• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

14.05.2024

16:52

Još jedna novotarija za EURO! Samo će Tadić smeti da priča sa sudijom!

Starsportphoto©

EURO 2024

Još jedna novotarija za EURO! Samo će Tadić smeti da priča sa sudijom!

Podeli vest

Roberto Roseti, predsednik Sudijske organizacije pri UEFA, potvrdio vest da će jedino kapiteni imati pravo da razgovaraju sa arbitrima tokom utakmica Evropskog prvenstva, svi ostali biće kažnjeni žutim kartonom.

Bliži nam se Evropsko prvenstvo, tim povodom sve češće iz sedišta UEFA stižu noviteti koji će prvi put biti sprovedeni u delo na kontinentalnom takmičenju u Nemačkoj. Nakon današnjeg sastanka sudijskih autoriteta jednoglasno je doneta odluka da će na EURU ove godine samo kapiten imati pravo da razgovara sa glavnim arbitrom, dok će svi drugi biti sankcionisati javnom opomenom za tako nešto. 

Predsednik Sudijske organizacije pri UEFA - Roberto Roseti, potvrdio je vest o novotariji i dodao da su arbitri dobili zeleno svetlo da dele žute kartone ukoliko neko prekrši pravila. 

- Sudije će biti ohrabrene da sankcionišu proteste i ružne gestikulacije igrača prema njima kako bi se zaštitio imidž fudbala i sportsko nasleđe za buduće generacije - rekao je Roseti, a potom dodao. 

Foto: EPAimages

 

- Zamolili smo sve timove da se pobrinu da samo kapiteni obavljaju komunikaciju sa sudijom za vreme utakmice. Zamolili smo i kapitene da njihovi saigrači ne prilaze sudiji, što će omogućiti direktan razgovor kako bi se odluka prenela na vreme i sa poštovanjem. Kapiten je dužan da obezbedi da njegovi saigrači poštuju sudiju, da drže distancu i da ga ne okružuju. 

Iz UEFA su dodali kako će kazna, u većini slučajeva, za kršenje pravila biti žuti karton. Ipak, postoji izuzetak... Ukoliko je kapiten reprezentacije golman, u tom slučaju će sa glavnim arbitrom pravo imati da priča njegov zamenik ili neko koga je delegirao selektor reprezentacije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija