• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

06.03.2024

07:13

Bivši fudbaleri večitih prognoziraju: Ivanić ili Saldanja rešiće derbi

Starsportphoto

Fudbal

Bivši fudbaleri večitih prognoziraju: Ivanić ili Saldanja rešiće derbi

Podeli vest

Bivši fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Pešić i nekadašnji prvotimac Partizana Nenad Marinković uvereni su da će Mirko Ivanović ili Mateus Saldanja rešiti predstojeći večiti derbi.

Crveno-beli će u subotu od 17.00 časova na "Marakani" dočekati crno-bele u 172. derbiju u okviru 24. kola Superlige Srbije. "Parni valjak" je trenutno lider domaćeg šampionata, s bodom prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona.
Utisak je da su najveća snaga ekipe Igora Duljaja stranci, odnosno Mateus Saldanja, Gajas Zahid i Bibars Natho. S druge strane, u Zvezdi inostrani fudbaleri takođe igraju važnu ulogu, ali ključni igrači su štoper Aleksandar Dragović i vezista Mirko Ivanić.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Pešić sarađivao je sa Mirkom Ivanićem u Zvezdi

Pešić se nada da bi upravo momak iz Bačkog Jarka i reprezentativac Crne Gore mogao da bude čovek odluke.
- Najbolji stranac u Zvezdi je Hvang. Možda se ne vidi njegov učinak na prvu loptu, kao što se vidi kod napadača, ali ko poznaje fudbal, shvata koliko je važno to što Hvang radi. I biće sve bolji. Bukari je dobar, mada me u poslednje vreme nešto i ne oduševljava. Derbi bi mogao da reši Ndijaje. Popravio se, znam kako Milojević radi i koliko ume sa špicevima, tačno se vidi da je vratio Šerifu samopouzdanje. Ali najviše bih voleo da Ivanić reši utakmicu. Već se priča o tome kako mu je sad loša statistika i baš bih voleo da bude čovek odluke - kaže Pešić za Informer.

Od Partizanovih igrača najviše mu se dopada Zahid, za kojeg smatra da uvek može da bude opasan.
- Moglo bi se reći da stranci trenutno vode glavnu reč u Partizanu. Od njih najviše doprinosi Saldanja, mada se nadam da će u derbiju uspeti da ga zaustave. Dobar je i Natho, ne znam u kakvoj je trenutno formi. Meni se sviđa i Zahid. Ubojiti vezista, može da bude opasan. Kod njih je, čini mi se, velika razlika u kvalitetu u korist stranaca. Nadam se da će ovi Zvezdini uspeti da ih zatvore - poručuje Pešić.

Foto: Starsportphoto

Nenad Marinković u dresu Rada protiv Partizana

Baš kao što Pešić veruje u Zvezdu, tako je i Marinković uveren u trijumf Partizana. Njegov pik je Saldanja, koji je zbog povrede u meču sa IMT-om preskočio duel s Radnikom. Prošlog vikenda odigrao je 18 minuta u utakmici sa Železničarom.

- Raduje me što se Saldanja vratio, on nije igrao samo jednu utakmicu, a u prošloj je proveo na terenu skoro 20 minuta. Videlo se da je dobro raspoložen i da je u dobroj formi. To je najveća dobit za Partizan. I drugi ključni igrač za Partizan trenutno je Zahid. Njegova kreativnost je od neverovatnog značaja. S njim na terenu i bez njega crno-beli nisu isti tim. Mogao bi kao džoker da zablista Baždar, mada ne smem da mu namećem pritisak - ističe Marinković za Informer.

Foto: Starsportphoto

Partizanov adut u derbiju: Mateus Saldanja

Nekadašnji ofanzivac "parnog valjka" najviše ceni Dragovića u redovima rivala, ali i Korejca Hvanga.
- Ukoliko Dragović i Spajić budu činili Zvezdin štoperski tandem, to će biti jedna priča, ako ne budu, sasvim druga. Dragović je uvek dobro igrao u derbiju i vukao je Zvezdu ne samo igrački, nego i karakterno. Od stranaca je najbolji Hvang, tržišno gledano - malo ga je Zvezda platila za ono što donosi. Bukari nije baš u formi, a Ndijaje me nijednom nije oduševio. U Zvezdi me, zapravo, više oduševljavaju domaći igrači. Od Ivanića preti velika opasnost, a ne treba zaboraviti ni Kataija, ako dobije šansu. To su igrači koji osećaju derbi - zaključio je Marinković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija