• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.12.2023

17:57

Zvezda ispred Partizana, ali i Reala! Crveno-beli sa tri komada u istoriju svetskog fudbala! (VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Zvezda ispred Partizana, ali i Reala! Crveno-beli sa tri komada u istoriju svetskog fudbala! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost iz Lučana 3:1 (1:1) u meču 18. kola Superlige Srbije i postavili svetski rekord broju ligaških utakmica bez poraza na domaćem terenu.

Zvezda je stigla do brojke 122, taj niz traje od aprila 2017. godine i poraza od Partizana, a niz Madriđana trajao je od 1957. do 1965. godine.

Ekipa Baraka Bahara sa nova tri boda nastavlja šampionsku trku za Partizanom, crveno-beli su sada prvi na tabeli, ali uz utakmicu više od večitog rivala. 

Lučanci su se u prvom poluvremenu hrabro borili, čak u nekoliko navrata napadala šampiona. Početak je bio više nego uzbudljiv. U prvih deset minuta viđeno je dva gola, a moglo je i još da su Veličković i Hvang iskoristili šanse.

Zvezda je došla u vođstvo u 7. minutu sa bele tačke. Lopta je pogodila u ruku Varjačića, posle šuta upravo veziste iz Južne Koreje. Gledao se VAR, posle koga je sudija Lukić dosudio najstrožu kaznu. Katai je bio siguran za vođstvo domaćih. 

Već u sledećem napadu mladi Sremčević pokazao zašto je po mnogima jedan od najtalentovanijih fudbalera u Srbiji. Pobegao je znatno iskusnijima Spajiću i Dragoviću i doneo izjednačenje.

U nastavku ovog dela igre pokušali su još Olanjinka, Stefan Mitrović i Bukari, čiji je šut golman Stamenković odbranio. 

Nimalo prijatna scena u 35. minutu. Žestok sudar Uroša Spajića i Uroša Sremčevića. Štoper Zvezde završio je na zemlji, lekari su mu ukazali pomoć i nastavio je igru.

Do kraja poluvremena je Stamenković je još jedanput bio uspešniji od Bukarija, Katai je propustio šansu u poslednjim sekundama i Mladost je odolela šampionu u prvom delu. 

Foto: Starsportphoto

 

U drugom poluvremenu Bahar je šansu dao omladincima, u igru  - Nedeljković, Mijatović i Knežević na terenu. Iz igre su izašli Mitrović, Mijailović i Bukari. Zvezda je krenula ofanzivno, tim iz Lučana se povukao, Izraelac je sve karte bacio na napad.

U 52. minutu sjajan pokušaj Lazara Nikolića sa distance, ali sjajno je intervenisao Stamenković. Odlično izdanje nekadašnjeg golmana Zvezde. Zvezda je nastavila u istom ritmu, pokušao je i Lučić, ali rezultat je ostao nepromenjen. 

Napadi su urodili plodom u 67. minutu, kada je Zvezdu drugi put u vođstvo doveo Mijatović. Zvezdin omladinac, koji je u igru sa klupe desnom nogom je šutirao i vratio prednost.

U nastavku igra se uglavnom odvijala pred golom Saše Stamenkovića, ali novog gola nije bilo sve do 88. minuta kada se u strelce upisuje Hvang.

Najskuplje pojačanje Zvezda postiže pogodak posle sjajne akcije Jovana Mijatovića koji mu je dodao loptu, a Korejac je snažnim udarcem smestio u gol.

Zvezda sada ima 43 boda, isto kao i Partizan, koji u ponedeljak gostuje Radničkom iz Niša.

U narednom 19. kolu Superlige Srbije Crvena zvezda će gostovati Spartaku u Subotici.

Standings provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija