• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.12.2023

21:15

Nemci hvale Pavlovića: On ne poštuje nikoga i ne plaši se izazova!

printscreen Twitter

Fudbal

Nemci hvale Pavlovića: On ne poštuje nikoga i ne plaši se izazova!

Podeli vest

Mladi fudbaler Aleksandar Pavlović, izazvao je veliku pažnju Nemačke javnosti svojim debijem za prvi tim Bajerna.

Priliku za dres prvog tima stekao je izvrsnim partijama za omladinski pogon i drugu selekciju.

Tada je nastupao za trenera Holgera Sica, koji je istakao hrabrost i fudbalsku drskost sa kojom Pavlović igra svaki put kada izađe na teren.

Foto: EPA

Pavlović u dresu Bajerna tokom predsezone

On je centralni vezista ili kako se kaže „šestica“ koja drži igru. Ili kako to kod nas ljudi kažu – usisivač! Pavlović to može, igra sa mnogo samopouzdanja, ima odličnu tehniku, fizičku spremnost, pregled igre, igra i levom i desnom nogom, a ume i da gurne pas koji pravi štetu protivniku. Asistencija koju je izveo za 4:0 protiv Dortmunda nije slučajnost. Može Pavlović i da igra kao osigurač ispred odbrane, on nema preteranog respekta ni za koga, bez pardona će ulaziti u duele i pred 80.000 gledalaca - rekao je Sic za nemački "PNP".

Dugo je trajala polemika da li će talentovani fudbaler zaigrati za Srbiju ili će se odlučiti za zemlju u kojoj je odrastao. Na kraju, kako stvari stvoje, izbor će mu biti Nemačka, za koju je već nastupio u konkurenciji do 20 godina.

Njegov kvalitet prepoznao je i trener prvog tima Bajerna, čuveni Tomas Tuhel, koji mu je pružio šansu u meču sa Borusijom.

Foto: AP/Photo

Pavlović i Hari Kejn

Bavarci su meč završili ubedljivom pobedom od 4:0, a sjajni vezista je dobio priliku od 45. minuta.

Njegov trener iz drugog tima smatra da je to najbolji pokazatelj koliko se od Pavlovića očekuje i da se na njega ozbiljno računa.

Najveća nagrada i potvrda Aleksandrovih kvaliteta je izmena protiv Dortmunda. Tomas Tuhel ga je poslao na teren u ključnom delu utakmice, što samo govori koliko ima poverenje u njega. On može da odgovori zadatku kada je potrebno, vrlo pažljivo sluša sve analize i ume da donese na teren ono što se od njega traži - rekao je Sic.

Iako smo Lazara Samardžića uspeli da "ukrademo", čini se da će Pavlović završiti u redovima "pancera".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zvezdina 2023: Najbolja žurka u gradu, završena pre ponoći
Crvena zvezda

Zvezdina 2023: Najbolja žurka u gradu, završena pre ponoći

Kad bace pogled preko ramena na godinu za nama, imaće u Crvenoj zvezdi čega da se sećaju, ali će isto tako videti i trenutke za kojima će još dugo žaliti. Krenulo je jako, euforično, sa džakom punim nadanja i očekivanja, a završeno je prerano i sa poslednjim utiskom toliko bledim da je potisnuo iz sećanja većinu dobrog što je urađeno.

29.12.2023

18:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19