• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs

16.03.2022

17:22

VLAHOVIĆ JE ČUDO! Kovačević poručio EVROPI - DOĐITE da upoznate SRBIJU i čitajte Miku Antića!

printscreen

Fudbal

VLAHOVIĆ JE ČUDO! Kovačević poručio EVROPI - DOĐITE da upoznate SRBIJU i čitajte Miku Antića!

Podeli vest

Srpski reprezentativac, Dušan Vlahović za sada je u potpunosti opravdao uložen novac, s obzirom da beleži sjajne partije u dresu Juventusa

Niz hvalospeva mnogih eminentnih ljudi iz sveta fudbala stiže iz dana u dan na račun bivšeg fudbalera Fiorentine.

Poslednji,a među autoritativnijim, koji je izrekao mnoštvo lepih reči na ime Vlahovića je bivši napadač Juventusa Darko Kovačević.

Foto: Starsportphoto

 

On je u razgovoru za italijansku Gazetu izjavio kako su pobednički mentalitet i želja za golovima glavne karakteristike Srbina.

-Sjajan momak. Mlad, ali već sa pobedničkim karakterom. Upoznao sam ga dok sam radio za omladinsku reprezentaciju Srbije, sve prepreke savladava na terenu. To mi se sviđa kod njega- rekao je legendarni fudbaler Real Sosijedada i dodaje...

-Karakter koji u mnogome podseća na Mihajlovića je nešto specifično kod Vlahovića. Ima nas sedam miliona, ali zahvaljujući tom duhu, toj želji za pobedom, uvek imamo talente u svim sportovima. Đoković u tenisu, Jokić u košarci, pa odbojka, vaterpolo, fudbal sa Vlahovićem, Jovićem i Mitrovićem, koji je postigao 35 golova u Čempionšipu- izjavio je Kovačević.

Darko je pokušao da napravi paralelu između njega i najskupljeg ovogodišnjeg pojačanja Juventusa.

-Vlahović sa nabojem prolazi kroz utakmicu. Van terena je vrlo miran, ali na samom terenu, ako ne postigne gol, postaje nervozan. Sve mi se to sviđa, takav sam i ja bio, isti- rekao je nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore.

Nemoguće je a neuporediti ga i sa jednim od najboljim napadačem današnjice Erikom Halandom. Njih dvojica imaju sličnu građu i strah i trepet su za svakog golmana, toga je svestan i Kovačević, koji je istakao da ipak blagu prednost daje gorostasnom Norvežaninu, koji se vratio u tim Dortmunda posle duže pauze.

-Još uvek sam zaljubljen u fudbal i kažem da postoje sličnosti između njih dvojice, ali Haland ima prednost od dve-tri godine. Ranije je zaigrao Ligu šampiona. To su dva sjajna igrača, ali poređenja su često neprikladna, kao ona sa Ibrahimovićem, Žiruom i ko zna sa kim još. Svako ima svoj stil i ličnost- iskren je Darko.

Foto: Starsportphoto/tanjug/ap

 

Uprkos ogromnoj ljubavi prema bivšem klubu, Kovačević ne vidi Juventus kao pobednika Lige šampiona.

-Postoji mala šansa za Juventus. U fudbalu se nikad ne zna, ponekad imaš 20 odsto poseda, ne igraš dobro, a na kraju pobediš. Ali moj favorit je Real Madrid. Ima Krosa, Modrića, Kazemira u sredini, ima Benzemu u napadu, brza krila. Trenutno su najbolji, imaju dosta utakmica u nogama- jasan je Kovačević.

Na pitanje ko bi iz sadašnjeg tima Juventusa mogao da zaigra u onoj legendarnoj generaciji Juventusa, Darko je dao odgovor, koji će možda i iznervirati dosta Srba, jer u njemu nema Vlahovića. Ruku na srce treba biti realan pa reći da Dušan tek treba da dostigne veličinu koju su u staroj dami tada imali verovatno i dva najbolja fudbalera tog kluba ikada David Trezege i Alesandre Del Pijero.

-Dibala je šampion, Kjeza neverovatno brz. Kada gledam Juventus na televiziji, oni mi se posebno sviđaju. Naš Juventus je bio mnogo jak u sredini terena, mislim da ne bi bili starteri. Možda bi Kjelini bio sa nama i De Liht. Veoma su jaki- zaključio je Kovačević.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Svi vinari Šumadije na jednom mestu
Topola

Svi vinari Šumadije na jednom mestu

Kada je reč o šumadijskim vinima, mnogi prvo pomisle na Oplenac i srpsku Toskanu, kako Topolu zovu zbog bogatog vinogorja. Na desetom Festivalu šumadijskih vina ovog vikenda bilo je čak 150 vina i 30 vinarija koje nisu samo iz topolskih sela.

09.06.2024

11:54

Banatska Kopakabana: Počinje sezona kupanja
Srbija

Banatska Kopakabana: Počinje sezona kupanja

Popularno kupalište Peskara ili banatska Kopakabana kako ga mnogi nazivaju, sa svojim izazovnim peščanim plažama, spremno je da u subotu, 8. juna dočeka prve kupače i zvanično otvori novu letnju sezonu.

08.06.2024

09:00

Samo u ovom kraju će razumeti kad mu kažete da je "dandara"!
Igre reči

Samo u ovom kraju će razumeti kad mu kažete da je "dandara"!

Devetati, žvajznuti, šopiti, izbubecati, istamburati, isprangijati, ćaušati, okajdapiti, rebnuti, marisati, devlati, otandariti ... Ovako su nekada, a poneko i danas, u Mačvi nazivali udaranje i tuču. Za pijanstvo imaju više od 30 sinonima: naroljati se, nacevčiti, ožderati, naćefleisati, nadžidžiti, naćokati, ušljokati, ukokati…

08.06.2024

08:20