• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

20.02.2024

09:49

Tuga! Preminuo legendarni fudbaler, postigao gol za titulu Nemačke na Mundijalu!

EPAIMAGES

Fudbal

Tuga! Preminuo legendarni fudbaler, postigao gol za titulu Nemačke na Mundijalu!

Podeli vest

Andreas Breme, osvajač Svetskog prvenstva i legendarni nemački fudbaler, preminuo je u Minhenu u 64. godini od srčanog udara.

Breme je bio član generacije koja je Nemcima donela titulu Svetskog šampiona 1990. u Italiji. On je postigao gol za pobedu u finalu u Rimu protiv Argentine - 1:0 i tako "pancerima" doneo treću titulu šampiona. Kako prenose nemački mediji, nekadašnji fudbaler je hitno primljen u bolnicu, ali nažalost doktori nosu mogli da mu pomognu.  Oglasila se njegova partnerka Suzan Šefer. 

"Sa velikom tugom u ime porodice saopštavamo da je Andreas iznenada preminuo od posledica srčanog udara. Želimo samo da poštujete našu privatnost i da se uzdržite od pitanja u ovim teškim momentima".

 

Foto: EPAIMAGES

Andreas Breme

 

Breme se rodio u Hamburgu, a čuveni defanzivac je tokom igračke karijere igrao za HSV, Sarbriken, Kajzerslaurten, Bajern, Intear i Saragosu. Karijeru je završio u Kajzerslauternu 1998. godine, kao šampion Nemačke. Na 86 utakmica za reprezentaciju tadašnje SR Nemačke postigao je osam golova. Bio je trener Kajzerslauterna, Unterhahinga, pomoćni trener Štutgarta, a poslednji posao bio mu je u Vojvodini 2018. On je bio savetnik u klubu zadužen za popravljanje imidža na međunarodnoj sceni.

 

Foto: Starsportphoto

Andreas Breme na utakmici Crvene zvezde i Vojvodine

 

- Moj zadatak jeste da zajedno sa ljudima iz kluba  pokušamo da popravimo poziciju kluba jer lično smatram da Vojvodina zaslužuje mnogo veći respekt u Evropi. Siguran sam da dolaze mnogo lepši dani. Za ovo kratko vreme video sam da se radi o veoma organizvanom klubu, o lepom sportskom centru a poznato je da veliki brj igrača iz ovog kluba uspešno igra u Evropi - rekao je Breme pre pet godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija