• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.12.2023

13:26

Ljudi, da li je moguće!? Mundijal će se igrati na 48 stepeni!?

Tanjug/AP

Fudbal

Ljudi, da li je moguće!? Mundijal će se igrati na 48 stepeni!?

Podeli vest

Saudijski ministar sporta, princ Abdulaziz bin Turki Al Fejsal, iznenadio je fudbalsku javnost izjavom da postoje šanse da se Svetsko prvenstvo 2034. održi u uobičajenom terminu. Dakle, iako su u toj zemlji leta paklena i biće ekstremne temperature, nije isključeno da se planetarna smotra održati baš u to doba godine na Bliskom istoku.

Bin Turki Al Fejsal je u intervjuu za BBC rekao da to što je Katar prošle godine morao da organizuje Mundijal u novembru i decembru, ne znači da će to biti slučaj i za 12 godina kada Saudijci budu domaćini.

- Uveliko razmatramo mogućnosti koje su pred nama kada je odigravanje prvenstva na leto u pitanju“, odgovorio je princ Abdulaziz kada je novinar konstatovao da ćemo ponovo imati turnir usred klupske takmičarske sezone.

 

 

Svetsko prvestnstvo u Kataru bio je prvi takav slučaj u 92 godine dugoj istoriji turnira, ali je vrlo moguće i da ostane usamljen i nakon 2034. godine.

- Iskreno, zašto ne razmotriti mogućnosti? Mi se bavimo time - poručio je Abdulaziz.

Nije poznato da li bi se igralo na stadionima koji bi bili pokriveni i klimatizovani, a ostaje da se vidi koliko je realna ova ideja.

Jedno je sigurno - temperature u Saudijskoj Arabiji u letnjem periodu dostižu i 48 stepeni, pa se i igrači i navijači nadaju da niko nije toliko "blesav" da ne uzme to u obzir. Upitno je i gde bi se treniralo, a ne samo gde bi se igrale utakmice.

Upitno je i kako bi tolike temperature podneli navijači koji nisu navikli na takve vremenske uslove. 

Bilo kako bilo, vredi istaći da tri stadiona gradi kraljevska porodica za potrebe Kupa Azije 2027. godine, a da je za FIFA svetsko prvenstvo potrebno 14 stadiona minimalnog kapaciteta od 40.000 mesta.

Pred Mundijal 2022. godine u Kataru zabeležen je ogroman broj žrtava na gradilištima, uz konstantna kršenja prava radnika koji su dovođeni iz celog sveta.

- Znate kako, ja mogu da vam garantujem da se to neće ponoviti! Imamo deset godina da radimo na tome, uveliko su počeli radovi na nekoliko stadiona, a pred nama je još dovoljno vremena da sve uradimo kako treba. Adaptiramo i stadione koje imamo, tako da neće biti potrebno mnogo radova na izgradnji novih! Saudijska Arabija već godinama održava velike događaje u svim sportovima i da nikada niko nije bio diskriminisan, niti maltretiran, a to neće biti ni homoseksualci na Svetskom prvenstvu 2034. godine - poručio je princ Abdulaziz bin Turki Al Fejsal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sin priznao ubistvo male Danke, on se pravi lud?! Advokat Radoslava Dragijevića otkrio kako će se braniti u nastavku suđenja
pušten na slobodu

Sin priznao ubistvo male Danke, on se pravi lud?! Advokat Radoslava Dragijevića otkrio kako će se braniti u nastavku suđenja

Budući da je najstariji Dragijević, otac osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, Dejana D. pušten na slobodu, advokat Milko Jovanović koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti nakon što je on tražio izuzeće dosadašnjeg branioca Nebojše Živanovića, otkriva da će se Radoslav Dragijević i sa slobode braniti ćutanjem.

29.05.2024

13:15

Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!
Planeta

(VIDEO) Američke bombe zapalile ljude u Gazi! Stručnjaci tvrde: Oružje korišćeno u napadu na kamp u Rafi je proizveo Vašington!

Bombe korišćene u izraelskom vazdušnom udaru koji je u nedelju uzrokovao veliki požar u području sa šatorima za raseljene Palestince u Rafi, kad je stradalo najmanje 45 ljudi, napravljene su u Sjedinjenim Američkim Državama, piše “Njujork tajms”. List se poziva na vizuelne dokaze koje su pregledali njihovi i stručnjaci za oružje.

29.05.2024

13:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54