• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.08.2023

17:56

Roditelji uhapšenih huligana traže pomoć od Hrvatske!

Tanjug/AP

Fudbal

Roditelji uhapšenih huligana traže pomoć od Hrvatske!

Podeli vest

Roditelji navijača Dinama iz Zagreba, koji su uhapšeni u Atini zbog izazivanja nereda u kojem je nastradao Mihalis Kacuris, poslali su zajedničko saopštenje u kome traže pomoć države.

Grčka policija uhapsila je huligane koji su učestvovali u haosu u prestonici Grčke, a roditelji tih osoba uputili su pismo predsedniku Hrvatske, Vladi te zemlje i javnom tužiocu, u kome traže da se država uključi u čitav slučaj.

Foto: Reuters

 

 

Oni se, kako navode, plaše da bi njihova deca mogla da imaju nepravedno suđenje i da budu žrtve zbog medijskog linča i reakcija javnosti.

"Kao roditelji i članovi porodice osuđujemo svaki oblik nasilja bez obzira gde je počinjeno i ko ga je počinio. S obzirom na izjavu advokata Vasilisa Nulezasa, u kojoj se vrlo kritično i ogorčeno obrušio na sud, grčku Vladu i politiku u vezi sa slučajem naše dece, državljana Republike Hrvatske, očgledno je da možemo očekivati da oni neće imati pravično suđenje i garantovanu sigurnost u Grčkoj. Medijski linč u Grčkoj, uprkos pretpostavke nevinosti, stvara percepciju da su naša deca ubice. Obraćamo se predsedniku Hrvatske, Vladi te zemlje i javnoj tužiteljki da u skladu s ustavnim i zakonskim ovlašćenjima preduzmu sve potrebne radnje kojima bi se pomoglo hrvatskim državljanima u inostranstvu", navodi se na početku saopštenja.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Roditelji dodaju da očekuju sva nadležna tela Hrvatske uključe u ovaj slučaj.

"Pozivamo Ministarstvo spoljnih poslova da se snažnije uključi u ovaj slučaj, uz redovne kontakte s porodicama pritvorenih. Molimo Vas da učinite sve da se našoj deci obezbedi sva diplomatska i pravna pomoć kakva se uobičajeno obezbeđuje našim državljanima uhapšenim u stranoj državi, posebno jer se radi o velikom broju državljana Republike Hrvatske, većinom mlađe životne dobi. Tražimo da se učine svi napori na nivou diplomatije i politike da se stave u jedan zatvor, da se ne razdvajaju", dodaje se u saopštenju.

Za kraj, zatraženo je pravično suđenje i bezbednost u zatvoru dok traje istraga.

"Tražimo da se našoj deci garantuje pravedno suđenje. Takođe, tražimo da se našoj deci garantuje najveća moguća sigurnost", glasi deo saopštenja.

Podsetimo, u haosu koji je nastao u prestonici Grčke u utorak uveče ubijen je Mihalis Kacuris, 29-godišnji navijač AEK-a, a više osoba je povređeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31