• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2023

18:26

Peković smenjen - KS Crne Gore dobio novu predsednicu!

EPAImages

Košarka

Peković smenjen - KS Crne Gore dobio novu predsednicu!

Podeli vest

Legendarna crnogorska košarkašica Jelena Dubljević nova je predsednica Košarkaškog saveza Crne Gore.

Održana je vanredna Izborna skupština u Podgorici nakon koje će doći do korenitih promena u Košarkaškom savezu Crne Gore. Legendarni centar Nikola Peković više nije predsednik budući da je četiri glasa više dobila Jelena Dubljević. 

Ovo je prvi put od osamostaljenja Crne Gore da su na izborima za predsednika Saveza učestvovala makar dva kandidata, a samim tim i prvi put da novi predsednik nije dobio jednoglasnu podršku. 

Poslednjih meseci bilo je mnogo problema unutar Košarkaškog saveza Crne Gore. Navodno, Upravnom odboru i predsedniku Pekoviću mandat je istekao u januaru, dok je druga grupa tvrdila da je mandat istekao samo Upravnom odboru. 

Foto: Starsportphoto©

 

Skupština Košarkaškog saveza Crne Gore zakazana je dva puta od juna, ali je je oba puta otkazana. Prvi put zbog neusvanjana dnevnog reda, a potom i zbog nedostatka kvoruma. 

Nova predsednica - Jelena Dubljević prva je košarkašica sa prostora Balkana koja je bila šampiona WNBA lige sa Los Anđeles Sparksima. Prošle sezone je igrala u finalu Evrolige, ali je poražena nakon čega je rešila da okonča igračku karijeru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija