• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2023

12:41

Srbiju čeka meč istine, bar 30.000 navijača na tribinama uz "orlove"!

Starsportphoto

Fudbal

Srbiju čeka meč istine, bar 30.000 navijača na tribinama uz "orlove"!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije jure prvi plasman na Evropsko prvenstvo posle 24 godine čekanja, pa će u odlučujućem meču protiv Crne Gore (utorak, 20.45, RTS 1) imati podršku barem 30.000 navijača.

Pomoć navijača je preko potrebna srpskim fudbalerima.  Prema poslednjim informacijama iz Fudbalskog saveza Srbije, do jutros je prodato oko 30.000 ulaznica za meč sa "sokolovima", a očekuje se da taj broj tokom dana, pa i pred samu utakmicu dodatno skoči.

Srbija želi na prvi šampionat Starog kontinenta od 2.000 godine, a Crna Gora želi prvi ikada odlazak na veliki turnir. Pobednik će verovatno overiti vizu za Nemačku. Srbija ima 10 bodova i meč više od Crne Gore koja ima osam bodova i favorit je u sledećem kolu protiv Litvanije. Nakon eventualnog remija u Beogradu, Crna Gora bi pobedom nad Litvanijom preskočila Srbiju, ali bi potom poslednje kolo donosilo rasplet. Tada bi Srbija imala lakši posao da dođe do bodova protiv Bugarske, nego Crna Gora protiv Mađarske u Budimpešti. Moramo da pobedimo, a remi će dovesti dramu do vrhunca u poslednjem kolu, što svakako ne želimo. 

 

Standings provided by Sofascore

 

- Ovo nam je najvažnija utakmica u kvalifikacijama, definitivno. To igrači znaju, pričali smo puno o tome. Čeka nas meč istine. Hoćemo, možemo i otići ćemo na Evropsko prvenstvo. Igraćemo najbolje i najkvalitetnije da dođemo do cilja, a to je pobeda. Nema tu neke filozofije, plan je da prikažemo igru kao iz Budimpešte. Ako i tada ne damo gol, onda stvarno ne znam. Otići ću negde da se pomolim i zapalim sveću. Imao sam protiv Mađarskei fudbalere i ratnike, to želim i sada. Svesni smo svega i koliko god da se javlja neka tenzija i euforija, mi ćemo zadržati mir. Kada bude počelo, videćete reakciju na terenu - poručio je selektor Dragan Stojković Piksi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31