• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

03.03.2024

20:25

KRAJ: Zvezda "stotkom" razbila Mornar!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

KRAJ: Zvezda "stotkom" razbila Mornar!

Podeli vest

Uživo pratite meč 21. kola ABA lige između Mornara i Crvene zvezde.

MORNAR BAR - CRVENA ZVEZDA   66:102 (23:21, 13:26, 11:31, 16:24)

Grad: Bar, Crna Gora

Dvorana: Topolica

Sudije: Tomislav Hordov, Nermin Nikšić, Ernad Karović

Mornar Bar: Bulatović, Veters, Dan-Martin, Luis, Luković, Bursać, Voler, Komnenović, Gavrilović, Vranješ, Marej, Radetić

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Tobi, Bolomboj, Nedović, Gedraitis, Gilespi, Dos Santos

 

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

40. minut - Uspeo je Gilespi da se izbori za loptu pod košem, a potom lepo proigrao Lazarevića koji pogađa uz faul i pogađa dodatno slobodno bacanje - 66:102!

39. minut - Seriju promašaja na obe strane prekida Komnenović poenima sa linije penala nakon faula Fredija Gilespija - 64:99!

Foto: Starsportphoto©

 

38. minut - Serija promašaja na obe strane, sa linije penala nije bio precizan Luis, trojku je potom promašio Smart, a istom merom uzvraća Don-Martin. 

37. minut - Još lepih poteza u režiji Jaga Dos Santosa, ne služi šut Brazilca, ali asistencije deli kao od šale. Prvo je proigrao Mitrovića, a potom i Džavontea Smarta - 61:97!

36. minut - Novi ofanzivni skok Crvene zvezde, Gilespi se izborio za posed, a pod košem je precizan Dejan Davidovac. Potom dobra odbrana gostiju i laki poeni za Smarta - 61:91!

35. minut - Lep potez Jaga Dos Santosa, prethodno je četiri poena vezao Aleks Gavrilović - 61:87! Sve je gotovo u "Topolici", sve je više grešaka u finišu utakmice...

33. minut - Poeni za Dan-Martina, nastavio se niz Mornara nakon Sferopulosovog tajm-auta, ali uzvraća Džavonte Smart na drugoj strani - 57:83!

32. minut - Još poena za Volera, nezadovoljan je Sferopulos budući da su crveno-beli "popustili" na startu poslednjeg perioda. Odmah tajm-aut traži grčki strateg - 55:80!

31. minut - Trojka Stefana Lazarevića za 30 razlike gostiju iz Beograda, vraća to na drugoj strani Tej Voler, ali slaba uteha za Mornar - 53:80!

Treća četvrtina: 

30. minut - Prekida nalet gostiju pogotkom za tri poena Tej Voler, na drugoj strani nije bio precizan Stefan Lazarević, ali Zvezda ipak poentira u finišu treće deonice pošto je Bolomboj prvi u kontri nakon Gavrilovićeve izgubljene lopte - 50:78!

29. minut - Rešava pitanje pobednika Crvena zvezda u trećoj četvrtini, sjajna odbrana i strpljiv napad na krilima Džavontea Smarta dolazi do +29 - 47:76!

Foto: Starsportphoto

 

28. minut - Sporna situacija u napadu Mornara, Dan-Martin je šutirao iz teške situacije na isteku napada, u borbi za loptu ga je faulirao Dos Santos i Amerikanac dobija tri bacanja, ovoga puta bez greške - 48:67!

27. minut - Trojka Dejana Davidovca za +22 Zvezde, još jedan tajm-aut - 45:67!

26. minut - Na jednoj strani trojka Dan-Martina, na drugoj Jaga Dos Santosa - 45:62! Usledila je još jedna dobra odbrana crveno-belih, tajm-autom reaguje Mihailo Pavićević.

25. minut - Dobra odbrana Luke Mitrovića koji je povukao kontru i zabeležio još jednu asistenciju za Rokasa Gedraitisa, raste prednost crveno-belih - 42:59!

24. minut - Razigrao se i Jago Dos Santos, Brazilac je sada ukrao čistu loptu, povukao kontru i kroz noge proigrao Mitrovića. Ipak, krilni centar Zvezde ne uspeva da pogodi, ali koristi dva bacanja zbog faula Vranješa - 42:57!

23. minut - Ne koriste crveno-beli šansu da dodatno uvećaju prednost, Veters je pod košem zaustavio Tobija, a potom otvorio kontru za lake poene Mareja. Ipak, ne uspeva domaćin da se vrati u odbranu što još jednom koristi Gedraitis nakon asistencije Mitrovića - 42:55!

22. minut - Evo je odbrana Zvezde, grešku pravi Veters, a u kontri lagani poeni za Majka Tobija. Ponovo je Slovenac raspoložen u duelu protiv Barana - 40:53!

Foto: Starsportphoto©

 

22. minut - Atraktivni potezi na obe strane, prvo je Veters poentirao pod košem nakon lepe asistencije Mareja, istom merom uzvraća Rokas Gedraitis - 40:51! 

21. minut - Dobar napad Barana na startu drugog poluvremena, siguran je bio Dan-Martin nakon prodora... Ima mnogo problema Jago Dos Santos da zaustavi Amerikanca, ali Brazilac istom merom vraća na drugoj strani - 38:49. 

Druga četvrtina: 

20. minut - Ne koristi Crvena zvezda poslednji napad u prvom poluvremenu, ima četa Janisa Sferopulosa 11 razlike nakon dve deonice! 

19. minut - Siguran je pod košem Luka Mitrović, ali mini-seriju pravi Dvajt Marej i vezuje pet poena. Odmah tajm-autom reaguje Janis Sferopulos, besan je grčki strateg zbog loše odbrane svog tima u finišu prvog poluvremena - 36:47!

18. minut - Sjajan potez Džavontea Smarta koji je sam kreirao poziciju i pogodio uz faul Vatersa, ali je prestupio prilikom izvođenja slobodnih bacanja - 31:43!

17. minut - Prekida seriju crveno-belih Markus Veters zakucavanjem pod košem, ali raspoložen je Majk Tobi koji beleži još lakih poena pod košem. Usledila je dobra odbrana, koristi to Davidovac i pogađa dva ponala nakon faula Gavrilovića - 31:41!

16. minut - Nastavlja se dobar niz Crvene zvezde u napadu, sada je precizan bio Nemanja Nedović, a nakon dobre odbrane trojkom se nagradio Džavonte Smart i pogodio iz ugla - 29:35! Tajm-autom mora da reaguje trener Barana - Pavićević. 

15. minut - Još jedan lep potez Majka Tobija, slovenački reprezentativac sada nije želeo da šutira već je sačekao kretnju Davidovca i kao na tacni poslužio krilnog centra Crvene zvezde - 29:32!

14. minut - Revolveraški obračun u "Topolici", odgovor na trojku Teja Volera daje Majk Tobi, ali Amerikanac na drugoj strani je ponovo precizan - 29:30!

13. minut - Vraća trojku na drugoj strani Tej Voler, Amerikanac je pogodio preko Nemanje Nedovića - 26:27. 

Foto: EPA

 

12. minut - Uspeva Zvezda da veže dve dobre odbrane, Smart je zaustavio Volera i otvorio kontru na drugoj strani. Sedmi promašaj crveno-belih za tri poena, ofanzivni skok hvata Davidovac, a potom prvu trojku pogađa Adam Hanga - 23:27!

11. minut - Dobar potez Dejmijena Dan-Martina koji nastavlja da muči Zvezdinu odbranu, sada je prelako izbacio Davidovca i izborio dva penala, ali ne koristi to Amerikanac. Na drugoj strani, Hanga je bio precizan - 23:24!

Prva četvrtina:

10. minut - Nije Jago Dos Santos ušao dobro u meč, ponovo kasni u odbrani i to trojkom još jednom kažnjava Dan-Martin. Na drugoj strani polovičan učinak Rokasa Gedraitisa sa linije penala - 23:21. 

9. minut - Treći pogodak sa distance za Barane, siguran je bio Dan-Martin sa devet metara, previše prostora ostavio mu je Jago Dos Santos, ali Zvezdu u igri drži ofanzivni skok i poeni Tobija - 20:18!

8. minut - Ponovo nešto brža igra, ali bez mnogo učinka. Novi promašaj za Gedraitisa, potom precizan nije bio Luis, kažnjava to u kontri Dejan Davidovac - 17:16!

7. minut - Još jedna trojka za Mornar, pogađa je Nemanja Vranješ, na drugoj strani nakon ofanzivnog skoka pogađa Majk Tobi - 17:14!

6. minut - Sada nešto slabija sekvenca na obe strane parketa, nižu se promašaji, ali ih prekida Rokas Gedraitis koji pogađa prvu trojku za Zvezdu večeras - 14:12!

5. minut - Pet vezanih poena za Vetersa, sada nakon blokade Gavrilovića Amerikanac je povukao kontru i lagano poentirao. Potom za tri nije bio precizan Nemanja Nedovića te će Barani imati šansu da uvećaju svoju prednost - 14:10. 

4. minut - Izvanredna akcija Barana, Gavrilović je zakucao posle loše reakcije Bolomboja u odbarni. Na drugoj strani laki poeni za Mitrovića, ali Veters u kontri pogađa uz faul i pogađa slobodno bacanje - 12:10. Vodi domaćin...

Foto: Starsportphoto

 

3. minut - Još lakih poena za Luku Mitrovića, raspoložen je krilni centar Crvene zvezde na startu utakmice, ali odbrana gostiju za sada ne funkcioniše. Koristi to Entoni Luis i nakon faula Nedovića pogađa dva slobodna bacanja - 7:8. 

2. minut - Uzvraća Mornar na drugoj strani, trojku pogađa Gavrilović, a potom je i Luis bio siguran pod košem, ali vraćaju Nedović i Bolomboj prednost crveno-belima - 5:6!

1. minut - Prvi napad na meču za Mornar, ali domaći ne uspevaju da poentiraju preko Gavrilovića, na drugoj strani siguran je bio Luka Mitrović - 0:2. 

20:46 - Košarkaši Crvene zvezde slavili su u prvom ovosezonskom meču večerašnjih rivala. Crveno-bele je predvodio Majk Tobi sa 16 poena, dok je Marko Simonović, koji više ne nastupa za Zvezdu, upisao 13. 

20:39 - Utakmica u Baru igra se samo dva dana nakon što su crveno-beli doživeli poraz od Bajerna koji je, vrlo verovatno, ostavio srpskog šampiona bez šanse da se nađe u plej-inu Evrolige. 

20:32 - Izabranici Janisa Sferopulosa dobili su spektakularan doček po dolasku u Bar budući da se veliki broj navijača okupio ispred dvorane "Topolica" gde će utakmica biti odigrana. 

 

 

20:25 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 21. kola ABA lige između Mornara i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete uživo pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija