• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2023

06:40

Kovačević zagrmeo: Moja želja je Srbija, molim UEFA da me puste da branim!

EPAIMAGES

Fudbal

Kovačević zagrmeo: Moja želja je Srbija, molim UEFA da me puste da branim!

Podeli vest

Ja sam iz Banjaluke, to je Republika Srpska, jasan je bio Kovačević.

Početkom godine Dragan Stojković dobio je dva pojačanja u nacionalnom timu pošto su se za dres Srbije odlučili Lazar Samardžić i Vladan Kovačević. Vezista Udinezea već je odigrao nekoliko mečeva za "orlove", ali se debi golmana Rakova još uvek čeka.

Razlog za to su komplikovana UEFA pravila budući da je Kovačević tek nedavno dobio srpski pasoš, te da je prethodno branio za mlađe kategorije Bosne i Hercegovine. Tim povodom golman Rakova govorio je za poljske medije i zamolio UEFA da mu nastup za Srbiju bude dozvoljen. 

- Priča o reprezentaciji je zaista teška tema, jer sam želeo da promenim nacionalni dres. Hteo sam da igram za Srbiju, ali se malo zakomplikovalo i sada ova situacija stoji nerazrešena. Ne mogu da kažem šta je rešenje, ali UEFA mora da prihvati moju i želju Srbije. Nadam se da će se to konačno desiti i da ću igrati za Srbiju. Stalno razgovaram sa ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije, u kontaktu smo. Postojao je plan, bilo je sve spremno da debitujem, ali se na kraju to nije desilo. Nadam se da će u najkraćem mogućem roku sve biti rešeno kako bih mogao da konačno zaigram - rekao je Kovačević. 

Foto: Public

 

Interesovalo je Poljake odakle dolazi Kovačević, odnosno da objasni svoje srpsko poreklo. To je golman Rakova i uradio, ali nije želeo da ide u detalje. 

- Ja sam iz Banjaluke, to je Republika Srpska, ali je i u Bosni i Hercegovini. Znate, to je zaista teška tema za razgovor, ne znam šta da vam kažem... U Bosni žive Srbi, Hrvati i Bosanci, tri naroda. Uvek će biti podela, ali ja na to ne gledam tako, dosta je politike umešano i zato ne želim da pričam na tu temu. Nikada i nisam. U medijima nisam nikada govorio o reprezentaciji. Čekao sam priliku da branim za Srbiju i to je moja odluka - kazao je Vladan Kovačević, a potom dodao. 

- Nadam se da će naredni mesec doneti promenu. Zaista je teško, ali se nadam da će UEFA pokazati razumevanje i konačno prihvatiti prihvatiti sve. Imam srpski pasoš, ali sam sa 22 godine branio za bosnu i Hercegovinu, a postoji pravilo da može da se igra samo do 21. Sada se sve zakomplikovalo - podvukao je on. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija