• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2023

11:51

Anketa: Šta je potrebno za uspešnu Zvezdu u Evroligi?

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Anketa: Šta je potrebno za uspešnu Zvezdu u Evroligi?

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su ostvarili jako važan trijumf nad ekipom Efesa, a šta je potrebno za kontiunitet uspešnih izdanja u Evroligi pitamo mi Vas!

Početak ove sezone ljubitelji crveno-belog kluba dočekali su ispunjeni optimizmom. 

Iako je titula Admiral Bet ABA lige izmakla u finalnoj seriji protiv "večitog" rivala Partizana, to se koristilo kao motiv više za sezonu koja sledi.

Foto: Starsportphoto

Prošle sezone nije pomogao ni Kampaco

Crvena zvezda je bila među najaktivnijim kupcima ovoga leta i u potpunosti je izmenila sastav u odnosu na proteklu takmičarsku godinu. Na Mali Kalemegdan su stigla neka velika imena i neki igrači koji su bili željni dokazivanja na najsvetlijoj košarkaškoj pozornici u Evropi.

Stvari se, međutim, nisu odvijale shodno očekivanjima, pogotovo u ciljanoj Evroligi. Ekipa je posle samo četiri utakmice i učinka od jedne pobede i tri poraza ostala bez trenera Duška Ivanovića.

Na "vruću" stolicu seo je Janis Sferopulos i počeo sa traženim preobraženjem Zvezde. Njegov tim je sada na 16. mestu Evrolige sa poretkom od četiri trijumfa i sedam poraza.

Foto: Starsportphoto

Velika očekivana pred Grkom

Tokom dosadašnjeg dela sezone, tim sa Malog Kalemegdana je muku mučio i sa povredama, prvenstveno Šabaza Nejpira koji je i bez preloma nosa bio u popriličnom kontra-ritmu.

Rokas Gedraitis se najavio "delijama" kao kapitalno pojačanje, ali je ubrzo poptuno potonuo - što sa brojkama, što sa samom igrom na parketu.

Majk Tobi za sada nije pokazao ništa, najblaže rečeno. Iza sebe je ostavio odlično leto nastupajući za nacionalni tim Slovenije na Mundobasketu, ali se ta dobra forma nije prenela u Beograd. 

Doveden je zbog sjajnog šuta spolja i dobre zaštite obruča, međutim, šut mu je otkazao poslušnost, a pod košem se pokazao kao lak zalogaj sjajnim centrima Evrolige.

Foto: Starsportphoto©

Mora bolje - Majk Tobi

Da nije sve tako crno najbolje pokazuju Džoel Bolomboj i Jago Dos Santos. Njih dvojica su došla u klub bez imalo pompe, a pokazali su se (do sada) kao ključni i jako bitni igrači u rotaciji Janisa Sferopulosa.

Bolomboj "zrači" energijom na skoku i odbrani, dok je Jago više nego sposoban da zatrpa protivnički koš ili promeša odbranu.

Bilo kako bilo, nema sumnje da će mnogo toga morati da se složi kako bi Zvezda parirala gigantima Evrope i, čini se, sada bi  bio pravi trenutak zbog izuzetno teškog rasporeda koji ih očekuje.

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija