• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

21.03.2024

17:03

Kraj! Debakl Srbije u Moskvi! Rusi brutalni po gol "orlova" (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

Kraj! Debakl Srbije u Moskvi! Rusi brutalni po gol "orlova" (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije deklasirana je Moskvi. U prijateljkoj utakmici Rusija je pobedila 4:0 (2:0)

Bio je to prvi duel ruskog državnog tima sa jednom evropskom selekcijom od početka ratnih dešavanja u Ukrajini.

 

 

RUSIJA - SRBIJA 4:0 (2:0)

 

Strelci: Mirančuk u 21, Osipenko u 32, Al. Mirančuk u 55, Sergejev 90+1. minut.

Crveni karton: Gajić u 21. minutu.

Moskva.

Stadion: VTB Arena.

Gledalaca: 23.679.

Sudija: Arda Kardešler (Turska).

Rusija (4-3-3): Safonov - Volkov (od 46.Gorškov), Siljanov, Osipenk , Klusevič - Glebov, Barinov, Anton Mirančuk (0d 65. Zaharjan) - Obljakov (Al. Mirančuk), Golovin (od 76. Zinkovski), Tjukavin (od 65. Sergejev).

Selektor: Valerij Karpin

Srbija (4-2-3-1): Petrović - Gajić, Eraković, Pavlović, Mladenović (od 57. Mašović) - Zdjelar (od 57. Kostić), Lukić, Gaćinović (od 46. Sergej Milinković Savić), Živković (od 46. Mijailović), Tadić (od 46. Mitrović) - Jović (od 73. Samardžić).

Selektor: Dragan Stojković

 

 

UŽIVO:

 

DRUGO POLUVREME

KRAJ UTAKMICE!

90+1 GOOOOOL Sergejev 4:0! Krivac za nepriznati" gol Zaharjana, stavio je šlag na rusku tortu. Asistent je bio Zaharjan sa levog krila

90. minut - Igraće se dva minuta nadoknade

89. minut - Kostić centrira, Sergej pokušava, ali loptu iz gola vadi Safonov!

88. minut - Zaharjan je postigao četvrti gol, ali je Sergejev bio u ofsajdu. Svi na stadionu su već slavili.

Foto: Tanjug/AP

 

 

85. minut - Pokušao je Zinkovski, Petrović brani, ali onda loše ispucava. Mašović sprečava opasnost po naš gol.

82. minut - Topovski udarac Zaharjana i - prečka sad spasava tim Dragana Stojkovića. Najbolji period igre ruskog tima. Rival bukvalno kidiše na gol Petrovića.

80. minut - Mirančuk u novoj stopostotnoj šansi za Ruse, Eraković interveniše.

74. minut - Stativu pogađaju Rusi. Sergejev je mogao i do četvrtog gola za "zbornaju"

Foto: Tanjug/AP

 

73. minut - Samardžić menja Jovića, pa odličan šut Zaharjana. Eraković nije uspeo da izblokira, ali Petrović odlično interveniše.

69. minut - Kraći prekid, izgleda da je neko utrčao na teren. Utakmica je brzo nastavljena.

60. minut - Mitrović pokušava, lopta je otišla pored gola.

57. minut - Posle trećeg gola Piksi odmah reaguje. Ulaze Kostić i Mašović umesto Mladenovića i Zdjelara.

Foto: Tanjug/AP

 

55. minut - GOOOOOOOL - Aleksej Mirančuk postiže treći gol za Rusiju. Sa leve strane, lopta je ubačena u sredinu za napadača Atalante, koji je rutinski pogodio.

 

 

53. minut - Umalo šokantan autogol Srbije. Probao je Mladenović da glavom vrati loptu Petroviću posle centaršuta Golovina, ali je tom prilikom umalo postigao autogol.

52. minut - Rusija pripretila u dva navrata,  a Mitrović je pokušao nešto da uradi posle centaršuta Mijailovića.

46. minut - Tri izmene izvršio je Dragan Stojković u poluvremenu. Izašli su Tadić, Gaćinović i Živković, a u igri su Mitrović, Sergej Milinković Savić i Mijailović. Srbija sa dva klasična špica u nastavku. I Karpin je menjao. Izašli su Gorškov i Obljakov, ušli Mirančuk i Gorškov

Foto: Tanjug/AP

 

 

PRVO POLUVREME

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena na VTB Areni.

U Moskvi gruva "Kosovo je Srbija"!

45. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade na VTB Areni.

41. minut - Gaćinović pokušava makazicama iskosa ispred ruskog gola, šteta, lopta ide preko gola.

Foto: Tanjug/AP

 

40. minut - Šansa poluvremena za Srbiju. Jović nije uspeo da smanji rezultat, dobar pokušaj, ali sjajna reakcija golmana Safonova. Tadić je asistirao napadaču Milana, a akcija krenula od Gaćinovića.

36. minut - Polušansa za "orlove". Tadić je centrirao, a Pavlović u šesnaestercu glavom loptu šalje preko gola. 

 

32. minut - GOOOOOOOL 2:0 - Osipenko je sproveo loptu u mrežu. Pavlović je posle centaršuta probao da glavom otkloni opasnost, ali je samo asistirao Osipenku, spustio mu loptu na nogu, a onda ruskom fudbaleru nije bilo teško da savlada Petrovića.

24. minut - Vodeći gol Mirančuka je osokolio Ruse, koji imaju inicijativu. 

21. minut - GOOOOOOOOL 1:0 - Mirančuk siguran sa bele tačke iako je Petrović zakačio loptu, ona je završila u mreži!

 

19. minut - Penal za Rusiju. Prekršaj Gajića, povukao je Kluseviča za ruku. Posle VAR provele, potvrđen je penal, gledalo se i da li je bio ofsajd, a na kraju je potvrđen jedanaesterac, a srpski defanzivac dobio crveni karton.

10. minut - Rusi kombinovali u našem šesnaestercu Barinov probao da uposli Obljakova, ali golman Petrović stiže do lopte.

8. minut - Živković je uzvratio šutem, kojni obično trese mreže, ali ovog puta lopta je završila pored gola. Sve je krenulo od kapitena Tadića, koji je asistirao brzonogom fudbaleru PAOK.

Foto: Tanjug/AP

 

7. minut - Duga lopta do kapitena Golovina, ali Zdjelar odlično interveniše. Napad koji je "mirisao" na opasnost.

4. minut - Relativno miran početak utakmice, klasično ispitivanje snaga.

2. minut - Nesmotren start Oblakova, Zdjelar je dobio udarac u grudi

1. minut - Utakmica na VTB Areni u Areni je počela. Prvi su sa centra krenuli srpski fudbaleri koji igraju u belim dresovima.

 

 

18.04 - Utakmica je počela minutom ćutanja. Početni udarac kako je i najavljeno izvodi glumac Miloš Biković. Pravi pravcati spektakl pre početka, a atmosferu prenosi i izveštač Informera.

17.55 - Ruska operska diva peva himnu "Bože Pravde", a onda i himna Rusije.

17.47 - Muzički program uoči meča Rusije i Srbije je u toku. Čuli smo numeru "Majka Rusija".

17.38 - Iako je bilo najavljeno da će pre meča nastupiti Aleksandra Prijović, na centru će se pojaviti Danica Crnogorčević. Ona će otpevati dve pesme, jednu na srpskom, a jednu na ruskom - Veseli se srpski rode, što je jedna od njenih najpopularnijih pesama, kao i tradicionalnu rusku pesmu "Kaćuša".

17.31 - Poslednji put Rusija i Srbija sastali su se u Ligi nacija 2020, kada je Rusija slavila na istom ovom stadionu sa 3:1, dok su "orlovi" bili bolji u Beogradu rezultatom 5:0.

17.24 - Dragan Stojković je ovako najavio meč sa "zbornajom"

- Selektor Valerij Karpin forsira moderan stil fudbala u sistemu 4-3-3. Pretpostavljam da neće menjati ništa. Očekuje nas teška utakmica i trudićemo se da se pripremimo najbolje što možemo. Trudićemo se da isprobamo neke naše varijante. Rusiju smatram izuzetno kvalitetnom ekipom. Timski su odlični, a imaju i neke zaista izvanredne individualce. To će biti jedan jedan dobar i pravi test, bez obzira što se radi o prijateljskom meč - rekao je selektor Srbije uoči utakmice.

17.04. Valerij Karpin se odlučio za ovih 11:

 

 

17.02 - Selektor Dragan Stojković Piksi iznenadio je startnom postavom. U ekipi na početku neće biti Aleksandra Mitrovića.

 

 

17.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča Rusija - Srbija. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19