• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.07.2023

14:15

Karager tužan jer Mitrović ide kod Arapa: On je vrhunski napadač Premijer lige

Reuters

Fudbal

Karager tužan jer Mitrović ide kod Arapa: On je vrhunski napadač Premijer lige

Podeli vest

Legendarni Džejmi Karager razočaran je jer će Aleksandar Mitrović, napadač Fulama, najverovatnije Premijer ligu zameniti Saudijskom Arabijom zbog novca.

Reprezentativac Srbije je sa Fulamom na priprema u Americi, ali ne trenira sa ekipom, čeka transfer u Al Hila, kako bi zaradio 45 miliona evra za tri godine.

Džejmi Karager je očajan i ogorčen jer vrhinski fudbaleri zbog novca odlaze u Saudijsku Arabiju. Među poslednjima je Džordan Henderson, koji je iz Liverpula prešao kod Stivena Džerada u Al Etifak iz Saudijske Arabije. Već se otišli, pored Kristijana Ronalda, koji je otvorio vrata, Karim Benzema, Engolo Kante, Kalidu Kulibali, Firmino, treneri Stiven Džerard, Žorž Žezus... Karager je u kolumni za britanski Telegraf  poručio da će to osetili ne samo Premijer liga, nego i Liga šampiona, pa je pomenio i Aleksandra Mitrovića.

Foto: EPA Images

 

 

"Aleksandar Mitrović iz Fulama je vrhunski napadač Premijer lige, ali je spreman da odustane od igranja u najboljoj ligi na svetu zbog izuzetnog ugovora koji mu nude Arapi. To je tužno. Bio bih razočaran da bilo koji igrač ili menadžer stavi novac iznad kvaliteta kada još imaju toliko toga da ponude. Ako se to nastavi, klubovi u Evropi će imati ozbiljan problem. Uticaće i na Ligu šampiona, doći će do destabilizacije. Možda je prerano za pesimizam, ali ne mislim da je sadašnji egzodus kratkoročan. Svi koji očekuju da će neki poznati fudbaler ili trener izjaviti da neće da radi u Saudijskoj Arabiji, varaju se. Doćićemo do toga da će pomenute ponude prihvatati igrači u dvadesetim i ranim tridesetim godinama, to će imati ozbiljne posledice po Premijer ligu i Ligu šampiona, poručio je Džejmi Karager.

Foto: Reuters

 

 

Kaže Karager da su ga mnogi pitali šta bi uradio da je na njihovom mestu.

"Da mi neko ponudi četiri puta veću platu da napustim Skaj Sport i CBS i da prenosim ligu Saudijske Arabije, moj odgovor bi bio ne! Zašto? Zato što volim da gledam i analiziram najbolji fudbal na svetu, a to su trenutno Premijer liga i Ligi šampiona. Nikada ne bih mogao sa tolikim entuzijazmom da komentarišem ligu bez istorije i tradicije. Pričam to sa fudbalske strane. Saudijska Arabija sad prestavlja pretnju evropskom fudbalu, bogatstvu, moći, kvalitetu. Brinem se kako će se to završiti. 

Laknilo mu je kada je Kilijan Mbape odbio Arape. Francuski napadač odbio je ponudu Al Hilana od 700 miliona evra i to na nesvakidašnji način. Delegacija Al Hilala je stigla u Pariz, ali Mbape nije hteo ni da dođe na sastanak sa njima. Mbapeu su dali čak i 100 odsto prava na promociju, tačnije on bi zarađivao sav novac na taj način. Ali, rekao je ne!

"Da je prešao to bi bio zemljotres. Laknulo mi je kada sam video da nije zainteresovan. Da je najbolji igrač na svetu zbog novca žrtvovao 12 meseci, ostavio bi loš utisak. Ne može to da se poredi sa nekim ko ode tamo jer je pri kraju karijere, nema posao ili zbog velike plate.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta će Putin sad?! Rusija u ogromnoj opasnosti! Moskva prozrela tri trika koje je Amerika spremila za samit u Švajcarskoj!
RAT SVIM SREDSTVIMA

Šta će Putin sad?! Rusija u ogromnoj opasnosti! Moskva prozrela tri trika koje je Amerika spremila za samit u Švajcarskoj!

Na dnevnom redu „ mirovne konferencije “ o Ukrajini u Švajcarskoj, zakazane za 15-16. jun, od planiranih deset, ostala su tri pitanja: Nuklearna bezbednost, bezbednost plovidbe i razmena zatvorenika po formuli „svi za sve“. Ovo je rekao politikolog, generalni direktor Instituta za političke studije Sergej Markov u emisiji „Prvi Sevastopolj“.

28.05.2024

18:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31