• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2023

06:59

Pešić danas saopštava spisak i odgovara na pitanja o Jokiću

Starsportphoto

Košarka

Pešić danas saopštava spisak i odgovara na pitanja o Jokiću

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić danas od 16 časova u jednom beogradskom hotelu saopštava spisak igrača na koje računa za Svetsko prvenstvo u Aziji.

Juče se pojavila informacija da prekaljeni stručnjak neće moći da računa na najveću svetsku košarkašku zvezdu Nikolu Jokića, kao i da na spisku neće biti Vasilija Micića, Nikole Kalinića, Vladimira Lučića i najverovatnije Ognjena Jaramaza i Stefana Jovića.

Foto: Starsportphoto

 

 

Odluka je da u takvom sastavu kapiten tima bude Bogdan Bogdanović, a ostaje dilema koga će Pešić pozvati na okupljanje i na koga će računati na predstojećem Mundobasketu. Takođe, očekuje se da selektor objasni tačne razloge zbog čega nema Jokića u timu, kao i da li je i o čemu razgovarao sa prvom zvezdom reprezentacije.

Osim selektora, javnosti će se obratiti i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, ali i novi kapiten Bogdan Bogdanović. Biće posebno zanimljivo koga će Pešić pozvati, kao i ko će biti plejmejkeri, budući da na toj poziciji jedini dostupan klasičan organizator igre je Aleksa Avramović.

Foto: Starsportphoto

 

 

Osim toga, verovatno će biti reči i o Milošu Teodosiću, koji je prošle sezone izostavljen sa spiska za Evropsko prvenstvo, pa ostaje da se vidi da li se po tom pitanju nešto promenilo i da li će iskusni plejmejker ponovo biti priključen nacionalnom timu.

Na širem spisku reprezentacije očekuje se da se nađu Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Alen Smailagić, Uroš Trifunović, Marko Jagodić-Kuridža, Dušan Ristić, Nikola Milutinov, Boriša Simanić, Nikola Jović, Danilo Anđušić, Aleksa Radanov, Stefan Lazarević, a videćemo i da li još neko ime.

Svetsko prvenstvo počinje 25. avgusta, a Srbija je u grupi sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00