• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.05.2024

06:40

Psovao mi je sve po spisku! Bivši as Junajteda o Fergusonu: To ga je nerviralo kod mene, ali...

EPAIMAGES

Fudbal

Psovao mi je sve po spisku! Bivši as Junajteda o Fergusonu: To ga je nerviralo kod mene, ali...

Podeli vest

Daren Flečer možda nije imao status velike zvezde kao većina igrača koji su igrali u Mančester Junajtedu pod vođstvom Ser Aleksa Fergusona, ali je sasvim sigurno bio poštovan zbog svoje povezanosti sa "crvenim đavolima".

Ekipa sa "Old Traforda" je rano stupila u kontakt s Flečerom, želeći tada jako talentovanog Škota da dovedu u svoju akademiju. Ipak, Flečer nije odmah odlučio da pređe u Mančester i to je jako nerviralo Fergusona, njegovog mnogo slavnijeg zemljaka.

- Skoro da sam potpisao za Njukasl - otkrio je Flečer za podkast "Lokdaun Taktiks".

Kada je čuo da Flečer razmišlja o "svrakama" Ferguson je sam krenuo u "lov" na mladog igrača i tako je jedne večeri okrenuo njegov kućni broj telefona...

- Nazvao je jedne večeri, a moja sestra je podigla slušalicu. Rekla je: "Darene, za tebe je". Onda sam čuo Fergusona koji mi psuje sve po spisku u slušalicu. Ja imam 15 godina, bio sam bled kao krpa. Mama je to videla, zgrabila slušalicu, slušala nekoliko sekundi, a onda mu rekla: "Nemoj tako da razgovaraš sa mojim sinom" i spustila je slušalicu - ispričao je detalje Flečer i nastavio:

- Sledećeg trenutka telefon ponovo zazvoni, zove Ser Aleks: "Stvarno nam je žao, gospođo Flečer, ali stvarno nam se sviđa vaš sin, dolazim sledećim letom za Edinburg".

Foto: EPA/ANDREW INNERARITY

Daren Flečer (levo) i Vejn Runi

Flečer je na kraju prešao u redove Mančester Junajteda, a Ferguson je uvek bio uz njega tokom karijere.

- On je taj koji je bio uz mene na svakom koraku. On je bio taj koji mi je dao debi u prvom timu, pratio me iako sam kao klinac imao česte povrede, i više od svega, ono vreme kada sam bio odsutan zbog bolesti, stalno me pazio. Brinuo sam za svoj ugovor, a on mi je rekao da se ne brinem o fudbalu, da pazim na sebe i na svoju porodicu.

Otkako je otišao u penziju, Flečer je radio u Junajtedu kao tehnički direktor i blisko je sarađivao s trenutnim menadžerom Erikom ten Hagom.

Bivši fudbaler je u Mančesteru proveo 15 godina, a igrao je još za VBA i Stouk Siti. U Premijer ligi je na kraju upisao 341 nastup, dao 23 gola uz 29 asistencija.

Ima čak pet titula šampiona Engleske, ali i osvojenu Ligu šampiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)
PROTEST

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Izraelska policija je upotrebila vodene topove i rasporedila konjičke jedinice kako bi rasterali pripadnike protest u Tel Avivu, organizovane protiv vlade i u znak podrške oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Miting je bio praćen sukobima sa snagama za sprovođenje zakona, kao i hapšenjima.

19.05.2024

10:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12