• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2024

08:08

Rumunska legenda bez dlake na jeziku: Treba da se ugledamo na Srbe

Starsportphoto

Fudbal

Rumunska legenda bez dlake na jeziku: Treba da se ugledamo na Srbe

Podeli vest

Nekadašnji ljubimac "delija" uporedio transfere srpskih i rumunskih fudbalera i izneo zanimljivo zapažanje.

Legendarni rumunski fudbaler srpskog porekla, Miodrag Belodedić (59), poručio je za rumunske medije da bi Srbi mogli da posluže kao pravi primer istočnim komšijama kada je u pitanju prodaja fudbalera!

Belodedić je u izjavi za tamošnje medije komentarisao nedavni prelazak sjajnog štopera Radua Dragušina (21) iz Đenove u Totenhem, koji je italijanskom klubu iskeširao čak 30.000.000 evra za mladog defanzivca.

Za Dragušina bili su zainteresovani brojni evropski klubovi, a on je dugo vagao između ponuda Totenhema i Bajerna, da bi na kraju izabrao tim iz Premijer lige. Dugo neki rumunski fudbaler nije privukao toliku pažnju evropske javnosti, ali je Belodedić, uprkos tome, video negativnu stranu svega toga.

Foto: Printscreen/Youtube

 

 

Kako kaže član Zvezdine generacije koja je postala prvak Evrope, nije mu baš drago povodom činjenice da reprezentativci Rumunije, izuzev Dragušina, već nisu interesantni evropskim gigantima.

- Dragušinov transfer trebalo bi da bude normalna stvar. Normalno je da Rumunija ima talentovane fudbalere i trebalo bi da bude uobičajeno da te mlade momke žele veliki timovi. Mislim da bi to trebalo da postane stalna praksa, kao u slučaju Srbije, Ukrajine, Mađarske, Hrvatske... Prošli smo kroz težak period, verujem da rumunski fudbal ima potencijal da postane kao Srbija, na primer. Tamo je normalno da vas žele timovi poput Totenhema ili Bajerna - poručuje Belodedić, a prenosi portal "Sport.ro".

Foto: profimedia

Radu Dragušin

 

Brojni srpski fudbaleri, maltene tokom svakog prelaznog roka, na meti su velikih evropskih klubova. Uostalom, mladi Kosta Nedeljković će iz Crvene zvezde preći u Aston Vilu, a ostaje da se vidi u kom klubu će završiti i mladi Jovan Mijatović. Nije tajna da su i za njega zainteresovani brojni evropski giganti.

Nedavno je i Partizan odlično zaradio prodajom Mihajla Ilića u Bolonju. Osim toga, veliko interesovanje je i za mladog Matiju Popovića, dok je mladi Miloš Luković nedavno potpisao za Strazbur, klub koji je u bratskim odnosima sa Čelsijem.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija