• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2023

10:54

Dinamo se oglasio: Osuđujemo nasilje, saučešće porodici nastradalog

profimedia

Fudbal

Dinamo se oglasio: Osuđujemo nasilje, saučešće porodici nastradalog

Podeli vest

Zagrebački klub se ogradio od užasnih nereda u Atini, koje su napravili njegovi navijači "Bed blu bojsi".

Haos u prestonici Grčke imao je tragičan ishod, pošto je život izgubio jedan 29-godišnji mladić, koji je izboden nožem, dok je povređena i 12-godišnja devojčica!

Navijači Dinama, njih oko 200, došli su u Atinu uprkos zabrani Evropske fudbalske unije (UEFA) da prisustvuju utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona i na kraju su izazvali krvavu tragediju.

Zbog toga je UEFA odlučila da odloži večerašnji meč, koji je bio planiran u "OPAP Areni", a sada su se povodom toga zvanično oglasili i sa "Maksimira".

"Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Atini, a u kojima su prema izveštajima grčke policije, izgrednici iz Hrvatske bili uključeni u incident s navijačima AEK-a. Takvi događaji nisu u skladu s vrednostima i etikom koje promovišemo kao klub i zajednica. Kao sportska organizacija, uvek smo posvećeni promovisanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture. Nažalost, jedna osoba izgubila je život. Dinamo ovim putem želi da izrazi iskreno saučešće porodici preminulog", poručili su iz tabora hrvatskog prvaka.

Kako su preneli grčki mediji, a potvrdila i tamošnja policija, do sukoba je došlo u naselju Nova Filadelfija. "Bed blu bojsi" su se, uz podršku pristalica Panatinaikosa sa kojima su u vratskim odnosima, razdvojili u nekoliko pravaca. Kada su stigli u blizinu stadiona AEK-a počeli su da biju svakoga ko im se našao na putu.

Građani Atine su bežali panično, jer je stotine huligana trčalo kroz grad sa motkama, noževima, sekirama, molotovljevim koktelima... Prema poslednjim informacijama, uhapšeno je 96 osoba, među kojima je 87 Hrvata, pet Grka i jedan Austrijanac, Albanac, Bosanac i Nemac.

"Još jednom napominjemo i pozivamo sve naše navijače da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donela odluku da se oba meča igraju bez gostujućih pristalica. Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, poštovanje i saradnju", navodi se u saopštenju Dinama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20