• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2023

12:34

Vlade Đurović brutalan: Pešić je u godinama, nisam optimista za SP

Shutterstock/Tanjug

Košarka

Vlade Đurović brutalan: Pešić je u godinama, nisam optimista za SP

Podeli vest

Nekadašnji košarkaški trener, a sada analitičar Vlade Đurović (75), kaže da je pesimista pred predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci, a tom prilikom opleo je i po selektoru Svetislavu Pešiću (73), za kojeg ističe da ga je pregazilo vreme.

Đurović je gostovao u podkastu "Jao Mile" kod nekadašnjeg košarkaša Mileta Ilića i još jednom je napomenuo da ne veruje previše u nacionalni tim Srbije na narednom Svetskom prvenstvu u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Đurović poručuje da tako razmišlja, jer očekuje otkaze nekih od najboljih igrača. Slično je razmišljao i na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu, gde je Srbija neslavno završila takmičenje u osmini finala, porazom od Italije.

Foto: Tanjug

 

 

Prvo je istakao da ne veruje u ekipu, podsećajući na iskustvo sa prošlogodišnjeg evropskog šampionata.

- Sve zavisi ko će da dođe. Ako se svi odazovu, imamo dobar tim. Ali, pitanje je ko će doći i kako će to ići. Ne mogu da budem optimista. Gledajući kako je to prošlo na Evropskom prvenstvu, tu nešto ne štima. Nije, izgleda, nacionalni dres svetinja kao što je nekad bio. Zamislite ranije da irgač od 19 ili 20 godina mora da se posveti telu, da iskoristi leto da se spremi... To je u moje vreme bilo drugačije. Ranije su momci jedva čekali da igraju za reprezentaciju - kaže Đurović.

Foto: Starsportphoto

 

 

Potom je žestoko opleo po Svetislavu Pešiću, kome je i prošle godine zamerao na donošenju pojedinih odluka. Prvenstveno, smatra da neko mlađi mora da vodi ekipu, s obzirom da čuveni Kari ima 73 godine.

- Selektor je u godinama i trebalo bi da ima pomoćnike koji će imati hrabrosti da mu kažu kada da uzme tajm-aut. Da savetuju kada da se uđe u zonu... Niko od njih ništa ne može da mu kaže, a on je u godinama i nije svestan kao nekada. Nije brz u odlukama. Odličan je trener, osvojio je sve, ali ima mnogo godina. Ja sam stariji od njega i već dugo se ne bavim ovim poslom. Po reakcijama možda bih bio brži od njega - opleo je Đurović.

Bivši stručnjak, koji se u poslednjih nekoliko godina ističe oštrim analizama i vrlo često uspešno predviđa rezultate reprezentacije i klubova, nastavio je.

- To što sam rekao treba neko drugi da mu kaže i zato mu sada ja kažem da bi trebalo da bude okružen mlađima i spremnijima. Željko Obradović kaže da su njegovi pomoćnici vrh i u pravu je. Svi u Partizanu skaču tokom utakmice, a u reprezentaciji pomoćnici su tu i zadovoljni su. Kako ih je selektirao? Valjda bi trebalo po stručnosti, a ne po tome koliko mu je ko pogodak politički - dodaje Đurović.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Ruska grupa "Sever" došla na 20 km od Harkova!
Planeta

Hitno! Ruska grupa "Sever" došla na 20 km od Harkova!

Ruska vojska napala je selo Glubokoe u Harkovskoj oblasti, na manje od 23 kilometra od severnog predgrađa Harkova., a rusko ministarstvo odbrane objavilo je spisak naselja koje je u ovoj oblasti za kratk ovreme zauzela grupa Sever.

11.05.2024

12:09 >> 15:29

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija