• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

01.11.2022

12:29

TOTALNI PREOKRET! Nenad Bjeković odustao od kandidature za predsednika FSS!

Starsportphoto

Fudbal

TOTALNI PREOKRET! Nenad Bjeković odustao od kandidature za predsednika FSS!

Podeli vest

Nenad Bjeković je odustao od kandidature za predsednika Fudbalskog saveza Srbije

Sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije na kojoj je u ponedeljak trebalo da bude izabran Nenad Bjeković za predsednika odložena je za 24 sata, za utorak.

Većina delegata u ponedeljak je bojkotovalo Skupštinu. Od ukupno 85 delegata bilo je neophodno da se pojave 43 kako bi se obezbedio kvorum, pa je Skupština zakazana za danas od 14 časova. Ali, sat i po pre početka Skupštine Bjeković je odlučio da povuče  kandidaturu za mesto predsednika FSS.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Skupština FSS danas će biti održana i na zasedanje će doći potreban broj delegata, koji će izglasati odlaganje izbora predsednika FSS. Ostaje stari Izvršni odbor, tehnička vlada bi trebalo da voditi Savez do kraja godine, a potom će uslediti novi izborni proces.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Inače, smo je Crvena zvezda bila protiv izbora Nenada Bjekovića, mada se njen delegat pojavio u "kući fudbala" u Staroj Pazovi u ponedeljak. Ispred Crvene zvezde u "kući fudbala" u Staroj Pazovi pojavio se poslovni direktor Marko Petrović. Međutim, on se nije upisao među prisutne i nije želeo da uzme karticu "delegat" kako ne bi bio evidentiran i da ne bi davao legitimitet Skupštini. Ideja je bila da održi govor i objasni zbog čega se crveno-beli protive izboru Nenada Bjekovića za predsednika Fudbalskog Saveza Srbije.

Foto: Starsportphoto©

 

Čovek koji nikada nije krio animozitet prema Zvezdi ne može da bude predsednik FSS. Mogu na talasu uspeha reprezentacije da postave i „babu Kuranu“ ako hoće, ali da li je to dobro za srpski fudbal? Da li je to normalno ili je inat. Bjeković je jedan od tri čoveka koje Crvena zvezda nikada ne može da prihvati. Pored njega, to su Tole Karadžić i Žarko Zečević. Oni su dobri za Partizan, nisu za srpski fudbal i Zvezdu. Ja sam generalni direktor FK Crvena zvezda i predsednik SD Crvena zvezda, da li je pridordno da vodim najmoćnije institucije i ćutim na činjenicu da Bjeković vodi FSS, Saša Danilović, kao jedno od najvećih imena u istoriji Partizana KSS, a Žarko Žečević kao poptredsednik Olimpijskog komiteta Srbije - rekao je Zvezdan Terzić u ponedeljak.

Do Mundijala je ostalo 20 dana, a umesto da se bavimo fudbalom i pripremama Orlova za mečeve sa Brazilom i Švajcarskom, nažalost,cirkus je u prvom planu. Na kraju, pitanje je u kakvom će raspoloženju igrači putovati na Svetsko prvenstvo.

 

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Ubi bože! Voćari pod Jelicom se hvataju za glavu!
Srbija

Ubi bože! Voćari pod Jelicom se hvataju za glavu!

Dan posle razarajućeg nevremena koje je pogodilo čačanska sela podno planine Jelice, zabrinuti voćari kupe plodove sa zemlje i sabiraju štetu. Velika oštećenja pretrpela je kajsija, koja za samo nekoliko dana pristiže na berbu.

13.06.2024

18:12