• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2023

19:21

KRAJ: Dejvis zapečatio sudbinu Zvezde, poraz u Valensiji!

EPA

Crvena zvezda

KRAJ: Dejvis zapečatio sudbinu Zvezde, poraz u Valensiji!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde igraju prvi meč duplog kola Evrolige protiv Valensije u "La Fonteti". Crveno-beli u dosadašnjem delu sezone imaju učinak od četiri pobede i sedam poraza, što je dovoljno samo za 15. poziciju takmičenja.

Pred nama je prvi meč duplog kola tokom kojeg će biti odigrane utakmice 12. i 13. kola Evrolige.

Valensija - Crvena zvezda 85:81 (25:19, 31:21, 16:25, 13:16)

Dvorana: "La Fonteta", Valensija.

Kapacitet: 9.000

Sudije: Arturas Sukis, Damir Javor, Josip Radojković

VALENSIJA: Ožele, Jović, Dejvis, Pradilja, Klaver, Harper, Džons, Lopez, Mari, Hermanson, Ingliš, Robertson.

C. ZVEZDA: Bolomboj, Mitrović, Nedović, Nejpir, Dos Santos, Tobi, Teodosić, Simonović, Lazić, Gedraitis, Davidovac, Lazarević.

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Kraj utakmice! Nije uspela Crvena zvezda da trijumfuje u Valensiji, osmi poraz za sprski tim.

40. minut - Precizan je sa linije penala Dejvis i sada je Zvezda pred zaostatkom od 4 poena, što se čini nedostižnim.

40. minut - Fauliran je Nedović. Pokušao je Sferopulos da čelendžom dobije dva slobodna bacanja, ali su arbitri ostali pri prvobitnoj odluci. Promašio je Teodosić za tri poena...

40. minut - Greška u odbrani Davidovca i kažnjava to Harper pogotkom na obruču. Tajmaut zove Sferopulos - 40 sekundi do kraja utakmice!

39. minut - AU, šta je pogodio Nedović! Kakvu trojku je "spakovao" bivši bek Golden Stejta nakon ofanzivnog skoka Teodosića. Bez oklevanja je Nedović podigao šut sa sedam metara i pogodio za izjednačenje! 81:81.

39. minut - Odlično trči kontranapad Bolomboj, a to vidi Teodosić! Dva poena za nekadašnjeg centra Milvoki Baksa.

38. minut - Nova prilika za poene je propuštena! Bolomboj je ostao sam na šutu za dva poena, ali nisu to pozicije iz kojih centar Crvene zvezde može mnogo da doprinese.

37. minut - Nema doprinosa Gedraitisa! Novi promašaj Litvanca, a potpuno je sam bio u ćošku. Propuštena ogromna prilika za Beograđane.

36. minut - Maestralna igra sa niskog posta Luke Mitrovića i poeni za -4!

35. minut - Nažalost, nije uspeo Nejpir da pogodi i drugi pokušaj izvan linije za tri poena. Sjajno se snašao Nedović i rešio napad na obruču Valensije!

34. minut - Nije ovaj napad Zvezde obećavao, ali je odlično Gedraitis plasirao loptu ka Nejpiru koji je pogodio za tri!

33. minut - Ožele je preuzeo utakmicu u ovim trenucima. Fauliran je nekadašnji NBA igrač i imaće dva bacanja, a već je postigao 16 poena.

32. minut - Imala je Zvezda dve dobre pozicije u šutu za tri, ali nisu pogodili. Zatim je Ožele uspeo da ubaci loptu u koš uz faul Davidovca i +8 Valensije - 75:67.

31. minut - Pogodio je Mitrović! Bitni su ovo poeni, sada je svaki koš kao gol.

31. minut - Užasan početak poslednje deonice. Lazić je bacio loptu u ruke Joviću, koji šest godina ne nosi Zvezdin dres. 

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Jako inteligentan potez Lazića i dva bacanja za kapitena Zvezde. Nažalost, treću deonicu završava Harper teškim pogotkom za dva.

30. minut - Promašio je ponovo Nejpir, a Ture je poentirao za Valensiju i tako zaokružio seriju domaćih na 8:0! Ublažio je to Gedraitis preciznim izvođenjem slobodnih bacanja.

29. minut - Loše rešenje u napadu Nejpira i neiskorišćen napad. Amerikanac je predugo držao loptu u svom posedu da bi posle toga dao "vruć krompir" Gedraitisu koji je morao da šutira na isteku napada. Sa druge strane, odlično rešava Džons sa poludistance za +7 Valensije.

28. minut - Eh! Precizan je Viktor Klaver za tri i time poništava pogodak Litvanca. Loš izlazak iz tajmauta crveno-belih.

28. minut - ROKAS! Napokon pogađa litvanski snajper na odličan pas Luke Mitroviće! Samo poen prednosti za "narandžaste"! 62:61!

27. minut - Vraća se Nejpir u igru nakon što je dobar deo druge četvrtine presedeo zbog bolova u leđima. Odmah je Amerikanac iznudio tri slobodna bacanja, ali se ponovo žali na bolove.

27. minut - Pogodio je dva slobodna bacanja Teodosić i tako nastavio sjajnu treću deonicu Beograđana.

26. minut - Lukavi Davidovac pronalazi prostor, a vidi to Teodosić i nagrađuje ga sa lakim poenima!

25. minut - Topi se prednost! Kakvo zakucavanje Bolomboja i Zvezda je na -9!

24. minut - Težak šut je uzeo Teodosić i nije pogodio. Valensija sjajno kombinuje, ali ni oni ne mogu do koša. Dva slobodna bacanja za Branka Lazića.

Foto: EPA

 

23. minut - Još jednom precizan Harper za dva, a uz to će imati i dodatno slobodno bacanje zbog faula Lazića.

22. minut - TEO! Pogađa nekadašnji MVP Evrolige za tri, odlična Zvezda!

22. minut - Zaustavljen je Dejvis pod košem Crvene zvezde! Dobar početak Sferopulosovih igrača u trećoj deonici.

21. minut - Dobar napad Crvene zvezde i fauliran je Bolomboj. Prvi poeni u drugom poluvremenu ubačeni su sa linije penala.

DRUGA ČETVRINA:

U prvom poluvremenu najviše su se istakli Nejpir i Nedović sa po devet poena, dok je domaće predvodio Ožele sa 13 poena i Dejvis sa 10.

 

 

20. minut - Sada i bezidejni napadi zavšavaju se trojkama Valensije! Neverovatan pogodak na kraju prvog poluvremena Džonsa.

20. minut - Novi poeni preko Nemanje Nedovića! Odlično je istrčao kontru, a nagradio ga je Gedraitis preciznim dodavanjem.

20. minut - Valensija rutinski privodi prvo poluvreme kraju! Efektivnim zakucavanjem Brendon Dejvis diže prednost na +16! 

19. minut - Precizan je Ožele sa linije slobodnih bacanja i postaje najefikasniji pojedinac sa 13 koševa. Nova izgubljena lopta gostiju, ukupno osma!

18. minut - NEDA! Još jednom odlično probija Nedović i upisuje nove poene iz reketa. Odgovor ponovo stiže u vidu trojke, a egzekutor je Stefan Jović!

18. minut - Poene Jovića anulirao je Tobi preciznim pokušajem za dva poena.

17. minut - Lep prodor Nedovića i laki poeni, ali brz odgovor u vidu pogođene trojke preko Klavera.

16. minut - Odlaze Španci na +10! Posle promašenog šuta, Ožele je uhvatio skok u napadu i vratio ga u koš za najveću prednost domaćih. Sferopulos poziva tajm-aut.

Foto: EPA

Duel Jaga i Jovića

15. minut - Nova izgubljena lopta za Sferopulosove igrače i nesportski faul Nemanje Nedovića. Precizan je Klaver za tri posle ubačenih slobodnih bacanja i beži španski tim na osam razlike!

14. minut - Laki poeni za Tobija, ali ukradena lopta nije iskorišćena! Imali su crveno-beli šansu da sustignu rivala, ali nije pogodio gorepomenuti Tobi za tri.

13. minut - Jako težak šut je pogodio Teodosić - 34:29 u korist domaćih! Dobra odbrana i ide kontra Zvezde.

12. minut - Još jednom majstorija bivšeg igrača Majamija i već deveti poen za Nejpira! Šteta, ali sa druge strane je kaznio trojkom Ožele.

 

 

12. minut - NEJPIR! Sjajni plejmejker je iskreirao sebi poziciju i pogodio za tri! Sedam poena bivšeg studenta Jukona.

11. minut - Pogađa Majk Tobi za tri! Reprezentativac Slovenije se na savršen način uvodi u utakmicu protiv bivšeg kluba. Ponovo je na liniji za slobodna bacanja Džons i ishod je isti kao maločas - 2/2.

11. minut - Dobar napad Valensije i prvi poeni u drugoj deonici! Precizan je Džons sa dva slobodna bacanja - +8!

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Novi dobar šut za crveno-bele, ali Lazić nije pogodio iz ćoška. Džons je ubacio dvojku za poslednje poene u prvoj četvrtini.

10. minut - Još jednom Teodosić "izmišlja" poene. Sjajno je namestio šut Davidovcu koji je pogodio. Međutim, brz odgovor Oželea i uzvraćena trojka.

9. minut - Sada je Nejpir iskoristio asistenciju Teodosića i stigao do četvrtog poena. 

8. minut - Odličan početak meča za Nejpira, koji je ušao sa klupe. Lepim prodorom je nekadašnji NBA igrač došao do dva poena. 

7. minut - Vidno je raspoložen Dejvis! Osmi poen za sjajnog Amerikanca.

7. minut - Prvi poeni na meču za Stefana Jovića. Reprezentativac Srbije je pogodio za tri poena. Odgovara dvojkom na drugoj strani Bolomboj.

6. minut - Sjajni Dejvis upisuje već šesti poen! Sa druge strane, ponovo će Zvezda imati dva penala, šutiraće Mitrović.

6. minut - Napokon poeni za goste! Siguran sa linije penala je Bolomboj.

5. minut - Kažnjava neiskorišćena bacanja Gedraitisa Brendon Dejvis.

4. minut - Puerto još jednom poentira. Ovoga puta je precizan bio nakon ofanzivnog skoka. Zvezda dolazi do poena preko linije za slobodna bacanja, a precizan je bio Dos Santos.

4. minut - Fantastičan potez Nedovića i iskoristio prednost u brzini u odnosu na Inglisa.

3. minut - Prva trojka na meču, pogađa je Puerto.

3. minut - Snažne odbrane se igraju na obe strane i sa mnogo muke se dolazi do koša protivnika. Džered Harper je precizan sa linije za slobodna bacanja.

2. minut - Prvi poeni na meču pripadaju gostima! Odlično se snašao Bolomboj na pas Mitrovića. Sa  druge strane odgovara Brendon Dejvis.

2. minut - Probao je Harper za tri, nije bio precizan, a Nedović je upisao drugu izgubljenu loptu za Zvezdu.

1. minut - Odmah napad za Crvenu zvezdu i sjajna odbrana Valensije sprečava goste da dođu do prvih poena.

UŽIVO: 

20.25 - Majk Tobi dočekan ovacijama publike. Američki centar je upravo u Valensiji beležio partije koje su ga "preporučile" ostalim evroligaškim ekipama.

19.50 - Pogled na tabelu u dosadašnjem delu sezone.

 

Standings provided by Sofascore

 

19.45 - Tim Aleksa Mumbrua se trenutno nalazi u lošoj formi pa su aktivno krenuli u potragu za novim pojačanjem. Kako navode španski mediji, glavni kandidat, za sada, je nekadašnji NBA igrač Kevin Pengos.

 

 

19.40 - Stefan Jović će igrati protiv nekadašnjeg kluba, a iskoristio je priliku kako bi se pozdravio sa bivšim saigračima.

 

 

PRE MEČA: 

Izabranici Janisa Sferopulosa će mečom sa Valensijom započeti "turneju" po Španiji, pošto im samo dva dana kasnije predstoji gostovanje Baskoniji u Vitoriji.

Crveno-beli u dosadašnjem delu Evrolige nemaju  ostvarenu pobedu "na strani", ali se grčki stručnjak na klupi beogradskog tima, Janis Sferopulos nada prekidu tog niza.

Jeste da nam predstoji duplo kolo u Evroligi, ali mi se fokusiramo samo na prvu utakmicu protiv Valensije. Mislim da će se boriti veoma hrabro kako bi se vratili na pobednički kolosek, pošto su imali negativnu seriju, tako da očekujem veoma tešku utakmicu. Sa druge strane, mi moramo da budemo veoma koncentrisani, da igramo pametno u oba pravca i da koristimo prednosti koje nam se ponude terenu - poručio je Sferopulos.

Sa druge strane, Valensija je na učinku od 5/6, ali je poslednjih pet mečeva završila kao lošiji rival i zbog toga će silno motivisani biti pred gostovanje ekipe sa Malog Kalemegdana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija