• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.11.2023

09:10

Zvezda 2 gola platila četiri miliona evra!

EPAIMAGES

Crvena zvezda

Zvezda 2 gola platila četiri miliona evra!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde opet su razočarali navijače, porazom od Jang bojsa u Bernu (2:0) stavljena je tačka na ovogodišnje učešće u Evropi, iako je ostao meč u Beogradi sa Mančester sitijem (13. decembra).

Najavljivali su čelnici Zvezde da su doveli pojačanja za osminu finala Lige šampiona. Zvezde ne da neće videti nokaut fazu, nego se pošteno obrukala nakon što je iskeširala 10  miliona evra tri pojačanja od kojih se očekivalo da prave rezliku. Brideće dugi obrazi na "Marakani" posle poraza od Mančester sitija (3:1), Lajpciga (3:1, 3:0) i Jang bojsa (2:0), a navijači su pre nekoliko nedelja jasno rekli šta misle o skupom timu od 73 miliona evra: "Najskuplji, a loše igrate".

Angažovani su crveno-beli tokom leta In-Bom Hvang (vezista), Šerif Ndijaje (napadač),
Omri Glazer (golman), Uroš Kabić (desno krilo), Miloš Degenek (štoper), Edmund Ado (vezista), Žan Filip Kraso (napadač), Piter Olanjinka (napadač), Marko Stamenić (vezista), Naser Điga (štoper). Sve što su tokom dosadašnjeg dela takmičenja u  Evropi i Superligi  Srbije priredili "delijama" bio je visok pritisak i čupanje za kosu od muke. Uz nezaobilazan komentar "ko za tebe date millione"? Moramo da apostrofiramo da je pre dolaska Izraelca dogovoren dolazak Pitera Olajinke, koji je stigao kao slobodan igrač, kao i Žan-Filip Kraso i Marko Stamenić, dok je Naser Điga u finišu prelaznog roka došao na pozajmicu iz Bazela za 300.000 evra i potom otkup za dva miliona evra na kraju sezone. Dolazimo do onog glavnog - Šerif je plaćen četiri miliona evra i još milion evra bonusa, Hvan In Bom je došao za  rekordan transfer od pet miliona evra, a Omri Glazer za milion. Podigla je Zvezda ulog, od Lige šampiona je zaradila  23.599.000 evra od UEFA, ukalkulisala je sigurno bar pobedu ili dve u grupi, a jedna vredi 2.8 miliona evra. Međutim, sve je bilo džabe. Daleko od osmine finala Lige šapona, ali i onog manje atkaktivnog takmičenja. 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Prvi na meti posle kraha je onaj od koga se najviše očekivalo. Čudovište -  Šerif Ndijaje. Tako ga je nazvao trener Barak Bahar. Jedan od tragičara  Zvezdinog poraza u Bernu je "devetka" crveno-belih. Napadač iz Senegala igra ispod svih očekivanja, a na 15 mečeva koliko je odigrao, postigao je samo dva pogotka otkako je letos stigao iz turske Adane. Pogodio je u Ligi šampiona protiv Jang bojsa i u Kupu Srbije protiv Trajala (6:0), Tako je Zvezda za dva gola iskeširala četiri miliona dolara. Šerif je bio izričita želja Baraka Bahara.

"On je čudovište! Molim te, to je profil igrač kakav nama treba. Može da pravi razliku u Ligi šampiona sa svojom atletskom građom, sa svojom brzinom... Može da bude pivot, da zabada i da radi, da ostavi prostor ovim majstorima koji dolaze iz drugo plana", preneo je Baharove reči Zvezda Terzić pre nekoliko meseci.

Foto: Starsportphoto

 

 

To čudoviše još niko nije video, barem ne u dresu Zvezde. Sve što je pokazao je mizerno s obzirom na to koliko je plaćen i koliko su na Marakani od njega očekivali. Statistika je jedino merilo.A  jedan gol u Superligi i Ligi šampiona za preko 800 minuta. Premalo je preblaga reč. Daleko je ovaj Šerif od zveri i gol mašine koji su svi u Ljutice Bogdana željno čekali. Zvezda je tako postala sinonim za katastrofalna napadačka rešenja u prelaznim rokovima.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Zvezda je minulog leta istresla Olimpijakosu za vezistu  In-Bom Hvanga rekordnih pet miliona evra. Reprezentativac Južen Koreje igra  sa obe noge, desna  mu je desna za nijansu jača, odličan je u tranziciji, ima precizan pas... Stigao je kao kapitalac za Ligu šampiona, ali... Crveno-beli navijali dugo će mučiti noćne more zbiog minulih nekoliko meseci. Mada, Zvezde ne briljira ni u Superligi pa će imati šansu da se dokaže i potvrdi da milioni nisu bačeni. 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Šampion Srbije je za još jednog fudbalera izdvojila milionske obeštećenje - golmana Omrija Glazera. Reprezentativac Izraela je takođe stigao na insistiranje Baraka Bahara. Ne samo što je plaćen milion evra nego je stigao umesto dugogodišnjeg kapitena, ljubimca "delija" čoveka koji je činio čuda na golu - Milana Borjana. Glazer je na pet utakmica u Ligi šampiona primio 12 golova, znao je da spasi crveno-bele i veće katastrofe, mada je bilo i golova koji su išli samo na njegovu dušu. Ali, nije  Glazer pretplaćen da spašava Zvezdu u Lige šampiona. Verovatno je najkonstantniji igrač u timu, veliki je radnik i profesionalac, ne bi bi smelo ništa da mu se zameri. Istina, možda je u Bernu odigrao najlošiji meč, ali nije baš ni realno na da svakom ima dvocifren broj odbrana.

Foto: EPA Images

 

 

 

Zvezdin voz za Evropu je prošao. Nazad nema, kukati ne vredi, bitni je samo da li će i koliko naredni potezi čelnih ljudi sa "Marakane" biti pametni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miško

pre 5 meseci

Pa jer još nisu oterali Bahara? Ne znam ko ga i zbog čega i dalje drži u Zvezdi. Pa ja bih je bolje vodio od njega. Gore ne može.

Srdjan Vranjes

pre 5 meseci

Bahar mora napolje.Ko je tu bitangu doveo u zvezdu?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hitno se povlači serija ovog leka! Ovo je razlog
Društvo

Hitno se povlači serija ovog leka! Ovo je razlog

Hrvatska Agencija za lekove i medicinske proizvode (HALMED) obavestila je o povlačenju serije leka Rudakol 200 mg tvrde kapsule sa produženim oslobađanjem zbog osnova sumnje na nedostatak kvaliteta u vezi sa rezultatom koji je van granica specifikacije tokom ispitivanja stabilnosti parametra oslobađanja aktivne supstance.

28.05.2024

16:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta će Putin sad?! Rusija u ogromnoj opasnosti! Moskva prozrela tri trika koje je Amerika spremila za samit u Švajcarskoj!
RAT SVIM SREDSTVIMA

Šta će Putin sad?! Rusija u ogromnoj opasnosti! Moskva prozrela tri trika koje je Amerika spremila za samit u Švajcarskoj!

Na dnevnom redu „ mirovne konferencije “ o Ukrajini u Švajcarskoj, zakazane za 15-16. jun, od planiranih deset, ostala su tri pitanja: Nuklearna bezbednost, bezbednost plovidbe i razmena zatvorenika po formuli „svi za sve“. Ovo je rekao politikolog, generalni direktor Instituta za političke studije Sergej Markov u emisiji „Prvi Sevastopolj“.

28.05.2024

18:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija