• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

20.04.2024

16:40

Kaluđerović: Zvezda će razbiti crno-bele! Kojić: Partizan se vraća u život, ovaj igrač rešava! (VIDEO)

Starsportphoto/beta

Fudbal

Kaluđerović: Zvezda će razbiti crno-bele! Kojić: Partizan se vraća u život, ovaj igrač rešava! (VIDEO)

Podeli vest

Nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde i Partizana za Informer su prognozirali ishod 173. večitog derbija, koji u 18 časova (Arena 1 premijum) počinje na "Marakani"!

Za Informer su, ovim povodom, govorili Milan Borjan, Živko Živković, Aleksandar Pešić, Marko Šćepović, Luka Milunović, Srđa Knežević, Stefan Mitrović, Nenad Marinković, Andrija Kaluđerović, Branko Jovičić i Nemanja Kojić.

Nekadašnji golman crveno-belih Milan Borjan, ljubimac navijača Crvene zvezde i čuvar mreže Slovana iz Bratislave oglaiso se za naš portal.

-  Očekuje nas fudbalski praznik u Srbiji! Jedna utakmica koja može mnogo da odluči. Nadam se da će Zvezda da pobedi, jer u poslednje vreme od kako je došao Vladan Milojević igra fenomenalno i očekujem trijumf i korak napred ka osvajanju sedme uzastopne titule. Mislim da je Crvena zvezda favorit u ovom derbiju, pozivam sve navijače da dođu u što većem broju da podrže momke i da se titula osvoji - poručio je Borjan.

 

Sa druge strane, njegov kolega golman, čuvar mreže PAOK-a i bivši igrač Partizana Živko Živković, veruje u trijumf svog nekadašnjeg kluba.

 - Ovo je možda poslednja utakmica na kojoj Partizan može da uhvati priključak za Crvenom zvezdom i da borbu za titulu ponovo učini neizvesnosom. Nadam se pobedi Partizana, nebitno s koliko golova. Nadam se da će Partizanov junak biti opet golman. Crno-beli su uvek imali sjajne golmane i nadam se da će upravo on ponovo odlučiti derbi - ističe Živković.

 

Nekadašnji golgeter crveno-belih, Aleksandar Pešić, oglasio se za Informer iz Budimpešte, gde igra za tamošnji Ferencvaroš.

Derbi je najvažnija utakmica u sezoni, a sad se pogodilo da odmah posle ovog sledi i okršaj u Kupu. Mišljenja sam da je taj drugi važniji, jer u Kupu Partizan ima opciju da se bori za trofej. Da se niko ne uvredi, mislim da je prvenstvo i rešeno. Ako Zvezda pobedi u derbiju, staviće tačku. Crevo-beli su svakako favoriti i igrači ne bi trebalo da beže od te uloge. Očekujem dobar meč sa dosta šansi, zanimljiv za gledanje. Voleo bih da ga reši Sale Katai, jer smo dobri i van terena. Vratio se posle teže povrede, videli smo koliko znači Zvezdi - poručio je Aleksandar Pešić.

 

Nekadašnji napadač Partizana, Marko Šćepović, javio nam se iz Novog Pazara za koji sada nastupa, sa nadom da će neki ofanzivac crno-belih rešiti derbi!

Očekujem da će da pobedi onaj ko bude bolje ušao u meč. Forma i tabela ništa ne znače u ovom duelu, tako da se nadam dobrom fudbalu i da pobedi ekipa koja se bude bolje pokazala na terenu. Junak meča može da bude svako, to odlučuju sitnice i nadam se, sa obzirom da sam i ja napadač, da će neko sa te pozicije rešiti derbi. Kao partizanovac, nadam se pobedi crno-belih. U svakom slučaju neka bude dobar fudbal, praznik za sve gledaoce i neka pobedi bolji. 

 

Svoje prognoze dao je i bivši napadač Crvene zvezde, Luka Milunović. On se javio iz Malezije i veruje da će crveno-beli stići do trijumfa.

Veliki pozdrav za sve navijače i jednog i drugog tabora! Zvezda u ovaj derbi ulazi sa mnogo većim samopuzdanjem, dok sa druge strane možemo očekivati značajno ofanzivnije crno-bele! Priželjkujem pobedu Crvene zvezde kao veliki navijač, ali bih isto tako voleo da ovaj derbi  kao fudbalska predstava donese sve ono što jedna ovakva utakmica treba da sadrži - šanse, lepi potezi i golovi.Iskoristio bih priliku da poželim sreću i jednoj i drugoj ekipi i neka bolji pobedi - jasan je igrač malezijskog Peraka.

 

Za naš portal uoči derbija oglasio se i Srđa Kneževič, nekadašnji defanzivac Partizana i dete kluba iz Humske.

Od derbija iskreno ne očekujem ništa, neka bude golova. Naravno, voleo bih da pobedi Partizan, iako mislim da to ne bi odredilo šampiona. Mislim da je prednost Partizana to što je derbi, pa su šanse uvek 50:50. S druge strane, prednost Crvene zvezde je što igraju pred svojim navijačima, u dobroj su formi i imaju podršku sa svih strana - poručio je Knežević.

 

Iz Italije nam se javio i Stefan Mitrović, doskorašnji fudbaler Crvene zvezde, koji je prognozirao da će ishod meča biti 2:0 u korist domaćina.

- Mislim da će Zvezda pobediti 2:0! Smatram da su crveno-beli u mnogo boljoj formi od Partizana, a uz to imaju i prednost domaćeg terena! Očekujem veliku podršku navijača na "Marakani", kako bi pomogli ekipi da potvrdi titulu. Voleo bih da junak meča bude neko od mlađih igrača, Stamenić ili Šljivić, ili pak kapiten Aleksandar Dragović, jer znam koliko njemu znači ova utakmica - poručio je fudbaler Verone.

 

Nekadašnji napadač Crvene zvezde Andrija Kaluđerović, veruje u pobedu Zvezde.

- Prognoziram pobedu Crvene zvezde sa dva ili više golova razlike, a to kažem zbog prošlog derbija i svega viđenog. Uzimam u obzir i formu i trenutnu situaciju u klubovima i nadam se da će tako biti. Očekujem da derbi reši Mirko Ivanić, iako bih u dubini duše voleo da to bude neki od mlađih igrača. Nadam se da će oni dobiti šansu, jer su oni budućnost srpskog fudbala.

 

Nekadašnji fudbaler Partizana, Nenad Marinković, veruje u pobedu "parnog valjka".

- Zvezda ima bodovnu razliku i Partizan mora da ide na pobedu, jer bi ona približila crno-bele rivalu i  učinila da imaju čemu da se nadaju u daljem toku prvenstva. Neće biti lako, ali očekujem od Partizana da uđe u ovaj meč hladne glave i vrelog srca i verujem u pobedu! Heroj bi mogao da bude mladi Samed Baždar, nadam se da će pokazati pun potencijal i očekujem da da bar jedan gol - poručio je skaut crno-belih za Informer.

 

Branko Jovičić, koji je za crveno-bele igrao u prvom mandatu Vladana Milojevića, smatra da je Zvezda kvalitetniji tim u ovom trenutku.

- Još jedan derbi je pred nama i ne gledajući na to što Crvena zvezda ima sedam bodova prednosti u odnosu na Partizan, uvek postoji neka pozitivna trema kod igrača i ta neka euforija koja vlada tokom meča. Mislim da su crveno-beli u značajnoj prednosti i da će u ovu utakmicu ući bez većeg pritiska, za razliku od prvog derbija na "Marakani". Takođe, u prvoj utakmici su pokazali zavidnu igru, sa puno šansi. Iako je bilo 2:2, moram da kažem da rezultat nije najbitniji i da i u ovaj duel isto tako treba da uđu sigurno i borbeno, kako bi overili titulu. Imaju priliku da naprave odličnu uvertiru za predstojeći derbi u Kupu Srbije koji nas čeka. Sarađivao sam sa trenerom Vladanom Milojevićem i znam da će sigurno spremiti ekipu, pre svega psihički za utakmicu - ističe Jovičić.

 

Za Informer se oglasio i nekadašnji napadač Partizana Nemanja Kojić, junak 146. večitog derbija. Zanimljivo je koga je izdvojio kao čoveka ko bi mogao da reši današnji meč.

Očekuje nas izuzetno zanimljiv derbi, prema mom mišljenju jako težak! Biće neizvesno, Partizan prolazi kroz neku krizu i smatram da će biti interesantno. Nadam se da će crno-beli pobediti i da će da priđu Zvezdi. Što se tiče junaka utakmice, možda će to biti Saldanja, pod uslovom da je spreman. Ukoliko nije, voleo bih da Nemanja Nikolić reši derbi!

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija