• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

13.03.2024

16:23

Hanga: Makabi kao priprema za plej-of ABA lige!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Hanga: Makabi kao priprema za plej-of ABA lige!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Makabi u 29. kolu Evrolige, a jedan od lidera tima, Adam Hanga priželjkuje povratak na pobednički kolosek.

Crveno-belima su šanse za plasman na plej-in turnir u domenu teorije i potrebno je pravo čudo kako bi nastupili u doigravanju.

Sa četiri vezana poraza u Evroligi (Monako, Bajern, Žalgiris, Barselona) Beograđani su pali na 16. poziciju Evrolige. Željan povratka na pobednički kolosek je Adam Hanga, koji je prethodno igrao u sjajnim timovima Barselone i Real Madrida.

Foto: Starsportphoto©

Adam Hanga protiv Žalgirisa u Areni

Igramo protiv Makabija, tima koji smo pobedili u prvoj rundi. Očigledno znamo u kojoj smo mi situaciji. Nije u našim rukama da li ćemo mi ući u plej-in. Ali, imamo četiri poraza zaredom, želimo da se vratimo na pobednički kolosek. Naš fokus je na tome da se upoznajemo malo bolje i da unapredimo svoju igru i u napadu i u odbrani za plej-of ABA lige. Kao što sam rekao, od samog početka sezone, utakmice su nam bitne, nevažno za to da li nam menja sezonu ili ne. Igraćemo pred našim navijačima i želimo ovu pobedu kako bismo nastavili da napredujemo - rekao je mađarski reprezentativac.

Kao i trener Sferopulos, iskusni bek poziva navijače da u što većem broju dođu i podrže njega i tim, kao svaki put do sada.

- Energija nam je uvek potrebna. Cele sezone su nas podržali i nadamo se da će nas sutra podržati. I kao što sam rekao, nećemo odustati. Nemamo mnogo šansi u Evroligi. Ostalo nam je još šest utakmica, još ima mnogo do kraja. Mislim da ćemo za manje od mesec dana završiti taj regularni deo u ABA ligi i Evroligi. I od svih tih šest utakmica, koje su nam ostale, četiri su kod kuće. Ne želimo da odustanemo. Ne zaslužujemo to, navijači ne zaslužuju to. Želimo da se borimo do kraja bez obzira da li postoje opcije ili ne da odemo u plej-of - zaključio je Hanga.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

Vesti

To su projekti koje znače budućnost Srbije! Vesić i Varhelji obišli završne radove na Intermodalnom terminalu u Batajnici (FOTO)
Politika

To su projekti koje znače budućnost Srbije! Vesić i Varhelji obišli završne radove na Intermodalnom terminalu u Batajnici (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas zajedno sa sa komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem završne radove na Intermodalnom terminalu u Batajnici ukupne vrednosti 15,5 miliona evra i tom prilikom naglasio da to nije najveći projekat koji je Srbija radila sa EU, ali da je značajan jer pospešuje privredni rast.

14.05.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Najveći trgovinski rat ikada! Bajden udario na Peking - uvodi carine i do 100%
Planeta

Najveći trgovinski rat ikada! Bajden udario na Peking - uvodi carine i do 100%

Predsednik SAD Džo Bajden najavio je značajno povećanje carina na niz kineskih uvoznih proizvoda, uključujući električna vozila, poluprovodnike, baterije i čelik, kao deo napora pred izbore kako bi zaštitio američku industriju usred rastućih strahova da Peking preplavljuje tržište jeftinim izvozom kako bi ojačao sopstvenu ekonomiju.

14.05.2024

18:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19