• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.01.2024

13:45

Zvezda u Milanu protiv Armanija, kladionica, tradicije i Šabaza (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda u Milanu protiv Armanija, kladionica, tradicije i Šabaza (VIDEO)

Podeli vest

Težak posao je pred crveno-belima.

Košarkaši Crvene zvezde večeras (20.30, Sport klub 1) u Milanu gostuju Armaniju u meču 21. kola Evrolige, a taj okršaj jedan je od najvažnijih za ekipu Janisa Sferopulosa u dosadašnjem delu sezone.

Zvezda je trenutno na skoru od osam pobeda i 12 poraza u elitnom takmičenju i nalazi se na deobi 13. i 14. mesta sa minhenskim Bajernom. Sigurno bi beogradska ekipa imala komotniju situaciju da je pre dva dana savladala autsajdera Asvel u gostima. Međuti, tim Janisa Sferopulosa doživeo je težak poraz (100:91), pa večeras maltene ima imperativ pobede u utakmici u kojoj neće biti favorit.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Mnogo stvari je protiv Zvezde pred večerašnji duel. Prva i osnovna je promenljiva forma vicešampiona Jadrana, koji je prošle nedelje ostvario dve velike pobede nad Fenerbahčeom i Partizanom u Evroligi, a onda sve prosuo porazom od Asvela.

Osim toga, Armani u poslednje tri i po godine nikako ne leži Beograđanima. U poslednjih šest međusobnih susreta svih šest puta slavio je italijanski sastav, a to je bio slučaj i u prvom meču odigranom ove sezone (93:71 za Italijane).

Ni kladionice nisu ubeđene da Miloš Teodosić i drugari mogu do trijumfa, pa je kvota na slavlje domaćih svega 1,67, dok je na goste 2,25. Ipak, treba napomenuti da je ekipa Etorea Mesine u velikim problemima sa povredama, pošto trenutno u trenažnom procesu nisu dva najvažnija igrača - Nikola Mirotić i Šejvon Šilds, kao i bivši igrač Zvezde Bili Beron i čovek koji je razmontirao crveno-bele u prvom meču u sezoni, Maodo Lo.

Foto: Starsportphoto©

Nikola Mirotić (levo) večeras neće biti u sastavu zbog povrede

 

Nema sumnje da će ogroman motiv protiv bivšeg kluba imati i američki plejmejker Šabaz Nejpir. Iskusni as u prvom delu sezone nastupao je za Zvezdu, gde je bio jedno od najvećih razočaranja u istoriji kluba. Mnogo je plaćen (nezvanično dva miliona evra godišnje), ali je ubrzo dobio otkaz i vratio se u Armani.

Ni tamo ne blista, uglavnom postiže poene kada to ekipi nije potrebno, ali nema sumnje da će biti vrlo motivisan da se dokaže protiv doskorašnjih saigrača, sa kojima se, po svemu sudeći, nije rastao u dobrim odnosima.

Foto: Starsportphoto

Šabaz Nejpir (skroz desno) igraće večeras protiv doskorašnjih saigrača i trenera

 

Iskusni mađarski košarkaš Adam Hanga najavljuje, uprkos svemu, da će Zvezda probati da dođe do trijumfa u "Mediolanum Forumu".

Olimpija ima veoma talentovan tim. Pretrpela je brojne promene u poslednje vreme. Izgubili smo od njih kod kuće i pokušaćemo da spremimo meč što je bolje moguće i da ostvarimo pobedu - poručuje Hanga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorci imaju rupe u pravosuđu! Mafija nije mogla da funkcioniše bez pomoći države, hteli su da Milo pošto-poto ostane na vlasti! (VIDEO)
Live TV

Crnogorci imaju rupe u pravosuđu! Mafija nije mogla da funkcioniše bez pomoći države, hteli su da Milo pošto-poto ostane na vlasti! (VIDEO)

Nenad Neno Kaluđerović planirao je nabavku policijskih uniformi kako bi “spremni dočekali Srbe” koji su, piše na aplikaciji Skaj, najavljivali dolazak u Podgoricu uoči lokalnih izbora zakazanih za kraj 2021. godine. Kako neko tako neuhvatljiv za policiju nabavlja njihove uniforme da bi napravio sačekušu za Srbe? Na ovo pitanje, za Informer, odgovarao je advokat Predrag Savić.

15.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija