• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2023

12:01

Vanredno stanje u Nemačkoj zbog "delija"! Konjički odred, helikopteri, policija za razbijanje demonstracija…

ATAIMAGES

Crvena zvezda

Vanredno stanje u Nemačkoj zbog "delija"! Konjički odred, helikopteri, policija za razbijanje demonstracija…

Podeli vest

Stižu "delije", pa je u Lajpcigu opsadno stanje pred utakmicu sa Crvenom zvezdom u trećem kolu Lige šampiona (21.00, RTS, Arena).

Nemci su na nogama zbog "delija", policija u Lajpcigu se ozbiljno sprema za dolazak navijača šampiona Srbije, koji su dobili nešto više od 2.000 karata.

Tamošnji mediji prenose da je spreman konjički odred, kao i helikopteri, dok će u pripravnosti biti i policija za razbijanje nereda, savezna policija, a imaće i pomoć iz Saksonije i Meklenburga. Uplašili su se Nemci dolaska oko 2.000 Srba, a tamošnji mediji podsećaju da su "delije" među najvatrenijim navijačima na svetu, kao i da često na gostovanjima dolazi do nereda, pa se trude da to po svaku cenu spreče. 

- U predgrađu Lajpciga biće kontrolne tačke na glavnim prilaznim putevima za nadzor dolaznog i odlaznog prometa. Osim toga, mobilni kontrolni timovi namenjeni su za podršku hitnim službama. Sigurnosne mere će za utakmicu sa Zvezdom biti podignute na viši nivo. Pored konjičkog odreda u upotrebi će biti i helikopteri. Trebalo bi da postoje kontrolni punktovi na glavnim pristupnim putevima",  potvrdila je portparolka tamošnje policije. 

Foto: Starsportphoto©

 

 

 

Utakmica počinje u 21 čas, a stadion će biti otvoren od 19.  Osim meča Lige šampiona u Lajpcigu se održava i mali jesenji sajam, pa će Nemci imati mnogo posla u sredu.

"Poznato je da su navijači šampiona Srbije, evropskog i svetskog šampiona 1991, vrlo glasni, ponekad dolazi do nereda i fizičkih obračuna posebno na gostovanjima, pišu Nemci i podsećaju na sukob navijača Zvezde i Jang bojsa pre četiri godine u Bernu, kada je pet osoba povređeno, dok su tri završile iza rešetaka. 

Nemci nisu zaboravili gostovanje "delija" u Kelnu pre šest godina u Ligi Evrope. Tada su se navijači Zvezde sukobili sa pristalicama domaće ekipe, a na licu mesta je bio i Ivan Bogdanov. Nekolicina navijača Kelna napalo je "delije", došlo je do gađanja na obe strane, a zatim su se Nemci dali u beg po dolasku policije. Epilog sukoba bio je 30 uhapšenih, od toga većinom navijači Zvezde.

Ovako je bilo pred utakmicu sa Kelnom 2017. godine.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

Vlada Crne Gore usvojila amandmane o Srebrenici
Politika

Vlada Crne Gore usvojila amandmane o Srebrenici

Vlada Crne Gore večeras je na telefonskoj sednici usvojila informaciju o amandmanima Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici, i naložila Ministarstvu spoljnih poslova da u ponedjeljak pošalje amandmane predlagaču, a u njima se navodi da je odgovornost za zločine isključivo individualna i da ne može targetirati narod ili države.

11.05.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija