• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.08.2023

06:40

Zvezda dobija rivale u Ligi šampiona! Siti za izbegavanje, Lajpcig i Lans po meri

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda dobija rivale u Ligi šampiona! Siti za izbegavanje, Lajpcig i Lans po meri

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde danas će saznati imena protivnika u grupi Lige šampiona budući da će žreb biti održan od 18 časova u Monte Karlu.

Crveno-beli će žreb dočekati u trećem šeširu i može da im zapadne "grupa smrti" s Mančester sitijem, Real Madridom i Seltikom. Prvak Srbije bi, uz dozu sreće, mogao i da se nameri na timove poput Fejenorda iz prvog šešira, Lajpciga iz drugog i Lansa iz poslednjeg, četvrtog.

Legende Crvene zvezde Dragiša Binić i Nenad Milijaš smatraju da na "Marakani" ne bi trebalo da se opterećuju rivalskim timovima, jer će svaki protivnik u elitnom takmičenju biti veoma opasan, već da bi trebalo da se okrenu sebi.

Binić, član legendarne generacije koja je osvojila to takmičenje u Bariju 1991. godine, priželjkuje najzvučnija imena.
- Voleo bih da Zvezda bude u grupi s velikim i poznatim timovima. Mnogo je lepše i za navijače i za igrače kada se pobedi snažan protivnik, a i poraz se lakše podnese od takvih ekipa. Igrači imaju bolji pristup kada igraju protiv velikih imena, navijači su posebno naoštreni, sve je drugačije kada igrate protiv elite - smatra Binić.

Foto: Starsportphoto ©

Dragiša Binić priželjkuje da Zvezda dobije najzvučnija imena evropskog fudbala

Legenda kluba ističe da fudbaleri Baraka Bahara moraju utakmice da igraju sa željom da pobede, a ne da se zadovolje samim pojavljivanjem u takmičenju kakvo je Liga šampiona.
- Ako uđeš u meč bez namere da pobediš, onda i nećeš pobediti. Mi smo pobednička nacija i znamo da igramo fudbal. Igrače treba da motiviše činjenica da ceo život naporno treniraju za takve utakmice i zbog toga neka "izginu" na terenu. Svakog rivala, ako ne pobedite, morate makar da namučite, ne treba se predavati - poručuje Binić.

Trener omladinskog pogona Crvene zvezde Nenad Milijaš kaže da nema želje uoči žreba, ali naglašava da se ne plaši nijednog rivala!
- Velika je čast igrati Ligu šampiona, tu nema loših timova i Crvena zvezda će igrati ravnopravno sa svakim. Nijedan klub nije u grupnoj fazi slučajno, sa svima će biti teško. Crvena zvezda nije favorit, budimo realni, ali niko ne sme da nas potceni. Kao svaki navijač, nadam se što većem uspehu tima, velika je stvar učestvovati u tako elitnom takmičenju. Nemam želje kad je reč o žrebu, ali voleo bih da dobijemo grupu u kojoj bismo mogli da se izborimo za proleće u Evropi - ponavlja Milijaš.

 

Šeširi u Ligi šampiona

PRVI ŠEŠIR: Mančester siti, Sevilja, Barselona, Napoli, Bajern Minhen, PSŽ, Benfika, Fejenord.

DRUGI ŠEŠIR: Real Madrid, Mančester junajted, Inter, Borusija Dortmund, Atletiko Madrid, Lajpcig, Porto, Arsenal.

TREĆI ŠEŠIR: Šahtjor, Salcburg, PSV Ajndhoven, Milan, Braga, Lacio, CRVENA ZVEZDA, Kopenhagen.

ČETVRTI ŠEŠIR: Jang Bojs, Real Sosijedad, Galatasaraj, Seltik, Njukasl, Union Berlin, Antverpen, Lans.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija