• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

23.04.2024

23:49

Samardžić je najbolji igrač Udinezea! Srbin zapao za oko novom treneru!

profimeda

Fudbal

Samardžić je najbolji igrač Udinezea! Srbin zapao za oko novom treneru!

Podeli vest

Novi trener Udinezea, legendarni Fabio Kanavaro (50) istakao je danas na promociji da je srpski fudbaler Lazar Samardžić (22) najbolji igrač kluba.

Italijanski stručnjak je na klupu tima iz Udina došao umesto Gabrijelea Ćofija, u nezavidnoj situaciji, kada se ekipa nalazi na 17. mestu tabele Serije A  i svestan je da ga očekuje velika borba za opstanak do kraja sezone. Uprkos tome, ne libi se da kaže da mu je jedan od fudbalera zapao za oko, a ukoliko mu ne pruži dovoljnu minutažu mogao bi da mu isklizne iz ruku.

Poznato je da je pomama oko Samardžića već mesecima na transfer pijaci, za njega su se borili i tokom zimskog prelaznog roka, ali je on uz svog oca, kao menadžera ipak odlučio da ostane u klubu sa "Friulija".

S obzirom da je Italijan od svih fudbalera na promociji istakao specijalno njega, ne bi čudilo da Lazar postane jedna od glavnih karika ekipu u periodu koji je pred njim.  

- Trenutak je svakako komplikovan, četiri pobede u sezoni su mali, ekipa ima problema, ali ima kvaliteta, i tehničkih i ljudskih. Jasno je da je Samardžić najkvalitetniji igrač kog imamo. Ove godine mu je teže, ali to je normalno jer kad te upoznaju kako igraš, teže je na terenu - stakao je Kanavaro, a prenosi klupski sajt.

Foto: EPA

Lazar Samardžić

Pre nego što je preuzeo Udineze, bivši selektor Kine je u Italiji vodio samo jedan klub - Benevento. Ističe italijanski strateg da će njegova ekipa morati da ide na pobedu na svakom meču sve do kraja sezone, ukoliko ne planiraju da ispadnu iz Serije A. 

- Kad vas određeni klubovi pozovu, teško je reći ne, istorija je veoma važna. Udineze ima istoriju ozbiljnog kluba u koji možete da dođete i radite, poziv je došao iznenada, ali bilo je ispravno prihvatiti ga, imam prave razloge za to! Opstanak? Moraćemo sami da se trkamo. Ako smo konzervativni, rizikujemo da se "opečemo". Moramo da shvatimo da ima još mnogo bodova na raspolaganju i da svakom meču moramo da pristupimo kao da je finale, a finale se ne igra već dobija - zaključio je trener kluba. 

 

Пласман обезедио Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija