• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

24.03.2022

09:59

"OPERACIJA KATAR" MOŽE DA POČNE! Selektor Stojković pred duel sa Mađarima: Došli smo da nastavimo sa pobedama!

Starsportphoto

Fudbal

"OPERACIJA KATAR" MOŽE DA POČNE! Selektor Stojković pred duel sa Mađarima: Došli smo da nastavimo sa pobedama!

Podeli vest

Veoma ozbiljno shvatamo ovaj prijateljski duel u Budimpešti. Verujem da smo spremni da nastavimo da igramo fudbal kakav smo igrali u prošloj godini, kaže Piksi

Utakmica sa Mađarskom je prijateljska, ali nismo došli u Budimpeštu kao turisti, poručuje selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi! "Orlovi" će danas odmeriti snage sa Mađarima (19.30, Nova S), a iako utakmica nema rezultatski značaj, Piksi i njegovi izabranici rešeni su da nastave sa dobrim rezultatima.

Danas je tačno godinu dana od prve Stojkovićeve utakmice na klupi reprezentacije. Tad je, pobedom nad Irskom u Beogradu (3:2), poveo Srbiju ka Svetskom prvenstvu u Kataru, a završni pečat udaren je u novembru u Lisabonu, kad je savladan Portugal (2:1).
Motivisani

Prošetaćemo Budimpeštom, slikaćemo se, ali ovde nismo došli kao kao turisti, već kao ozbiljni takmičari
Dragan Stojković

Novo dokazivanje

Piksi je dosad vodio naš nacionalni tim u 12 utakmica i ima osam pobeda, tri remija i jedan poraz. Želja mu je da ekipa ponovi dobre igre iz kvalifikacija.

- Srbija ide na pobedu, daće sve od sebe, a ako ne uspemo, Bože moj. Svaka utakmica je prilika za novo dokazivanje. Ako želiš da budeš šampion, moraš stalno da se dokazuješ. Veoma ozbiljno shvatamo ovaj duel, a rezultat će zavisiti od toga kakvi ćemo biti na terenu. Verujem da smo spremni da nastavimo da igramo fudbal kakav smo igrali u prošloj godini. Imaćemo sve uslove da ponovo zablistamo - kaže Stojković.

Srbija je pobedom u Portugalu obezbedila direktan plasman u Katar i izbegla baraž, tako da selektor Stojković ima luksuz da se ne opterećuje rezultatom.

- Prijateljske utakmice su važne u izvesnom smislu, ali u slučaju poraza, ništa se drastično neće desiti. Da smo izgubili u Portugalu u poslednjem kolu kvalifikacija, sad bismo igrali u baražu i drhtali od nervoze. Ne idemo u Budimpeštu kao turisti, ali ćemo iskoristiti vreme da obiđemo jedan od najlepših gradova Evrope i uživamo u arhitekturi. Prošetaćemo, slikaćemo se, ali nismo ovde došli kao turisti, već kao ozbiljni takmičari koji su ostavili značajan pečat u kvalifikacijama, igrajući fudbal koji pleni - ističe Piksi.

Bez Milenkovića i Vlahovića

 

Štoper Fiorentine Nikola Milenković neće biti u sastavu Srbije protiv Mađarske jer je osetio bol u zadnjoj loži, otkrio je selektor Stojković. Osim njega, ekipa ne može da računa ni na Dušana Vlahovića, koji je takođe povređen i u Torinu je.
- Vlahović izostaje zbog povrede, a verovatno neće igrati ni Milenković. Osetio je grč u zadnjoj loži i ako postoji rizik da se povredi, bilo bi totalno glupo da igra - objasnio je Piksi.

Igrači ga poštuju

Svi srpski igrači saglasni su u oceni da je Stojković popravio atmosferu u ekipi i ulio joj samopouzdanje. Selektoru imponuje što ga reprezentativci cene.

- Ključ svega je što smo za kratko vreme uspeli da promenimo mentalitet i radimo u dobroj atmosferi. Igrači to osećaju, nema nikog da ih maltretira i traži im nešto nenormalno. Imam sve to u glavi, jer sam i sam bio igrač i nema nepoznanica za mene niti prostora za izmišljanje tople vode. Momci poštuju ono što tražim od njih, ja poštujem ono što pružaju. Koristimo samo pozitivne vibracije i nastavićemo u tom smeru - zaključuje Stojković.
 

Tadić: Igraćemo sa strašću

Prikazaćemo igru za uživanje i pobedićemo, poručuje kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić.

- Ključevi naše igre su sloga i uživanje. Takođe, imamo svest o tome da se borimo za našu zemlju. Igraćemo sa strašću, ljubavlju, pobedićemo i svi će uživati - poručuje Tadić.

Foto: printscreen/fss

Dušan Tadić



Krilni napadač odigrao je 82 utakmice za nacionalni tim, ali ne opterećuje se hoće li oboriti rekord koji drži Branislav Ivanović sa 105 mečeva.

- Nikad nisam razmišljao o rekordu i totalno je nebitno. Važno je da igramo na velikim turnirima - zaključio je Tadić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija