• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.07.2023

22:38

Ovim sportistima su navijači stopirali transfere u redove večitih!

Starsportphoto

Košarka

Ovim sportistima su navijači stopirali transfere u redove večitih!

Podeli vest

Nikola Mirotić nije pojačao Partizan, jer je, kako kaže, bio suočen sa pretnjama i uvredama, zbog čega je odustao od transfera među crno-bele.

Iskusni krilni centar nije naveo imenom i prezimenom ko mu je pretio, ali je istakao da to nema veze sa košarkaškim klubom Crvena zvezda. Španski mediji su, međutim, nekoliko dana ranije preneli da su mu pretili navijači crveno-belih, iako to nije zvanično potvrđeno.

Foto: Starsportphoto

 

 

Čak je i proslavljeni trener Duško Vujošević na ironičan način prokomentarisao situaciju, iz čega se da zaključiti da je ipak mislio na pristalice crveno-belih.

Možda nikad ni nećemo saznati pravu istinu, odnosno, da li su simpatizeri Zvezde upućivali pretnje Nikoli Mirotiću, ali on definitivno nije jedini slučaj u srpskom sportu koji se završio na ovakav način.

Ranije se spominjalo i spekulisalo da su u sličnoj situaciji bili Aleksandar Katai, Saša Zdjelar, Andrej Kramarić, Mario Jurčević, Veljko Birmančević, a nedavno i Ognjen Vranješ. Malo je falilo da isto prođu Alen Omić i Miroslav Raduljica, a u daljem tekstu podsetićemo vas na svaki od ovih pojedinačnih slučajeva.

Foto: Reuters

Aleksandar Katai

 

Aleksandar Katai je pre 11 godina bio na korak do prelaska u Partizan. Čak se spominjalo da je posao završen i da je, sada već legenda Crvene zvezde, dao pristanak za dolazak na „Marakanu“. Međutim, tada su navijači Partizana okačili transparent „Katai, marš u Olimpijakos“ i tako su poslali jasnu poruku da ga ne žele u klubu.

Foto: Starsportphoto

Saša Zdjelar

 

Poznat je i slučaj Saše Zdjelara, koji je Partizan pojačao na zimu 2018. godine, ali je tri godine pre toga bio nadomak dolaska u Humsku. Kako su mediji tada pisali, u posao su se umešali navijači Olimpijakosa, inače poznati po bratskim odnosima sa pristalicama Crvene zvezde. Kako se tad pričalo, oni su odlučili da „pomrse konce“ i onemoguće Saši da ispuni dečački san. Kasnije je, ipak, došlo do dogovora, a Zdjelar je četiri godine bio jedan od najboljih igrača crno-belih, pa i kapiten.

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Hrvatski fudbaler Andrej Kramarić

 

Zvezda je, kao što je to poznato, pre 13 godina želela da dovede jednog od najvećih hrvatskih talenata Andreja Kramarića. Ovaj momak, koji je u međuvremenu postao sjajan fudbaler, bio je želja Roberta Prosinečkog, koji je tek stigao na klupu kluba s „Marakane“. Do transfera nije došlo, jer je poznato da tvrdo jezgro navijača Zvezde ne želi u timu Hrvate.

Sličan slučaj desio se i pre nekoliko godina, kada je Dejan Stanković u tim želeo da dovede Marija Jurčevića iz ljubljanske Olimpije. Reč je o povremenom reprezentativcu Slovenije, koji zbog hrvatskih korena takođe nije mogao na „Marakanu“.

Foto: AP/Photo

Veljko Birmančević

 

Osim toga, Zvezda je negde u tom periodu nameravala da angažuje Veljka Birmančevića, povremenog reprezentativca Srbije i veštog driblera. Ni njega „delije“ nisu želele, ne zbog korena, već zbog toga što je ponikao u omladinskoj školi Partizana. Nije situaciju popravilo ni to što je popularni Birma izašao i javno rekao da je oduvek navijao za Zvezdu.

Foto: Starsportphoto©

Ognjen Vranješ iz vremena dok je igrao za Zvezdu

 

Najnoviji slučaj dogodio se ovog leta. Partizan je maltene sve dogovorio sa Ognjenom Vranješom, bivšim igračem Crvene zvezde. Međutim, „grobari“ su stopirali taj posao. Podsetili su da je Vranješ u prošlosti govorio kako mrzi crno-bele i da je vređao Alberta Nađa. Klub je, zbog svega toga, naposletku odustao od angažmana reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Foto: Starsportphoto©

Alen Omić, bivši centar Crvene zvezde

 

Malo je falilo da i košarkaški klub Crvena zvezda odustane od dovođenja dvojice centara, doduše, iz razlilitih pobuda i u različitim periodima. Crveno-beli su 2018. godine angažovali Alena Omića, slovenačkog košarkaša rodom iz Tuzle. To je žestoko naljutilo navijače, koji su istakli transparent „Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija“. Omić je, doduše, na terenu pošteno odradi posao i ostao je omiljen među saigračima, ali najvatreniji navijači ostali su ljuti na rukovodstvo zbog tog poteza.

Foto: Starsportphoto

Miroslav Raduljica u dresu Zvezde

 

Prošlog leta, malo je falilo da Miroslav Raduljica ne dođe na Mali Kalemegdan, samo iz razloga što je nekad ranije igrao za Partizan. Iskusni centar, mora se to priznati, nije imao nikakvu ulogu u timu sa Malog Kalemegdana, a navijači su poručili da je on „poslednji bivši igrač Partizana koji je došao u Zvezdu“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dr ja

pre 9 meseci

Миротић је добио веће паре од неког клуба и сад измишља врућу воду,,,партизан је био резерва за 3,5 милиона евра ,,,добио је он 5-6 милиона од грка ,,,,хахаха и јебига сад измишља,,,ма све ће бити добро

Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije
Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da posle izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije na inicijativu opozicionih poslanika, oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već na staroj adresi, a da će oko 10.000 njih biti uskraćeno da izrazi svoju izbornu volju na izborima 2. juna.

16.05.2024

10:17

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optužnica za zločin u Šumicama! Mladiću zario nož u stomak i grudi
Hronika

Optužnica za zločin u Šumicama! Mladiću zario nož u stomak i grudi

Više javno tužilaštvu u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Đorđa P. (33) zbog sumnje da je 17. februara ove godine, u ranim jutarnjim časovima, u ulici Grčića Milenka nožem naneo teške telesne povrede Milana Kneževića (28) usled kojih je on preminuo na licu mesta, a Viktor S. naneo laku telesnu povredu.

16.05.2024

14:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija