• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.04.2023

20:11 >> 22:56

BRODOLOM BAJERNA NA ETIHADU! Siti SPREMAN za napad na UŠATI PEHAR! Rodri načeo, Haland DOTUKAO Bavarce! Inter siguran na Lužu! (VIDEO)

Reuters

Fudbal

BRODOLOM BAJERNA NA ETIHADU! Siti SPREMAN za napad na UŠATI PEHAR! Rodri načeo, Haland DOTUKAO Bavarce! Inter siguran na Lužu! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Bajern Minhen, dok je Inter na Lužu bio bolji od Benfike u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona.

Kada ako ne sada!? Mančester siti nikada nije delovao ozbiljnije i spremnije da ispuni želju bogatih vlasnika te napokon osvoji ušati pehar. Četa Pepa Gvardiole do nogu je potukla Bajern Minhen na Etihadu i došla na korak od plasmana u polufinale Lige šampiona - 3:0 (1:0).

Možda su Bavarci previše radikalno postupili kada su pre dvadesetak dana otpustili Juliana Nagelsmana. Dok je perspektivni trener bio na klupi Bavaraca velikan iz Minhena bio je u trci za tri trofeja, a od dolaska Tomasa Tuhela Bajern je eliminisan u DFB Pokalu. Sada, čini se ostaju bez šanse i u Ligi šampiona. 

Nije se Bajern snašao na startu meča protiv Mančester sitija, Građani su bili daleko bolji i opasniji rival, ali nisu uspevali da probiju bunker pred golom Jana Zomera. Nikome od ofanzivaca to nije pošlo za rukom pa je to "morao" da uradi Rodri. Španac je lažnjakom izbacio Džamala Musialu, gađao dalji ugao i načeo Bavarce sredinom prvog poluvremena. 

Bio je Bajern izuzetno agresivan na startu drugog poluvremena, uspeo je Tomas Tuhel da motiviše svoje momke, a posebno Liroja Sanea koji je u samo deset minuta tri puta ozbiljno zapretio Edersonu. Ipak, Brazilac je osujetio sve nalete Bavaraca. Bila je tada odbrana Mančester sitija pod strahovitim pritiskom, ali kako je vreme odmicalo Građani su se sve više opuštali. 

 

 

Nije mogao Siti iz akcije da dođe do šanse za gol pa im je to omogućio, večeras užasni, Dajo Upamekano. Francuz je srljao iz greške u grešku, nekoliko puta kasnio sa dodavanjem i tako ugrožavao svoj gol, a kruna svega dogodila se u 71. minutu kada je štoper Bajerna u noge predao loptu Džeku Grilišu. Usledio je mat u dva poteza, Haland je poslao sjajan centaršut na drugu stativu gde je spreman čekao Bernardo Silva i ugasio svaku nadu Bajerna. 

 

 

Tačku na meč stavio je Erling Haland posle samo pet minuta. Siti je posle kornera naterao odbranu Bajerna da se izvuče, stigla je duga lopta na DŽona Stounsa koji je spustio loptu za Norvežanina kom nije bilo teško da iz peterca matira Jana Zomera i potavi konačan rezultat. 

 

 

Šteta je što Mančester siti i Bajern Minhen igraju tek u četvrtfinala Lige šampiona. Šteta je što će od narednog kola elitno takmičenje biti lišenu za jednu od dve izvanredne ekipe, ali nakon svega viđenog večeras na Etihadu ostaje nam da jedva čekamo duel koji će se iduće nedelje igrati na Alijanc Areni. 

MANČESTER SITI - BAJERN MINHEN   3:0 (1:0)

Strelci: Rodri 27, Bernardo Silva 71, Haland 76
Etihad, Mančester    Sudija: Hesus Hil Manzano, Španija

Mančester siti: Ederson - Ake, Diaz, Akandži - Rodri, Stouns - Griliš, Gundogan, De Brujne, Silva - Haland

Bajern Minhen: Zomer - Pavar, Upamekano, De Liht, Dejvis - Gorecka, Kimih - Koman, Musiala, Sane - Gnabri

Drugi meč današnjeg programa bio je nepravedno zapostavljen budući da je sjajnog fudbala bilo i na Lužu gde je Benfika dočekala Inter. Neroazuri su u osmini finala igrali protiv Porta, uspeli su da eliminišu jednog portugalskog predstavnika, a od večeras su korak bliži da ove sezone izbace još jednog. Četa Simonea Inzagija rutinski je savladala Benfiku i došla na 90 minuta od plasmana u polufinale elitnog takmičenja - 0:2 (0:0). 

Bio je Inter opasniji rival tokom većeg dela meča, ali je i Benfika imala svoje prilike. Najbolju preko Rafe Silve koji je sredinom prvog poluvremena mogao da iskoristi lošu reakciju Dimarka. Nije se Portugalac najbolje snašao pošto je šutirao direktno u Andrea Onane, a nekoliko minuta kasnije mogli su Orlovi da budu surovo kažnjeni kada je Frančesko Aćerbi šutirao sa 30 metara tik preko gola. 

Do poluvremena većih uzbuđenja nije bilo te se na odmor otišlo bez golova, a samo pet minuta bilo je dovoljno u nastavku Neroazurima da povedu preko Nikola Barele. Italijan je spreman vrebao na drugoj stativi i sačekao izuzetan centaršut Alesandra Bastonija i lako matirao Odiseasa Vlahodimosa. 

 

 

Morali su izabranici Rožera Šmita da se otvore što je dalo prostora Interu da zapreti iz kontre, a iskusan tim predvođen svežim Romeluom Lukakuom greške ne prašta. Belgijanac je u 81. minutu postavio konačan rezultat iz penala pošto je prethodno rukom u kaznenom prostoru igrao Žoao Mario posle centaršuta Denzela Damfrisa. 

BENFIKA - INTER   0:2 (0:0)

Strelci: Barela 51, Lukaku 81
Luž, Benfika   Sudija: Majkl Oliver, Engleska

Benfika: Vlahodimos - Grimaldo, Morato, Antonio Silva, Žilberto - Florentino Luiz, Čikinjo - Aursnes, Rafa Silva, Žoao Mario - Ramos

Inter: Onana - Darmian, Aćerbi, Bastoni - Damfris, Barela, Brozović, Mktarian, Dimarko - Martinez, Džeko

Tok meča: 

Drugo poluvreme: 

90. minut - Još tri minuta igre na Etihadu! 

84. minut - Mogao je Hulian Alvarez da obezbedi "poker" Mančester sitija na Etihadu! Sjajno je sa distance gađao Argentinac, nije tu ništa mogao Jan Zomer, ali  je lopta otišla pored gola, ostaje 3:0!

81. minut - GOOOOOOOOOOOL! Romelu Lukaku duplira prednost Intera na Lužu! Neroazuri krupnim koracima grabe ka plasmanu u polufinale LIge šampiona - 2:0!

76. minut - GOOOOOOOOOOOL! Blickrig Mančester sitija! Građani su za samo pet minuta rešili pitanje pobednika na Etihadu, a verovatno i obezbedili plasman u polufinale! Posle kornera užasno je reagovala odbrana Bavaraca, Džon Stouns je bio najviši u skoku spustio loptu za Halanda, Norvežanin je iz peterca rutinski matirao Zomera - 3:0!

 

 

75. minut - Nova velika šansa za Građane, ponovo je slabo reagovao Upamekano, Gundogan je poslao povratnu loptu za Huliana Alvareza, lepo Argentinac gađao, ali je Jan Zomer izvrsno reagovao. 

71. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Velika greška Dajoa Upamekana koji je poklonio loptu Erlingu Halandu, Norvežanin nije želeo da šutira već je nesebično centrirao Bernardu Silvi za 2:0! 

 

 

67. minut - Imao je sada Henrik Mktarijan šansu da duplira prednost Intera i tako utiša Luž! Korea je sjajno pronašao Jermena koji je dobro gađao, ali je još bolje reagovao Andre Onana. 

Foto: Reuters

65. minut - Nakon furioznih 20 minuta na Etihadu u drugom poluvremenu ritam utakmice malo je opao! 

61. minut - Uspeo je Bernardo Silva da kreira šansu za Građane iz nemoguće situacije. Portugalac je na "petoparcu" izbacio trojicu fudbalera Bajerna i kao brzi voz se sjurio u kazneni prostor Bavaraca, u poslednjem momentu loptu je izbio De Liht! 

57. minut - Uzvraća Mančester siti istom merom, sada je De Bruje proigrao Rubena Diaza, Portugalac je šutirao iz nezgodne situacije, a sjajno se pred golom snašao Jan Zomer! 

55. minut - Nova šansa za Bavarce, sada nakon kornera! Prvo je glavom šutirao De Liht, lopta je pogodila Akea i odbila se do Komana koji pogađa samo Rubena Diaza! 

54. minut - Na teškim mukama je Ederson od starta drugog poluvremena, nastavlja da "bombarduje" Liroj Sane Brazilca, ali golman Sitija za sada odoleva! Ipak, imaće Bajern korner nakon nove intervencije.

52. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Vodi Inter na Lužu, sjajno se snašao Nikolo Barela koji je na drugoj stativi iskoristio izuzetan centaršut Alesandra Bastonije i pogodio za prednost Neroazura protiv Benfike - 0:1!

 

 

50. minut - Milimetri su delili Bavarce od surove kazne. Loše je reagovao Upamekano, do lopte je došao Džek Griliš, Zomer je uspeo da interveniše, ona se odbila na nogu Halandu čiji je udarac izblokirao Jozua Kimih - 1:0!

Foto: Reuters

49. minut - Ponovo je Ederson izrastao u heroja Sitija! Još jednom je Leroj Sane bio u prilici, sada u još izglednijoj, dobro je i gađao Nemac, ali je izvrsno reagovao brazilski golman! 

47. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je Bajern posle samo 100 sekundi u drugom delu igre da izjednači preko Leroja Sanea! Nemac je povukao loptu po levoj strani, gađao ka Edersonu, ali je Brazilac uspeo da zaustavi njegov udarac, ostaje 1:0!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

45. minut - Poluvreme na meču Benfike i Intera, dok će se na Etihadu igrati još dva minuta odlučio je Hesus Hil Manzano! 

43. minut - Totalna ofanziva Intera u finišu prvog poluvremena, poslao je dobar centaršut Nikolo Barela, odbranila se Benfika, lopta je stigla do Federika Dimarka, ali se Italijan nije najbolje snašao - 0:0!

Foto: Reuters

40. minut - Sve opasniji naleti Bajerna, sada je Koman prošao po levoj strani, ali Manuel Akandži nije odustao već je sustigao Francuza i izbio loptu u korner. 

38. minut - Ponovo preti Benfika, sada je Aleks Grimaldo ubacio loptu u srce kaznenog prostora nakon slobodnog udarca, dobro je reagovala odbrana Intera i raščistila opasnost pred golom Andrea Onane!

36. minut - Sevnula je kontra Bajerna posle kornera, Leroj Sane je istrčao po desnoj strani, poslao povratnu loptu za Jozuu Kimiha, ali je njegov udarac uspeo da izblokira Ruben Diaz, ostaje 1:0!

34. minut - Lako je moglo da bude 2:0 na Etihadu! Pao je Jan Zomer nakon duela sa Džekom Grilišem, lopta se odbila do Ilkaja Gundogana, ali je sjajno reagovao Švajcarac i nogom uspeo da odbrani udarac kapitena Sitija! 

30. minut - Raspalila se igra na Etihadu nakon vodećeg gola Mančester sitija! Sada je nešto otvoreniji Bajern koji je zapretio preko Kingsija Komana, ali bez opasnosti po gol Edersona. 

Foto: Reuters

27. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Bomba! Fantastičan pogodak Rodrija! Španac se namestio i sa dvadesetak metara skinuo paučinu na Etihadu. Nije imao nikakve šanse Jan Zomer - 1:0!

 

26. minut - Atomski fudbal i na Lužu... Mogao je Inter sada da povede u Benfici budući da je Franko Aćerbi sa tridesetak metara opalio po lopti koja je otišla tik iznad prečke! 

26. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je sada Džamal Musijala da donese vođstvo Bajernu, ali je Ruben Diaz bio na pravom mestu. Svemu je prethodio sjajan solo-prodor Leroja Sanea - 0:0!

25. minut - Mogao je sada Ederson da bude na ozbiljnim mukama nakon što je Jozua Kimih gađao na drugoj stativi Benžamana Pavara. Ipak, Francuz je bio neodlučan pa mu je lopta pobegla u gol-aut, ostaje 0:0!

22. minut - Au... Propisno se obrukao Erling Haland nakon sjajne asistencije Džeka Griliša. Imao je Norvežanin mnogo prostora budući da je izašao sam pred Zomera, ali je golgeter Građana šutirao pravo u švajcarskog čuvara mreže! 

20. minut - Igra se u paklenom ritmu na Etihadu, ali bez mnogo "lepog" fudbala. Mančester siti ima veći posed, ali ne uspeva da dođe do izgledne pozicije za šut, sa druge strane, Bavarci se žestoko brane i vrebaju svoju priliku iz kontranapada. 

17. minut - VELIKA ŠANSA! Iako je Inter imao inicijativu prvo je do gola mogla Benfika! Užasno je, nakon centaršuta, reagovao Dimarko, lopta je stigla na nogu Rafa Silvi, ali je Portugalac šutirao direktno u Onanu.

Foto: Reuters

15. minut - Igrao se sada Jan Zomer pred svojim golom, ali je u poslednjem momentu uspeo da izbaci loptu pre nego što mu je Erling Haland oduzeo! Greši potom na sredini terena Džek Griliš, otvorilo je to kontru Bavarcima pre nego što se duboko na svoju polovinu vratio Bernardo Silva i presekao nalet gostiju iz Minhena, ostaje 0:0!

15. minut - Bez uzbuđenja na Lužu, imao je Edin Džeko slab pokušaj glavnom nakon centaršuta Nikola Barele, a na drugoj strani je gol Andrea Onane pokušao da ugrozi Florentino Luis. Mreže u Portugalu još uvek miruju! 

12. minut - Evo ga i prvi pokušaj Bavaraca u Mančesteru, sa distance je svoj udarac oprobao Alfonso Dejvis, ali je lopta otišla daleko pored gola. 

Foto: Reuters

10. minut - Pravi rat na Etihadu! Iako je utakmica tek počela glavni sudija Hesus Hil Manzano već gubi konce... Uspeo je Bajern da se oslobodi uvodnog pritiska Građana i sada imaju kontrolu lopte na sredini terena. 

8. minut - Uzbudljivo je i na Lužu gde je Benfika dočekala Inter, gosti iz Italije napadaju od starta. Uspeo je Federiko Dimarko da zaradi i prvi korner na Neroazure, ali je loše loptu iz ugla ubacio Marcelo Brozović, ostaje 0:0!

4. minut - Totalna ofanziva Mančester sitija na startu meča na Etihadu. Građani su od starta napali Bajern, a prvi pokušaj zabeležio je Erling Haland koji je šutirao preko gola.

1. minut - Utakmice su počele! 

Foto: Reuters

20:39 - Na tribinama Etihada biće i navijača Bajerna koji su doputovali u Mančester kako bi bodrili svoje miljenike protiv Sitija. 

Foto: Reuters

20:20 - Sjajna atmosfera vlada ispred stadiona Mančester sitija gde se okupio veliki broj navijača domaćeg tima pred derbi meč sa Bajernom. 

Foto: Reuters

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Benfike i Intera, odnosno Mančester sitija i Bajerna. Sve detalje sa ova dva meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija