• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.07.2023

14:56

Zvezdini biseri blistaju kod Bahara

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Zvezdini biseri blistaju kod Bahara

Podeli vest

Nema zime za Crvenu zvezdu, svlačionica je puna bisera. Trener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar hrabro je rešio da pruži šansu mladim igračima, pa su se tako petorica klinaca naigrala u pobedama protiv Zenita (2:1) i Nefčija (4:0) na pripremama u Sankt Peterburgu.

Priliku da pokažu šta znaju dobili su desni bek Kosta Nedeljković (17), krilni igrači Stefan Mitrović (20) i Vladimir Lučić (21), napad

ač Jovan Mijatović (17) i ofanzivni vezista Jovan Šljivić (17). 
Svako od njih je dobro iskoristio šansu, a Šljivić i Mitrović su dali i po gol Nefčiju. 
Bivši trener crveno-belih Miodrag Božović i trener omladinaca Nenad Milijaš ističu da su ih pomenuti fudbaleri uglavnom oduševili. Prema Božovićevim rečima, Nedeljković i Šljivić su se posebno istakli.

Foto: FK Crvena zvezda

 

- Raduje me i što su mlađi igrači dobili priliku, mada to u ovoj fazi ne mora ništa da znači. Pripreme su, svaki trener voli mladima da da minutažu i vidi koliko mogu, ali hajde da vidimo hoće li to biti nastavljeno i kad počnu zvanične utakmice. Najviše mi se dopao ovaj mali bek Nedeljković. Odličan je, biće on dobar igrač. Mitrović igra dobro, što se videlo u ovim utakmicama sa jakim rivalima. Šljivić je veliki talenat, i od njega se mnogo očekuje. Mijatović više nije klinac, odnosno možda jeste po godinama, ali već ima iskustva - ističe Božović. 
Iz sopstvenog iskustva, ali i iskustava svojih kolega, kaže da pripreme nisu merilo koliko će mladi igrači biti zastupljeni kad počnu zvanične utakmice. 
- Hajde da ne žurimo sa hvaljenjem dok ne vidimo kako će se to odvijati i koliko će zaista imati minutažu kad krenu takmičenja. Teško će je pored ovih pojačanja dobiti. Realno, u Ligi šampiona niko od mlađih neće zaigrati - zaključuje Božović. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

Slično razmišlja i Milijaš, koji nije verovao da će mladi baš toliko minuta provesti na terenu. 
- Svako ko je ikad igrao fudbal za Zvezdu, zna da tu nema prijateljskih utakmica, već se obavezno ide na pobedu. Uvek se na pripremama daje minutaža i mlađima, ali nisam očekivao da će je dobiti u ovoj meri. I svi su je iskoristili taman kako treba. To im samo daje nadu da veruju da će tako biti i kada počne prvenstvo - kaže Milijaš.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Na svakog od njih će se u budućnosti ozbiljno računati, ali nikog ne bi smela da obeshrabri činjenica da možda neće biti Baharov prvi izbor kad počne Superliga.
- Da ne nabrajam sad po imenima, jer ću možda nekog zaboraviti, ali recimo mali Nedeljković je dobio baš dosta minuta na terenu i znao je da kako ih iskoristi. Sva ta deca su se dobro pokazala. Za njihovo samopouzdanje je to odlično. Nikako ne sme da ih obeshrabri ako usled pritiska rezultata i jake konkurencije ne dobiju takvu minutažu na zvaničnim utakmicama - zaključio je Milijaš.

 

KOSTA NEDELJKOVIĆ
Godine: 17
Pozicija: desni bek
Minuta protiv Zenita i Nefčija: 140

STEFAN MITROVIĆ
Godine: 20
Pozicija: krilo
Minuta protiv Zenita i Nefčija: 155

VLADIMIR LUČIĆ
Godine: 21
Pozicija: krilo
Minuta protiv Zenita i Nefčija: 70

JOVAN MIJATOVIĆ
Godine: 17 
Pozicija: napadač
Minuta protiv Zenita i Nefčija: 109

JOVAN ŠLJIVIĆ
Godine: 17 
Pozicija: ofanzivni vezista
Minuta protiv Zenita i Nefčija: 51

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija