• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

30.04.2024

20:31

Luis Enrike: Ko kaže da smo favoriti - ne zna ništa o fudbalu

EPA Images

Fudbal

Luis Enrike: Ko kaže da smo favoriti - ne zna ništa o fudbalu

Podeli vest

Mediji ističu da je Pariz Sen Žermen favorit protiv Dortmunda, a to samo znači da ne znaju ništa o fudbalu, poručio je trener "svetaca" Luis Enrike.

Fudbaleri Dortmunda dočekaće sutra veče od 21.00 čas (Arena 1 premijum) Parižane u prvom meču polufinala Lige šampiona. Predvođeni Luis Enrikeom, gosti imaju motiv da pobede, zatim prođu u finale, a onda i osvoje trofej. 

Foto: EPA Images

 

Međutim, Španac upozorava da je glupo isticati bilo koga kao favorita. Tu ne misli samo na taj meč, već i na okršaj Bajerna i Real Madrida, koji će biti odigran večeras od 21.00 čas. Prema njegovim rečima, svako od četiri tima veruje da može da se plasira u finale. 

- Za sva četiri tima koji su u polufinalu, sve osim plasmana u finale bi bilo razočaranje. Ni sa nama nije drugačije. To što nas mediji svrstavaju među favorite je dokaz da mediji ne znaju ništa o fudbalu. Uživaćemo u fudbalu i jedinstvenoj atmosferi. Nije u našem stilu da se bavimo nagađanjima. Isto važi i za Borusiju. Pokušaćemo da fudbalom pobedimo i prođemo dalje. Očekujem da bude spektakularno i da će oba tima stvarati šanse - ocenio je Luis Enrike. 

On ističe da Pariz Sen Žermen mora ići na pobedu, kao da ne postoji revanš meč. 

Foto: EPA Images

 

- Nadam se. Uradili smo nešto što ovaj klub nikada pre nije. Kvalifikovali smo se dalje posle poraza u prvom meču kod kuće. Tokom grupne faze nismo nijednom pobedili u gostima, a u nokaut fazi smo pobedili oba puta. Imam dovoljno iskustva da znam šta da očekujem sutra. Moramo biti hrabri i zaboraviti da postoji revanš na Parku prinčeva - ističe trener. 

Činjenica da ima jedan od najmđađih timova u Ligi šampiona ništa mu ne znači, jer godine nisu bitne. 

- Smešno mi je to… Ako izgubimo, onda će biti da smo neiskusni. Ako pobedimo, onda će ispasti da smo srećni. Godine su nebitne. Pogledajte biciklizam. Takmičari su sve mlađi i mlađi. Mladi ljudi su danas super spremni. Nikada u životu nisam sastavljao startnu postavu razmišljajući o godinama igrača. Nebitno mi je da li igrač ima 55 ili 16 godina, da li je mlad, iskusan ili šta već… Taj podatak o godinama je dobar samo za budućnost ovog kluba - kaže Španac. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija