• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: V. T.

06.05.2023

14:59

MISLITE DA MU JE ŠUT NAJJAČE ORUŽJE?! Kanga među najboljim driblerima sveta

Starsportphoto©

Crvena zvezda

MISLITE DA MU JE ŠUT NAJJAČE ORUŽJE?! Kanga među najboljim driblerima sveta

Podeli vest

Ako pitate navijače Krasnodara, Sparte iz Praga ili Vojvodine, lučanske Mladosti i Spartaka i Subotice po čemu pamte Gelora Kangu, svi će ko ti topa da kažu - po šutu ko iz topa!

Verovatno je i za ogroman broj navijača Crvene zvezde prva asocijacija na Gabonca razoran udarac i spektakularni golove koje je postigao sa distance. Zbog toga je prilično iznenađujuća objava Međunarodnog centra za fudbalske studije (CIES), čija je statistika pokazuje da je Gelor Kanga jedan od deset najboljih driblera na svetu.

Konkurencija je, doduše, sužena na fudbalere koji se vode kao veznjaci i na one starije od 23 godine. Konačan indeks na osnovu kojeg su rangirani fudbaleri dobija se na osnovu više parametara kao što su učestalost driblinga, uspešnost driblinga, ali i koeficijent lige u kojoj igrač nastupa ili kako su naveli u CIES-u: sportski nivo saigrača i rivala. 

Kanga se našao u spektakularnom društvu, koje prvedvodi Frenki de Jong iz Barselone. Zatim sledi Mateus Nunjez iz Vulverhemptona, pa Luka Modrić iz Real Madrida, Vendel da Silva iz Zenita, a na petom mestu je Mateo Kovačić iz Čelsija. Najbolje rangirani igrač van Starog kontinenta je Rigi Puig, Španac iz Barsine škole koji sad nastupa za Los Anđeles Galaksi. Sedmo mesto pripada Rodrigu Alijendru iz River plate, a prvi iznad Kange je Alvaro Fidalgo, koji nosi dres meksičke Amerike Kali. Deveti je Kanga, a deseti Roei Gordana iz Hapoel Ber Ševe.

Zanimljivo je da Zvezdin vezni fudbaler ima najbolji procenat uspešnih dribliga među deset pomenutih igrača, a u isto vreme koeficijent lige iz koje dolazi je najslabiji, što mu predstavlja otežavajuću okolnost. 

 


Kod igrača mlađih od 23 godine apsolutni primat drži Vinisijus Žunior iz Real Madrida sa maksimalnim indeksom 100! Bez obzira što mu je tek svaki drugi uspešan (procenat 50,3 odsto), Brazilac na svakih 15 minuta i 32 sekunde uspeva da prevari protivničkog igrača. Osim toga koeficijent lige s kojim se množe njegove brojke je najveći - 1,33. Njega sledi sunarodnik Angelo Gabrijel iz Santosa, Jamal Musijala iz Bajerna, Muhamed Kudus iz Ajaksa, saigrač iz Reala Rodrigo, Luiz Enrike iz Betisa itd.

Na listi najboljih mladih driblera je novi reprezentativac Srbije Lazar Samardžić iz Udinezea, a nalazi se na 50. mestu. Još jedan igrač iz srpske Superlige nalazi se među 100 mladih igrača koji najbolje barataju loptom, a reč je o Vladimiru Lučiću iz Čukaričkog.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZVEZDA PEZ PEŠIĆA I KANGE U KRUŠEVCU! Rakonjac počinje
Crvena zvezda

ZVEZDA PEZ PEŠIĆA I KANGE U KRUŠEVCU! Rakonjac počinje

Ekipa Crvene zvezde biće oslabljena za napadača Aleksandra Pešića i vezistu Gelora Kangu, koji nisu otputovali na gostovanje Napretku u meču četvrtine finala Kupa Srbije. Prema saznanjimja Informera, Pešića muči loža na levoj nozi, dok je Gabonac prehlađen.

03.05.2023

13:44

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić bio i ostao najodlučniji borac protiv organizovanog kriminala na Balkanu! Nemanja Starović: Objavljena prepiska kriminalnog klana dokaz
Politika

Vučić bio i ostao najodlučniji borac protiv organizovanog kriminala na Balkanu! Nemanja Starović: Objavljena prepiska kriminalnog klana dokaz

Nemanja Starović član Predsedništva SNS izjavio je danas da prepiska između figura sa samog vrha kriminalnog klana odgovornog za desetine najmonstruoznijih ubistva i kasapljenje ljudi, koja je objavljena u crnogorskim medijima, ukazuje na pretnju ne samo prema predsedniku Vučiću, već i prema članovima njegove porodice.

15.06.2024

17:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nemačka sprečila nove sankcije Rusiji!
Planeta

Nemačka sprečila nove sankcije Rusiji!

Evropska unija nije danas postigla dogovor o 14. paketu sankcija Rusiji, nakon što je Nemačka izrazila rezervu zbog uticaja klauzule o podružnicama i partnerima iz trećih zemalja na nemačku privredu, rekle su evropske diplomate za Rojters.

15.06.2024

13:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20