• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2023

21:10

Jaki su kao crna zemlja: Španci objavili spisak za Svetsko prvenstvo!

AP/Photo

Košarka

Jaki su kao crna zemlja: Španci objavili spisak za Svetsko prvenstvo!

Podeli vest

Selektor Španije Serđo Skariolo objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeći Mundobasket.

Uspela je Španija na Svetskom prvenstvu u Kini da iskoristili nešto slabije izdanje ostatka planete i dođe do titule! Izabranici Serđa Skariola će ove godine na Mundobasketu braniti tron, a iskusni italijanski stručnjak danas je objavio spisak igrača na koje računa za smotru na Filipinima, Indoneziji i Japanu. 

Od ranije je bilo poznato da u sastavu Furije neće biti Lorenca Brauna. Naturalizovani Amerikanac pomogao je Špancima prošle sezone na Evropskom prvenstvu, ali ga sada u timu nema zbog povrede. Jasno je da će njegov izostanak biti ogroman hendikep za selekciju Serđa Skariola. 

Među igračima na koje računa Italijan su: Alberto Abalde, Aleks Abrines, Santi Aldama, Dario Brisuela, Víktor Klaver, Alberto Dijas, Haime Fernandes, Rudi Fernandes, Usman Garuba Huanćo Ernangomes Vili Ernangomes, Serhio Ljulj, Đoel Para, Haime Pradilja, Riki Rubio, Sebas Sais.

 

 

Na prvi pogled deluje da je Španija sastavila moćniji tim od onog koji je prethodne godine osvojio Evropsko prvenstvo. Nalazi se Furija među glavnim favoritima za titulu i ove godine, ali ne treba zaboraviti da na Mundobasket stiže još nekoliko ozbiljnih ekipa među kojima je i Srbija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija