• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

19.04.2024

20:32

Brzo našli zamenu sa Savu Miloševića! BiH predstavila novog selektora

EPAIMAGES

Fudbal

Brzo našli zamenu sa Savu Miloševića! BiH predstavila novog selektora

Podeli vest

Srpski trener Savo Milošević nedavno je napustio kormilo reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja je ekspresno našla zamenu za njega.

Klupu "zmajeva" preuzela je legenda tamošnjeg fudbala Sergej Barbarez. Odluku o njegovom imenovanju doneo Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. 

Savez BiH nedavno je odlučio da ne produži saradnju sa Miloševićem, a kao razlog za to naveli su  što reprezentaciju nije odveo na Evropsko prvenstvo.

Barbarez je na predstavljanju nije krio zadovoljstvo što je dobio priliku da vodi reprezentaciju. 

- Sigurno jedna velika stvar za mene. Nadam se da će biti i za reprezentaciju i za Savez. Dolazimo sa velikom željom i velikim ponosom da pravimo neke velike stvari. Bilo bi nekorektno da sada komentarišem prošlost. Sledićemo naš put i budite uvereni da će sve biti 100 odsto korektno - rekao je Barbarez.

 

 

Fudbalsku javnost u BiH brine neiskustvo Barbareza u trenerskom poslu. Otkako je završio karijeru 2008. godine, on nije imao nikakav kontakt sa fudbalom. 

- Sami znate da je taj neki reprezentativni fudbal drugačiji od klupskog i pita se taj menadžerski deo posla koji bi mene najviše zanimao. Biće tu ekipa koju ćete svi podržati. U nekim smo finalnim razgovorima... Mogu li biti autoritet? Sigurno da mogu. Nadam se. Nisam ja bio samo kapiten na terenu nego i u privatnom životu. Ako imamo dobar respekt, to će sve funkcionisati dobro - jasan je Barbarez.

On je kao igrač ponikao u Veležu, a potom je ostatak svoje karijere proveo u nemačkim klubovima i to Hanoveru, Union Berlinu, Hanzeu, Dortmundu, Hamburgu i Leverkuzenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija