• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

12.10.2022

12:12

DERBI KOLA U LIGI ŠAMPIONA IGRA SE NA ČUVENOM "NOU KAMPU"! Barselona spremila OSVETU INTERU

Tanjug

Fudbal

DERBI KOLA U LIGI ŠAMPIONA IGRA SE NA ČUVENOM "NOU KAMPU"! Barselona spremila OSVETU INTERU

Podeli vest

Fudbaleri Barselone u derbiju kola u Ligi šampiona dočekuju milanski Inter, koji ih je prošle nedelje savladao u Italiji sa 1:0 uz nekoliko sumnjivih sudijskih odluka

Barselona je naoštrena da naplati dugove Interu! Katalonski gigant večeras (21.00, RTS 1, Arena 2 premijum) na "Nou kampu" dočekuje vicešampiona Italije u derbiju 4. kola grupne faze Lige šampiona.

Biće to vrlo važan meč za ekipu Ćavija Ernandeza, kojoj je potrebna pobeda kako bi nastavila borbu za mesto u osmini finala elitnog takmičenja. Nakon tri odigrana kola u grupi C lider je Bajern sa maksimalnih devet bodova, Inter ima šest, Barselona tri, a bez bodova je Viktorija Plzenj. Jasno je da Katalonci imaju imperativ trijumfa, jer svaki drugi scenario ih udaljava od mesta među 16 najboljih na Starom kontinentu.

Još pamte 2010.

Barsi će to biti prilika i da se revanšira Interu za poraz od prošle nedelje iz Milana, kada je bilo 1:0. Trijumf italijanskog velikana ostao je u senci sumnjivih sudijskih odluka. Arbitri su u finišu prevideli čist penal za goste, što je iznerviralo sve iz tabora "blaugrane".

Zbog svega toga trener Ćavi očekuje reakciju svojih igrača pred jedan od najbitnijih okršaja za njegov tim u Ligi šampiona.

- Moram da budem samokritičan, jer u poslednje vreme nismo igrali dobro. Mi jesmo savladali Seltu proteklog vikenda, ali drugo poluvreme nije bilo dobro. Psihološki smo pali nakon vrlo dobrog otvaranja sezone. Tri nedelje ranije mi smo leteli po terenu, a sada to ne radimo. Sada smo u situaciji da moramo da pobedimo i tri boda su naš primarni cilj u večerašnjem susretu - poručuje Ćavi.

POSLEDNJIH PET MEĐUSOBNIH MEČEVA

4. oktobar 2022. Liga šampiona
Inter - Barselona 1:0 (1:0)
10. decembar 2019. Liga šampiona
Inter - Barselona 1:2 (1:1)
2. oktobar 2019. Liga šampiona
Barselona - Inter 2:1 (0:1)
6. novembar 2018. Liga šampiona
Inter - Barselona 1:1 (0:0)
24. oktobar 2018. Liga šampiona
Barselona - Inter 2:0 (1:0)

Osim toga, u Kataloniji se dobro sećaju i poraza od Intera u polufinalu Lige šampiona 2010. godine.

"Nero-azuri" su tad, predvođeni Žozeom Murinjom, slavili sa 3:1 na "Đuzepe Meaci". Barseloni nije pomogla pobeda u revanšu od 1:0 i Inter je prošao u finale, a kasnije je došao i do titule. Utisak je da na "Nou kampu" nikad nisu preboleli taj poraz, pa će to biti i dodatni motiv da naplate neke stare dugove.

Inter, međutim, ima svoju računicu pred ovaj meč. Ekipa Simonea Inzagija napokon je vezala dve pobede (Barselona i Sasuolo) i ukoliko ne izgubi, biće veoma blizu plasmana u nokaut fazu Lige šampiona. Prema rečima iskusnog stratega, sav fokus je prebačen na derbi kola u Ligi šampiona, koji u velikoj meri može da odredi sudbinu i jednih i drugih.

Foto: Tanjug

 



- Poslednje dve pobede, nad Barselonom i Sasuolom, pomogle su nam da povećamo samopouzdanje. Igrali smo dobro u oba meča, ali i u nekim ranijim koje smo gubili. Znamo da smo ove sezone imali mnogo problema na gostovanjima. Možda i najteže dosad čeka nas večeras u Barseloni. Moramo da pokažemo šampionski karakter i želju za pobedom, jer samo tako možemo da izađemo na kraj sa vrlo snažnim rivalom - poručuje Simone Inzagi.

Ajaks bez Tadića u Napulju


Fudbaleri Ajaksa prošle nedelje su na svom terenu doživeli najteži evropski poraz u istoriji, pošto ih je Napoli deklasirao sa 6:1. Te dve ekipe će večeras (18.45, Arena 1 premijum) ponovo odmeriti snage, ovog puta u Napulju. Veliki favorit je domaćin, kome će olakšavajuća okolnost biti i izostanak kapitena Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušana Tadića. Iskusni ofanzivac je na prošlom meču dobio crveni karton, pa neće biti u sastavu "kopljanika".

Bajernova matematika


Viktorija Plzenj dočekaće minhenski Bajern u istom terminu (21.00, Arena sport 1). Biće to prilika za nemačkog giganta da novim trijumfom i matematički obezbedi plasman u narednu rundu Lige šampiona.
 

LIGA ŠAMPIONA 

4. kolo


Sreda


Grupa A
Napoli - Ajaks 18.45
Rendžers - Liverpul 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa B
Atletiko M. - Klub Briž 18.45
Leverkuzen - Porto 21.00

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa C
Barselona - Inter 21.00
Plzenj - Bajern 21.00

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa D
Sporting - Marsej 21.00
Totenhem - Ajntraht 21.00

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija