• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2023

22:49

Ocene - Srbija: Mitre i Tadiću, hvala! Odbrana ponovo sporna, Lukić pun pogodak!

Starsportphoto©

Fudbal

Ocene - Srbija: Mitre i Tadiću, hvala! Odbrana ponovo sporna, Lukić pun pogodak!

Podeli vest

Pavlović popravio utisak kompletne odbrane, Tadić u prvom minutu najavio spektakl na "Marakani".

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradu selekciju Crne Gore rezultatom 3:1 (1:1) u meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj. "Orlovi" su meč uspeli da reše tek u finišu zahvaljujući magičnim potezima Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića čime su se dodatno približili plasmanu na kontinentalno takmičenje. 

OCENE: 

Vanja Milinković-Savić 7 - Ne pamti Vanja Milinković-Savić utakmicu kada je branio boje reprezentacije, a da nije morao da vadi loptu iz svoje mreže. Tako je bilo i večeras, a ponovo golman Torina nije mogao ništa da uradi da to spreči... U momentima kada su Crnogorci pretili uspeo je sigurnim intervencijama da održi glavu "orlova" iznad vode. 

Nikola Milenković 6 - Muči se Milenković, krvari kao i kompletna srpska odbrana... Na svu sreću, danas nas to nije skupo koštalo, ali će popularni Bleki, kao i svi njegovi saigrači morati debelo da se zapitaju kako deluje srpska defanziva.

Miloš Veljković 5,5 - Potpuno je nejasno kako je moguće da "libero" u našoj odbrani nije bio na svom mestu kod gola Crna Gore, već je Stevana Jovetića jurio Dušan Tadić!? Atipično nesiguran i utisak je da mu uloga centralnog štopera u formaciji sa trojicom u poslednjoj liniji nikako ne prija. 

Strahinja Pavlović 8 -  Zver na terenu i već mesecima je jedina svetla tačka u odbrani Srbije. Izrasta Kalaba u jednog od najboljih štopera sveta, to je pokazao i večeras. Bio je prava podrška po levoj strani, uspeo da "krpi" sve u defanzivi kada bi njegovi saigrači ispali iz igre. U prvom poluvremenu imao i nekoliko lepih prodora, sve u svemu - odlično izdanje za defanzivca RB Salcburga. 

Foto: Starsportphoto

 

Filip Mladenović, do 45. minuta 5 - Večeras je dobio prednost u odnosu na Radonjića, Filipa Kostića i Aleksu Terzića, ali fudbaler Panatinaikosa to nije uspeo da iskoristi. Naprotiv, bio  je najslabija karika u sastavu Srbije. Da stvar bude gora, njegova greška direktno je dovela do gola koji su postigli Crnogorci sredinom prvog poluvremena. 

Ivan Ilić, do 45. minuta 6 - Nije utakmica protiv Crne Gore pravi pokazatelj Ilićevih kvaliteta budući da je Srbija u većem delu meča imala inicijativu i napadala. Ipak, mora se priznati da je fudbaler Torina odradio 
svoj deo posla, pratio kreativce "sokolova" na sredini terena i kada ih je pošteno izmorio ustupio je mesto daleko ofanzivnijem Sergeju Milinković-Saviću. 

Nemanja Gudelj, do 69. minuta 6 - Posle dugo vremena je vezista Sevilje zaigrao na svojoj prirodnoj poziciji, na sredini terena. Njegovo iskustvo osećalo se na "Marakani". Baš kao i Ilić, imao je mnoštvo defanzivnih zadataka koje je dobro odradio, a prava je šteta što izlete na protivničku polovinu nije krunisao golom iako je imao nekoliko pokušaja sa distance. 

Andrija Živković, do 91. minuta 6,5 - Igra od starta sezone Andrija Živković u sjajnoj formi za PAOK, a sve te partije uspešno je preneo i na dres reprezentacije. Kada god bi lopta otišla na desnu stranu srpskog napada, bivši fudbaler Partizana pravio bi probleme odbrani Crne Gore. Mučio se pošteno Risto Radunović da zadrži Živkovića, pomagao mu je Tomašević koliko je mogao, posebno u drugom poluvremenu kada se na desnu stranu preselio i Sergej Milinković-Savić. 

Foto: Starsportphoto

 

Saša Lukić, do 80. minuta 7 - Ofanzivniju ulogu dugo godina nije imao, ali je Piksi vrlo dobro znao šta radi. Lukićeva sigurnost "na lopti" bila je zlata vredna Srbiji kada su Crnogorci stajali u niskom bloku što je bio slučaj tokom čitave utakmice. Znao je kako da zadrži posed, pravio je društvo Aleksandru Mitroviću u napadu i uspevao da odvuče pažnju odbrane "sokolova". 

Dušan Tadić 9 - Već u prvom napadu Srbije videlo se da će kapiten dati sve od sebe da "orlove" odvede na Evropsko prvenstvo. Taj posao još uvek nije završen, ali je veći deo odrađen i to baš zahvaljujući njemu. Vukao je svim silama Tadić, leteo sa jedne na drugu stranu, konstantno pravio višak i sjajnu partiju krunisao lepim golom koji je zapečatio pobedu Srbije na "Marakani". 

Aleksandar Mitrović 9 - Dileme nikada  nije bilo, ali je Mitrogol večeras razrešio sve dileme da Srbija boljeg napadača nije imala. Potez iz devetog minuta obeležio je dosadašnji deo kvalifikacija. Golgeter Al Hilala izbacio je Stefana Savića kao da je čunj, a onda spoljnom matirao Mijatovića za vođstvo "orlova". 

Kada su Crnogorci izjednačili, zajedno sa Tadićem motivisao je saigrače. Pretio iz nekoliko situacija, ali ga gol nije hteo sve do 73. minuta kada ga je Tadić poslužio "kao na tacni" za novo vođstvo Srbije. Koliko mu golovi u nacionalnom dresu znače videlo se po proslavi! Mitre, kapa dole...

Foto: Starsportphoto

 

Izmene: 

Sergej Milinković-Savić, od 46. minuta 6 - Motivacija koju je SMS pokazivao na terenu uvek je bila sporna, danas se videla. Zbog toga je, iako ga nije išlo, zaslužio ocenu više u odnosu na prikazanu igru. Čudo ga je sprečilo da sredinom drugog poluvremena savlada Mijatovića kada je crnogorski golman već bio matiran, a onda nogama uspeo da izbaci loptu u korner. 

Filip Kostić, od 46. minuta 6 - Nije u formi, ali Srbija bez njega ne može. Kao navijen je trčao Kostić, preorao levu stranu "Marakane" i pokauao da je zlata vredan u sistemu Dragana Stojkovića. 

Nemanja Maksimović, od 69. minuta bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. Ušao da ojača vezni red. 

Lazar Samardžić, od 80. minuta bez ocene - Premalo vremena za konkretan učinak. 

Srđan Babić, od 91. minuta bez ocene - Premalo vremena zakonkretan učinak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija