• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2023

16:09

Pešić objavio spisak pa potvrdio: Srbija na Mundobasketu bez Jokića, Micića, Kalinića i Lučića!

Starsportphoto

Košarka

Pešić objavio spisak pa potvrdio: Srbija na Mundobasketu bez Jokića, Micića, Kalinića i Lučića!

Podeli vest

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić konačno objavio je spisak za Mundobasket!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, obratio se javnosti uoči početka priprema za Mundobasket. Iskusni stručnjak potvrdio je ono o čemu se pričalo poslednjih dana, a Orlovi će put Filipina bez Nikole Jokića, Nikole Kalinića, Vladimira Lučića i Vasilija Micića koji iz raznoraznih razloga neće biti deo nacionalnog tima. 

Ipak, Pešić je tokom konferencije istakao kako se ciljevi neće promeniti uprkos sastavu, a glavni je plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine. Orlove će na Mundobasketu kao kapiten predvoditi Bogdan Bogdanović koji je dodao da je čast biti kapiten Srbije, te da jedva čeka početak priprema koji je zakazan za 28. jul. 

Srbija će u sklopu priprema odigrati nekoliko prijateljskih susreta, a konačan spisak za Svetsko prvenstvo biće objavljen 24. avgusta, dva dana uoči prve utakmice Orlova u Manili. 

UŽIVO:

Javnosti se od 16.00 iz poznatog prestoničkog hotela obraća selektor, novi kapiten Bogdan Bogdanović i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Na spisku nema Nikole Jokića, a ni Vasilija Micića.

O strancima:

- Nemam ništa protiv stranaca, ali nam na tim pozicijama na kojima možemo da ih dovedemo ne treba. I najbolje zemlje, kao Španija, i oni imaju stranca, tako da globalan je svet, košarka je globalan sport, sve je moguće. Takvog nismo našli.

Pešić o Marku Jagodiću Kuridži:

- Sjajan igrač, osoba, izuzetno pomogao mladim igračima, sada je vreme da preuzmu više odgovornosti. 

Pešić ponovo o Jokiću:

- Negativan odgovor od Jokića smo dobili danas prepodne.

Danilović se obraća prisutnima:

- Očekivanja su ista kao i kod selektora. Ja sam očekivao da će Jokić da igra, ali iz svojih razloga nije u mogućnosti da prisustvuje. Bio bi svako lud da ne priželjkuje medalju. U jačim sastavima kad smo išli mislili i nadali se, pa ne bude. Nadamo se najboljem rezultatu, videćemo koji će biti. Zavisi od dosta stvari.

Bogdanović se obraća prisutnuma:

- Svake godine svako prvenstvo je zasebno i nosi probleme. Nekad se dođe u punom sastavu pa se napravi neuspeh. Ne osećam se da sam nešto treba da radim, niti želim da pravim tužnu atmosferu, šta sad da radimo. Ja sam srećan što sam ovde, nisam srećan što nemamo saigrače koje smo očekivali. Mi smo tu zbog druženja, da pričamo na svom jeziku, imaš svoje fore fazone, zbog toga sam ja ovde, da uživam. Razgovarao sam sa Jokićem i Micićem, nikada se tu nije ubeđivalo i teralo, to nije sportski. Jeste da mi tu pričamo "ajde, ajde", ali kad nisi mentalno tu ili nisi zdrav skroz onda nema šta.

Ko najviše trenira?

- Bogdanović najviše trenira, a nadam se da će to preneti i na utakmice.

O plejmejkerima:

- Niko danas nema klasičnog pleja, pa ni Micić nije klasičan plej. Dobra stvar je da je Avramović u punoj formi, apsolutno motivisan, ja verujem u Avramovića, verujem u iskustvo Stefana Jovića, znamo kakav je igrač, jedan od najboih plejmejkera na ovim prostorima i šire u zadnjih 20 godina. Ako zdravstvena situacija u porodici bude u redu, što mu želim i njegova porodica želi da igra, on će igrati. Gudurić je već pokazao da može da igra na toj poziciji, u kvalifikacijama je igrao. Jaramaz znate šta može da uradi i koliko je važan za timsku igru. Važnoo je da im verujem i da oni veruju sebi. Mene brine malo dana za pripreme.

O razočaranjima:

- Nema tajni. Razgovori su bili na gospodskom nivou, ali razočaran sam, svi smo malo razočarani ako neki važani igrači nisu u mogućnosti da igraju.

Naši cijevi se neće menjati, ostaju isti, mi želimo da idemo na OI po svaku cenu.

O Jokiću:

- Što se tiče Jokića, imali smo najbolje razgvore sa igračima koji iz različitih razloga ne mogu da prihvate poziv, on je fizički i mentalno istrošen, nije spreman da preuzme odgovornost kako se od njega očekuje.

O Miciću:

- Micić je zamolio da ove godine preskoči, imao je tešku sezonu sa puno poveda, nije odigrao čitavu sezonu. Potpisao je novi ugovor, nesreća je da je morao da ostane tri nedelje tamo u SAD na treninzima novog kluba, obnovio povredu ramena, nalazi se pod terapijama, nije u dobrom stanju fizičkom.

Na spisku se nalaze: Avramović, Beslać, Bogdanović, Davidovac, Dobrić, Gudurić, Jaramaz, Jović Nikola, Stefan Jović, Marinković, Milutinov, Nedović, Petrušev, Pokuševski, Radanov, Ristić, Smailagić, Simanić, Topić, Uroš Trifunović

15.47 - Tu je i novi kapiten Bogdan Bogdanović, koji se najsrdačnije pozdravio sa još jednim "grobarom" Vanjom Marinkovićem.

Foto: informer.rs

 

15.45 - Košarkaš iz NBA lige, tačnije Majamija, Nikola Jović, pridružio se reprezentaciji.

Foto: informer.rs

Jović, Ristić i Vanja Marinković

15.35 - Tu su i Boriša Simanić i Uroš Trifunović

Foto: informer.rs

Nemanja Nedović

Foto: informer.rs

Aleksa Avramović

15.32 - U prestonički hotel prvi su stigli košarkaši Crvene zvezde i Partizana Nemanja Nedović i Aleksa Avramović.

Foto: informer.rs

Sve je spremno za početak konferencije u 16.00

Svetsko prvenstvo na Filipinima održava se od 25. avgusta do 10. septembra, a "orlovi" će otputovati u Manilu bez najboljeg igrača Nikole Jokića.

Juče je u javnost dospela informacija da centar Denvera neće braniti boje rodne države, što je razočaralo javnost.

Istovremeno, pratio je trke svojih konja u Subotici, a uveče slavio trofeje u Somboru, dok je nacija tugovala što neće gledati najboljeg.

Osim njega, u javnost je procurilo da neće igrati Nikola Kalinić zbog umora, Ognjen Jaramaz jer nije spreman, Vladimir Lučić koji je operisan pre dva meseca i Stefan Jović zbog porodičnih problema.

Srbija igra u grupi sa Južnim Sudanom, Kinom koju predvodi bivši selektor Saša Đorđević i Portorikom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Đurić pravo u metu: Priština zabranom patrijarhu Porfiriju potvrdila koliki je stepen ugroženosti Srba na Kosovu!
Politika

Đurić pravo u metu: Priština zabranom patrijarhu Porfiriju potvrdila koliki je stepen ugroženosti Srba na Kosovu!

Priština je, ograničavajući fundamentalne verske slobode srpskom narodu i ne dozvoljavajući patrijarhu Porfiriju i arhijerejima SPC da prisustvuju početku zasedanja Sabora u Pećkoj patrijaršiji, još jednom potvrdila koliki je stepen ugroženosti i obespravljenosti srpskog naroda na Kosovu, poručio je za Kosovo onlajn ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić.

13.05.2024

19:46

Dejan Bulatović: Điilas izgubio svoju belu lađu, sad je gusar bez mora
Politika

Dejan Bulatović: Điilas izgubio svoju belu lađu, sad je gusar bez mora

"U popodnevnom informativnom programu televizije „Nova s“, imali smo prilike da vidimo evoluciju Dragana Đilasa, koji je ulogu propalog političara zamenio rolom profesionalne političke narikače. Pa da vidimo, šta se to promenilo, a ustvari sve ostalo isto", saopštio je danas Dejan Bulatović narodni poslanik sa liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“

13.05.2024

19:38

Krsto Janjušević odgovorio Parandiloviću! Ja ću nastaviti da radim, ti da mrziš, a narod da oceni na izborima
Politika

Krsto Janjušević odgovorio Parandiloviću! Ja ću nastaviti da radim, ti da mrziš, a narod da oceni na izborima

"Parandiloviću, da mi nisu poslali tvoje idiotsko saopštenje, ne bih ni znao da imaš listu u Novoj Varoši. Osoba koju pominješ kao nekog ko je progonjen u Novoj Varoši posle tvog idiotskog saopštenja zove redom ljude koje si optužio i ograđuje se od bljuvotina koje si naveo, istu zloupotrebio i pokazao svoje "novo lice" bez obraza", izjavio je Krsto Janjušević iz SNS-a.

13.05.2024

19:27

TV

Šta se krije iza Putinove smene Šojgua? Pomoć koju dobija Ukrajina sa Zapada neće ostati nenaplaćena!
Live TV

Šta se krije iza Putinove smene Šojgua? Pomoć koju dobija Ukrajina sa Zapada neće ostati nenaplaćena!

Jedan od najsmrtonosnijih napada na Belgorod dogodio se juče. Rat između Rusije i Ukrajine ušao je u 810. dan. O toku rata u Ukrajini, ali i o drugim važnim svetskim temama govorili su, u emisiji "Rat uživo" Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost i istoričar Aleksandar Gajić. Uživo u program uključio se i ratni reporter Danijel Simić koji je komentarisao vezu između Šojgua, Putina i Prigožina.

13.05.2024

19:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Darko Šarić: "Ovo je da čovek poludi, sramota šta tužilac radi!" Stigli novi dokazi o skaj aplikaciji, burno na suđenju!
Hronika

Darko Šarić: "Ovo je da čovek poludi, sramota šta tužilac radi!" Stigli novi dokazi o skaj aplikaciji, burno na suđenju!

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pokušaj diskreditacije i planiranje ubistva svedoka saradnika u drugom postupku Nebojše Joksovića, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, pošto su branioci braće Darka i Duška Šarića sudskom veću dostavili presudu Evropskog suda pravde vezano za korišćenje informacija prikupljenih putem Skaj aplikacije kao dokaza pred nacionalnim sudovima.

13.05.2024

16:49

Planeta

Nulandova je organizovala puč u Kijevu, a sad je i otkrila da SAD nisu htele da Ukrajina razgovara sa Rusijom!
Može li jasnije

Nulandova je organizovala puč u Kijevu, a sad je i otkrila da SAD nisu htele da Ukrajina razgovara sa Rusijom!

Ukrajina nikada nije bila u poziciji da postigne povoljno rešenje za okončanje dugotrajnog sukoba sa Rusijom, tako da Vašington zapravo nikada nije ohrabrivao Kijev da pregovara sa Moskvom, tvrdi bivša zamenica američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland, koja slovi kao i jedan od organizatora puča, odnosnio obojene revolucije u Kijevu 2014. godine.

13.05.2024

17:06

Zabava

56.Majska izložba Ulupuds-a
Kultura

56.Majska izložba Ulupuds-a

56. Мајска изложба под слоганом „Генеза“ представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

15:46

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"
Kultura

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"

56. Мајска изложба под слоганом Генеза представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

10:31

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00