sve utakmice u NBA ligi počele su minutom ćutanja, kao i mečevi u Evroligi. Njegov Golden Stejt, gde je obavljao ulogu pomoćnika glavnog trenera Stiva Kera, odložio je duele protiv Jute i Dalasa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!
Veliko otkriće

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!

Na grčkom ostrvu Krit, otkriven je izuzetan kameni spomenik u obliku prstena star 4.000 godina, koji se nalazi na vrhu brda Papura, severozapadno od grada Kasteli. Ova monumentalna građevina iz bronzanog doba prostire se na površini od 1.800 kvadratnih metara i predstavlja značajan arheološki nalaz koji ukazuje na bogatu istoriju i kulturu minojskog perioda na ostrvu.

17.06.2024

21:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija