• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

15.11.2023

22:35

"Orlovi" psihički u Leskovcu: Rajković spasao Srbiju katastrofe u Belgiji

AP PHOTO

Fudbal

"Orlovi" psihički u Leskovcu: Rajković spasao Srbiju katastrofe u Belgiji

Podeli vest

Fudbaleri Srbije poraženi su od Belgije u gostima 1:0 (1:0) u prijateljskom meču. Jedini gol dao je Janik Karasko u 2. minutu nakon strašne greške Strahinje Pavlovića.

Ako ima mesta za radovanje posle ovakve utakmice, onda je to činjenica da se niko nije povredio i da će igrači Srbije spremni dočekati Bugarsku u nedelju od 15. časova u Leskovcu. Biće to istorijski meč, u kojem će "orlovima" biti neophodan bod, pa da se domognu Evropskog prvenstva. Ovo je bio prijateljski meč, Piksi je jasno rekao da rezultat nije u prvom planu, ali je i naglasio da ekipa neće ići u Brisel na izlet.
Prethodili su utakmici mnogi logistički problemi. Usled loših vremenskih prilika, teren stadiona u Briselu bio je u lošem stanju, Srbija veče uoči meča nije ni trenirala i nije bilo izvesno hoće li se utakmica uopšte i odigrati. Jutros je odlučeno da duel bude u gradiću Luenu, na stadionu "Den Derf", pred praznim tribinama.

Foto: AP PHOTO

 

Izveo je Stojković kombinovan sastav, bez Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića. Napad je predvodio Dušan Vlahović, a na terenu su bili Lazar Samardžić, Nemanja Maksimović, Nemanja Radonjić i Marko Grujić, igrači koji inače nisu obično počinjali meč. Nije utakmica čestito ni počela, a Pavlović je već napravio katastrofalnu grešku i poklonio Belgijancima vođstvo. U 2. minutu hteo je da vrati loptu do golmana Rajkovića, a Janik Karasko je dobro reagovao, uzeo loptu i dao gol. Trebalo je vremena gostima da se oporave od šoka. Nekih pola sata jedva su uspevali da pipnu loptu.

Uglavnom je Belgija napadala, a Srbija stajala povučena, u sopstvenom šesnaestercu. Ako bi "orlovi" i pokušali nešpto, bili bi osujećeni čim pređu centar. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Filip Đuričić, kada je snažnim udarcem zatresao desnu stativu. Nekoliko centimetara neprciznosti pokvarilo mu je sreću. Ne možemo ni da pretpostavimo na šta bi utakmica ličila da Rajković svakih desetak minuta nije intervenisao, kada je Lois Openda ulazio u izgledne šanse. Napravio je dosta izmena Stojković, našli su se na terenu Saša Lukić, Filip Kostić, a nešto kasnije i Andrija Živković, Aleksandar mitrović i Dušan Tadiž. Bila je to maltene najjača postava, videlo se da je selektoru stalo da popravi utisak. 

Foto: AP PHOTO

 

Poslednjih petnaestak minuta bila je Srbija opasnije nego u prethodnom delu meča, ali i dalje je to bilo bledo. Bez šuta u okvir gola, nijednog trenutka nije delovalo da će da izjednače. Sa rezervom, naravno, uzimamo ovo izdanje, jer je igračima prioritet bio da se ne povrede. Sledi im ključna utakmica za četiri dana i niko se neće ni sećati šta je bilo u Belgiji. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Gotovo je: Srbija ili Nemačka, Bajernov biser Pavlović odlučio
Fudbal

Gotovo je: Srbija ili Nemačka, Bajernov biser Pavlović odlučio

Fudbaler Bajerna Aleksandar Pavlović (19), koji je rođen u Minhenu, ali ima srpsko poreklo, otišao je sa fudbalskom reprezentacijom Nemačke do 20 godina na pripreme. Iako u teoriji i dalje postoji šansa da zaigra za A tim Srbije, igrač je praktično stavio tačku na sve dileme kojoj državi oseća pripadnost.

15.11.2023

18:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

RGZ započeo primenu ISO standarda i veštačke inteligencije u borbi protiv korupcije
Društvo

RGZ započeo primenu ISO standarda i veštačke inteligencije u borbi protiv korupcije

Republički geodetski zavod započeo je implementaciju ISO 37001 standarda protiv mita. Za potrebe potpune i efikasne primene međunarodnih standarda, RGZ je počeo da koristi i veštačku inteligenciju. Stav RGZ-a prema mitu je jasan: imamo nultu toleranciju prema korupciji. Održana je i prva radionica za rukovodioce službi za katastar nepokretnosti iz cele Srbije kako bi se stekla neophodna znanja i veštine za primenu ovog standarda u svakodnevnom poslovanju.

11.06.2024

13:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija