• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

31.03.2024

16:18

Šiptari se pravdaju! Laž je da smo namestili utakmicu sa Hrvatima!

EPA

Fudbal

Šiptari se pravdaju! Laž je da smo namestili utakmicu sa Hrvatima!

Podeli vest

Fudbalski klub Balkani iz Suve Reke, koji predstavlja samoproglašenu državu Kosovo u evropskim takmičenjima, reagovao je saopštenjem nakon optužbi da su prošle jeseni odigrali namešten meč protiv Dinamo Zagreba!

Reč je o utakmici 1. kola grupne faze Lige konferencija, koja je završena trijumfom kluba iz južne srpske pokrajine od 2:0. Kako su naveli brojni regionalni mediji, tim povodom pokrenuta je istraga zbog ozbiljnih sumnji da je duel namešten.

Pre meča, veliki favorit bio je zagrebački klub, a trijumf je odneo tim koji je po prvi put učestvovao u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Foto: EPA

Detalj sa utakmice Balkani - Dinamo Zagreb

 

"Ovo je pokušaj bacanja senke na izvanrednu i istorijsku pobedu ostvarenu protiv sjajnog tima, zagrebačkog Dinama. To je meč koji je odjeknuo u evropskim i svetskim medijima kao veliki uspeh našeg kluba. Pozivamo sve institucije pravde, Tužilaštvo i Sud, istražitelje i novinare, da se ozbiljno pozabave ovim pitanjem i da razjasne svaki mogući detalj. A kada se to uradi, želimo odgovornost svih onih koji su umešani u ovu priču, jer ne možemo da dozvolimo da se ukalja ime našeg kluba", navodi se u reakciji Balkanija, a prenosi portal "Klankosova".

Iz kluba su još naveli i da su otvoreni za svaku vrstu pomoći i razgovora, koja bi prema njihovom mišljenju, mogla biti od velikog značaja nadležnim organima kako bi razjasnili slučaj. Tokom danas saopšteno je da je policija tzv. Kosova, zajedno sa Tužilaštvom, započela istragu o utakmici Balkani - Dinamo u oktobru prošle godine.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Tik-tak! Joviću ističe vreme, a ugovora ni na pomolu!
Fudbal

Tik-tak! Joviću ističe vreme, a ugovora ni na pomolu!

Loši dani za srpskog reprezentativca Luku Jovića na Čizmi su daleka prošlost, sa obzirom da fudbaler Milana već izvestan period briljira u Seriji A. Ipak, "rosoneri" za našeg asa još uvek nisu pripremili novi ugovor, a do isteka trenutnog je ostalo veoma malo vremena.

31.03.2024

15:52

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31