• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2023

15:43

Terzić samouveren: Moramo da budemo u Srbiji ono što je Bajern u Nemačkoj

Starsportphoto

Crvena zvezda

Terzić samouveren: Moramo da budemo u Srbiji ono što je Bajern u Nemačkoj

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda osim sa novim stručnim štabom i izmenjenom igračkim kadrom, dočekaće novu sezonu i sa novim travnatim terenom poslednje generacije.

Šampion Srbije, Crvena zvezda,  završila je kompletnu instalaciju hibridnog terena koji je novina na "Marakani" i drugi je ovakav u zemlji.

Generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić,  ovog petka je pred medijima govorio o aktuelnim temama.

Foto: Starsportphoto

 

 

- Degenek je pred vratima, očekujem ga za tri dana. Očekujem da danas ili sutra potpišemo Kabića. Mi moramo da budemo Bajern u Srbiji. Sve što je najbolje u zemlji, mora da bude kod nas. Pitanje je da li nam je Late Lat potreban. Pričali smo sa Baharom, u špicu imamo paklenu konkurenciju. Naša je želja da se Eraković vrati na pozajmicu, a to je i njegova želja. Videćemo. Neka odredi tamo prve treninge. Videćemo šta je najbolje za njega. Mi bismo voleli, ali Zenit kuburi sa štoperima - poručio je Terzić.

Ukoliko se Eraković i ne vrati, njegovo mesto zauzeće talentovani Leković.

- Leković ostaje sigurno, nikada nismo imali konkretnu ponudu. On mora da zauzme Erakovo mesto. Staćemo iza njega, on nije tema da ide iz kluba. Mitrović za sada ostaje. Bilo je mnogo telefonskih razgovora oko njega, ali nismo dobili ponudu.

Foto: Starsportphoto

 

 

Barak Bahar je gurnuo u vatru neka nova lica, a Terzić je pričao o Kataiju, Kangi...

- Na Kataija se isto računa, on može da igra u špicu. On je blago Zvezde, u svakom momentu može da nam pomogne. Kanga je mnogo dao klubu, videćemo može li da odgovori zahtevima. To je do njih, a ne do Baraka. Desile su se lepe stvari, euforija je oko nas. Turnir u Rusiji je pokazatelj kako treba da igramo: brzo, hrabro, moderno. Bilo je vreme za novu energiju. I brzi igrači. Ovde nema minulog rada. Promenili smo mnogo igrača, Barak je gurnuo klince. Realizovao je ono što smo planirali, pred njega smo stavili zahteve da osvojimo titulu i podmladimo tim. Moramo da iskoristimo LŠ kao izlog, protiv Zenita smo imali pet bonus igrača. Prepoznao je da imaju kvalitet.

Foto: Starsportphoto

 

 

Novi tim igraće kod kuće na novom terenu, koji je danas predstavljen novinarima.

- Mene najviše raduje izrada terena. Prvi put imamo teren kakav zaslužuje učesnik Lige šampiona. Biće protok lopte drugačiji, to je bilo neophodno. Sutra je debi novog terena, ne pamtim ovakvo interesovanje za prijateljski meč protiv Fjorentine. Biće pravi spektakl - poručio je Terzić.

Kada je reč o terenu, u pitanju je poslednja generacija podloga koja se na veliku scenu "probila" na Evropskom prvenstvu 2016. godine i pokazala se kao savršeno rešenje. Od tog momenta je i standard sve većeg broja klubova širom Evrope. Ova podloga je inače kombinacija priordne trave i veštačkih niti. Osnovna prednost u odnosu na običnu travnatu podlogu, između ostalog, je sposobnost bržeg "oporavka" nakon utakmica.

Foto: Starsportphoto

 

 

Novi teren su među prvima istestirale legende kluba Dule Savić i Vladimir Petrović Pižon, u društvu direktora Zvezdana Terzića, šefa skautinga Marka Marina i sportskog direktora Mitra Mrkele.

Takvu podlogu u Srbiji je prvi instalirao TSC iz Bačke Topole pre četiri godine, doduše i u SC Nova Pazova gde rade reprezentativne selekcije postoji jedan ovakav teren.

Foto: Starsportphoto

 

 

U Hrvatskoj je, na primer, ovaka vrsta podloge odavno postala standard. Hibridni tereni su postavljeni na većini stadiona HNL-a, na Rujevici, Maksimiru, u Koprivnici, Kranjčevićevoj, Puli, Poljudu, Velikoj Gorici i Šibeniku, jedan postoji i u Varaždinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Apsolutna neistina da 'već 10 dana nema nijednog zapisnika iz Niša na sajtu RIK' - Oglasio se GIK posle skandaloznih optužbi!
Izbori 2024

Apsolutna neistina da 'već 10 dana nema nijednog zapisnika iz Niša na sajtu RIK' - Oglasio se GIK posle skandaloznih optužbi!

Povodom skandaloznih tvrdnji iznetih od strane pravnice Sofije Mandić u emisiji „Iza vesti“ na N1 televiziji u sredu, 12. juna 2024. godine, da javnosti nisu dostupni zapisnici biračkih odbora o sprovođenju glasanja na lokalnim izborima u Nišu, održanim 2. juna 2024. godine, GIK je dužan da ovim putem reaguje i ovakve neistine najoštrije demantuje.

13.06.2024

11:14

Vesti

Spasovdanska litija stigla do Hrama Svetog Save (FOTO)
Politika

Spasovdanska litija stigla do Hrama Svetog Save (FOTO)

Svečana Spasovdanska litija sa kivotom sa svetim moštima Prepodobnog Justina Ćelijskog i čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Znamenje, koju predvodi patrijarh srpski Porfirije u pratnji arhijereja, stigla je ispred Hrama Svetog Save, gde se očekuje da će se obratiti poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC).

13.06.2024

20:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Ubi bože! Voćari pod Jelicom se hvataju za glavu!
Srbija

Ubi bože! Voćari pod Jelicom se hvataju za glavu!

Dan posle razarajućeg nevremena koje je pogodilo čačanska sela podno planine Jelice, zabrinuti voćari kupe plodove sa zemlje i sabiraju štetu. Velika oštećenja pretrpela je kajsija, koja za samo nekoliko dana pristiže na berbu.

13.06.2024

18:12