• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2024

11:51

Ovako je Zvezda uništila snove "grobara"! Barak nije mogao da prestigne rivala, ali Vladan jeste!

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Crvena zvezda

Ovako je Zvezda uništila snove "grobara"! Barak nije mogao da prestigne rivala, ali Vladan jeste!

Podeli vest

Fenomenalne partije Crvene zvezde u drugom delu sezone Superlige Srbije obezbedile su šampionu naše zemlje sedmu titulu u nizu, a trener Vladan Milojević doneo je crveno-beloj mašineriji ono što očigledno nije mogao Izraelac Barak Bahar.

Kada se krajem decembra Vladan Milojević vratio na "Marakanu" bilo je jasno da Zvezda ništa ne želi da prepusti slučaju i da ima jasan plan kako da prestigne Partizan, u tom momentu lidera na tabeli i jesenjeg šampiona.

Prokockali su izabranici Igora Duljaja lepih šest bodova prednosti koje su stekli u jednom momentu, a ove godine ređale su se pobede Zvezde kao na traci, a padali su redom Voždovac (2:1), Novi Pazar (0:3), Čukarički (3:0), TSC (1:3), viđen je i remi na "Marakani" u večitom derbiju (2:2), a onda je krenula nova agonija kluba iz Humske!

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Kiks Partizana i poraz od Napretka  (0:1) nakon meča sa Zvezdom, omogućio je izabranicima Vladana Milojevića lidersku poziciju nakon što je konačno prestignut večiti rival!

Popularni Miloje nije hteo da previše govori o tome nakon trijumfa protiv Radničkog iz Niša (0:2).

- Spremili smo se dobro za utakmicu, ali nije lako igrati posle derbija. Bilo je malo vremena za odmor, a opet je Radnički čvrsta ekipa i nije nam dozvoljavao da se razigramo. Ipak, sve dogovoreno smo ispunili, iako ima stvari koje treba da popravimo. Bez obzira na to što Radnički ima probleme, u Nišu je uvek teško igrati, a verujem da će se izvući iz svega toga. Zasluženo smo pobedili, čestitam igračima i navijačima - rekao je tada skromno Milojević, a najskuplji tim u istoriji Crveno belih nastavio je da melje, a "parni valjak" da posrće.

Zvezda je uništila nakon Nišlija i njihovog imenjaka iz Kragujevca (5:0),  ali i Javor (3:0). Nešto bolje prošli su IMT  i Radnik (2:0, 0:2), da bi nakon toga crveno-beli deklasirali i Železničar iz Pančeva (3:0).

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Čekao se novi derbi koji je mogao eventualno da pruži novu nadu Partizanu, ali se posle mnogo bure i drame i završio pobedom tima iz Ljutice Bogdana (3:2). Tada je već bilo jasno da je pitanje dana kada će Zvezda i matematički obezbediti sedmu titulu u nizu! U narednom kolu nije bilo golova protiv Vojvodine, da bi u poslednjem pao TSC na "Rajku Mitiću" (2:1) i to je bilo to!

Dakle, samo dva remija ove godine, protiv Partizana i Voše, uz 35 postignutih i samo sedam primljenih golova u okviru Superlige Srbije!

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Sa druge strane, dok je Zvezda nizala pobede,  Partizan je posle Napretka remizirao sa Mladosti (1:1), slavio je protiv Spartaka (1:0), jedva dobio Voždovac u gostima (2:3), a onda savladao Novi Pazar (2:0). Čukarički je bio taj koji je raspršio snove o tituli (3:2), a onda je Zvezda nokautirala crno-bele u derbiju (3:2), a slavili su i TSC i Vojvodina protiv posrnulog kluba iz Humske (1:2, 2:3).

Nakon svega, fudbaleri Crvene zvezde osvojili su u četvrtak 35. titulu nacionalnog šampiona. Crveno-belima je bio dovoljan samo remi protiv TSC-a, nakon što je Partizan poražen u Humskoj protiv kluba iz Novog sada, ali su uspeli pobedom da proslave novi uspeh (2:1).

Time su oborili rekord baš "večitog" rivala po broju uzastopnih titula, koji su prošle godine izjednačili.

Fudbaleri Partizana su između sezona 2007/08 i 2012/13 uspeli da nanižu šest titula, ali je sada Zvezdin niz koji je počeo u sezoni 2017/18 duži.

 

REZULTATI ZVEZDE U DRUGOM DELU SEZONE:

Superliga Srbije:

Crvena zvezda - Voždovac 2:1

Novi Pazar  - Crvena zvezda 0:3

Crvena zvezda - Čukarički 3:0

TSC -  Crvena zvezda 1:3

Crvena zvezda - Partizan 2:2

Radnički Niš - Crvena zvezda 0:2

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 5:0

Javor - Crvena zvezda 0:3

Crvena zvezda - IMT 2:0

Radnik - Crvena zvezda 0:2

Crvena zvezda - Železničar 3:0

Crvena zvezda - Partizan 3:2

Vojvodina - Crvena zvezda 0:0

Crvena zvezda - TSC 2:1

 

Prijateljski meč:

Zenit - Crvena zvezda 1:0

 

KUP SRBIJE

Crvena zvezda - Vršac 3:0

Crvena zvezda - Partizan 2:0


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija